Otvoreno pismo direktoru RTS Draganu Bujoševiću – Organizujte TV duel…

0
880
Nebojša Zelenović / Foto: YouTube Screenshot

Poštovani gospodine Bujoševiću,

Gradonačelnik sam Šapca, jedinog opozicionog grada, a uz to sam i predsednik parlamentarne stranke Zajedno za Srbiju. Svih ovih godina to me nije kvalifikovalo da gostujem ni u jednoj jedinoj emisiji javnog servisa.

Verujem da kao dugogodišnji novinar i urednik medija u ovom trenutku prepoznajete javni interes da organizujete televizijski duel između gradonačelnika Beograda gospodina Radojčića i moje malenkosti, kao gradonačelnika Šapca. Povod je veoma aktuelan i mesecima zaokuplja veliku pažnju, a radi se o velikoj aferi vezanojza rekonstrukciju centalnog trga naše zemlje– Trga Republike. I mi u Šapcu smo rekonstruisali centralni gradski trg, niste o tome izveštavali, verovatno ste smatrali da nije važno. Mislim da je došlo vreme da na javnom servisu građanima Srbije podnesem izveštaj kako je šabački trg, na koji smo ponosni i zbog lepote i zbog funkcionalnosti, plaćen 500.000 evra, a da gradonačelnik Beograda objasni kako je Trg Republike, koji je po površini manji, koštao 10 ili 12 miliona evra, iako je šabački trg veći.

Mislim da je interes javnosti da ja objasnim zašto je rekonstrukcija većeg šabačkog trga trajala 75 dana, a da gradonačelnik Beograda objasni kako i zašto se beogradski,manji trg rekonstruisao 375 dana, pa se raspao deset dana posle svečanog otvaranja i još uvek je u toku preokretanje sad već čuvenih raspalih kocki sumnjivog kvaliteta i još sumnjivije cene. Građanima Srbije bilo bi, verujem, značajno da objasnim kako je i zašto rekonstruisani šabački trg doprineo lepoti i funkcionalnosti grada, a da gradonačelnik Beograda objasni javnosti zašto je Trg Republike izazvao potpuni saobraćajni kolaps i zagorčao život svim stanovnicima i posetiocima prestonog grada.

Pre nekoliko dana,o čemu takođe niste obavestili javnost, Povereniku za informacije od javnog značaja predao sam žalbu jer gradonačelnik Beograda, suprotno zakonima, krije podatke o načinu na koji je potrošeno neverovatnih 10 ili 12 miliona evra na rekonstrukciju Trga Republike, niko još uvek i ne zna konačnu cenu.

Da Vas podsetimo:  Korać: Niko do sada u istoriji Srbije nije kontrolisao medije na ovakav način

Ja sam spreman da u televizijskom duelu sa gradonačelnikom Beograda celokupnoj javnosti iznesem kompletnu dokumentaciju o rekonstrukciji šabačkog trga, do najsitnijeg detalja. Da li je gradonačelnik Beograda, a to mu je zakonska obaveza, spreman da učini to isto za Trg Republike, koji je po površini manji, a 25 puta skuplji? Ne 25%,nego 25 puta, gospodine Bujoševiću. Nekada davno, kada ste radili u slobodnim i za različita mišljenja otvorenim medijima, sa pažnjom sam vas čitao i gledao kako novinarski oštro, ali pravično, propitujete goste iz vlasti, ali i iz opozicije. Bila bi mi čast da budete voditelj ovog duela, da ponovo budete onaj stari Bujošević,a ja Vam unapred obećavam da neće biti Vašeg pitanja na koje neću dati iscrpan i istinit odgovor. Verujem da će to učiniti i gradonačelnik Beograda.

S poštovanjem,

Nebojša Zelenović
gradonačelnik Šapca, predsednik Zajedno za Srbiju

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime