Otvoreno pismo dr Predragu Konu, epidemiologu!

4
2620
Dr Predrag Kon / Foto: YouTube Screenshot

Cenjeni kolega,

razumeo sam Vašu prvobitnu odluku, da zbog, kako sam shvatio, neprimerenog odnosa pojedinaca prema Vama, Vašem radu i Vašoj stručnosti, istupite iz Kriznog štaba.

Zato me je jako iznenadilo da ste,posle razgovora sa predsednikom Vučićem i  premijerkom Brnabić, odustali od te namere, jer ste od njih dobili „snažnu podršku“ za dalji rad.

Da li je ta podrška uticala na Vas kada ste izjavili da ste uvek uz vlast, s obzirom da ste protiv “politizacije problema“? Mom ljudskom i profesionalnom shvatanju je bliže da vlast bude uz struku!

Ne možete svrstati u politizaciju pitanja novinara zašto Aleksandar Vučić, naočigled nacije, i pored Vašeg striktnog uputstva, krši  osnovne i najvažnije principe u borbi protiv pandemije, a to su: nošenje maske i izbegavanje kontakata i okupljanja, za koje se Vi, kao epidemiolog,energično zalažete.

Vas ništa ne sprečava  da budete uz vlast. Ali, lekarski kodeks nalaže da se suprotstavite svakome ko radi političkih interesa ugrožava zdravlje ljudi.

Ćutke ste prešli preko činjenice da je Vučić u Novom Pazaru, okružen desetinama ljudi, pružio idealnu priliku da se epidemija širi i dalje.

I zašto je Aleksandar Vučić izuzet iz opšteg pravila, koje važi za sve ostale gradjane, da bude u izolaciji, jer mu je član porodice zaražen.

Ne možete na te očigledne činjenice zažmuriti  i misliti da one ne postoje, ako ih “ne vidite“. Jer ih vide stotine hiljada gradjana, posebno penzionera, koji, po izričitoj preporuci Kriznog štaba, u „getu“ provode dane čekajući da im se dopusti da se malo „protrče“ ne prilazeći nikome.

Kada ste, poštovani kolega, izjavili da ste uz vlast, da li ste pomislili da ovu vlast treba naučiti da bude srećna i zadovoljna ako joj se omogući da ona bude uz Vas.

Da Vas podsetimo:  Rođaci, pa vi ste pukli

S poštovanjem,

Vaš stariji kolega

Dr Miroslav Todorović,
Specijalista opšte medicine u penziji

4 KOMENTARA

  1. Bas primerene primedbe. Evo, vidim da se Tramp pridrzava protokola (i on je jedan od …nedodirljivih, ali ne onih koji su u Indiji) i ostali slicni….. Tekst je pun trabunjanja. ,, Ziv mi Todor da se cuje govor,,.KOJA MAGLA i licemerje drugosrbijanaca i korisnih idiota. Bas primereno za USKRS.

    Hristos vaskrse SRBIJO….da OPSTANES i da se Srbi UMNOZE.

  2. Аутор текста не види шуму од дрвећа! Прво треба истражити политику коју је годинама водило Министарство Здравља. Колико нас је све ово затекло неспремне? Са колико епидемиолога, инфектиолога и микробиолога? Конкретно бројем и словима. Ако много мање, зашто? За све оне смрти самих доктора специјалиста и медицинског особља који су морали да прхивате ризик или су то урадили због етике и части а нису били ни епидемиолози, ни инфектиолози, ни реанимолози неко је одговоран.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime