Otvoreno pismo Generalnom direktoru Radio televizije Srbije – Mreža srpskih rodoljuba

1
80
Foto: Cenzolovka

Poštovani,

28. decembra 2020. godine, uputili smo Vam, kao i glavnim urednicima RTS-a upozorenje da se programi RTS-a usklade sa potrebama građana Srbije – Srba i drugih, jer sadržaji programa su takvi da se čini da živimo u Engleskoj ili Sjedinjenim državama.

O tome koliko je informativni program osakaćen, u kojoj meri ne izveštavate objektivno o zbivanjima van Srbije (Evropa, svet), i o tome u kojoj meri prećutkujete značajne događaje u svetu, ovoga puta nećemo govoriti. Sve to jako dobro znate i sami.

Posle našeg elektronskog pisma iz decembra prošle godine, primetili smo značajnu promenu nabolje kada je reč o muzičkom programu na koji smo ukazali kao neodgovarajući. Želeli smo da Vas pohvalimo za taj pomak, bolje reći, napredak u programskoj politici.

Nažalost, muzički urednici su opet krenuli da rade po starom, to jest, da se drže naloga „stručnjaka“, bolje reći, agenata Zapadne alijanse. Koristeći muziku kao dobar način za uticaj na umove/mozgove ljudi, opet se pušta đubre od muzike, opet dominira engleski jezikOdslušajte emisiju „Uhvati dan“ od juče, 22. septembra 2021, obratite pažnju na muziku. Em što je to najobičnije Zapadno smeće, sve vreme je upravo emitovana takva muzika.

Podsećamo Vas da živimo u Srbiji, da ste vi Radio televizija Srbije, a ne Velike Britanije ili Sjedinjenih Država, da je u državi Srbiji većinski narod srski narod a ne Englezi, Australijanci i US Amerikanci.

Podsetićemo Vas, ukoliko ste zaboravili, ili izvestiti ukoliko niste obavešteni, da u Saveznoj Republici Nemačkoj obaveza je svih javnih medija – radija i televizija – da emituju najmanje 60% programa nemačkog kulturnog sadržaja, ili, ako je razumljivije, da moraju biti zastupljeni nemački autori i nemački izvođači, mora se emitovati ono što pripada nemačkoj kulturi.

Da Vas podsetimo:  Koliko medijski mrak košta gradjane Kraljeva

Kakav je slučaj kod nas? Jedva da ima 10% onoga što možemo nazvati srpskom kulturom. Nema tu ni sadržaja koji bi prikazivali stvaralaštvo nacionalnih manjina u Srbiji. U poređenju sa okupacionim sadržajima koje nam namećete preko radio i tv talasa, srpsko je prisutno u tragovima.

Kada se čovek probudi i uključi radio ili tv, ima utisak da ne živi u Srbiji. Da zaključimo. I jutros je muzički program u emisiji „Uhvati dan“ ravan užasu. Emitovane su dve ili tri numere na srpskom, ostalo je sve englesko muzičko smeće. Britanci i US Amerikanci imaju i odličnu muziku, ali, zbog razloga koji su nam poznati i o njima smo pisali u našem prvom obraćanju Vama, emituje se najgora moguća muzika i to sa jasnim, zadatim ciljem. Znamo da nismo jedini koji ukazujemo na Vaše perfidno sprovođenje okupacione politike, moramo da naglasimo, perfidne, jer tzv. „mekim“ sredstvima utičete na mentalnu disfunkciju i dezorijentaciju građana Srbije.

Više Vam se nećemo obraćati. Savetujemo da se ugledate na nemačku politiku u sferi medija.

Pozdravljamo Vas u nadi da ćete na pravi način razumeti i protumačiti našu poruku.

Mreža srpskih rodoljuba

https://www.homoverbum.com/

1 KOMENTAR

  1. RATEL sve cini da nista ne menja i ne koriguje svakave prostakluke i gluposti. Sve televizijske stanice sa nacionalnom frekfencijom se ponasaju slicno. Nisu korektni prema gledaocima. Reklame caruju …. U isto vreme imaju reklame (kao po dogovoru)????? Niko ne vodi racuna o satnici TV programa i zastupljenosti reklama. Program i Programski savet kao da su zaratili sa gledaocima.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime