Otvoreno pismo predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću

0
2456
Aleksandar Vučić / Foto: printscreen

ZASVIRAJ, ZAPEVAJ PA ZA POJAS ZADENI

Poštovani predsedniče,

potpuno razumem da ste se uživeli u ulogu koja Vam ni po Zakonu ni po Ustavu nije namenjena. Potpuno razumem da želite da budete „neko“ i „nešto“ u jednoj maloj zemlji na brdovitom Balkanu. Potpuno razumem da su Vam, vaši savetnici i medijski „stručnjaci“, dodelili ulogu cara, koju maestralno igrate, i da su svi vaši saradnici prihvatili da statiraju u toj „bajci“, klimaju glavom i hvale Vas.

Ali ne mogu da razumem da predsednik neke države, makar to bila i Srbija, svakodnevno krši Zakon i „gazi“ Ustav. Ne mogu da razumem ni to vaše, neprestano, upinjanje da pokažete da ste „neko“ i „nešto“ kad Vi već jeste – predsednik države. Ne mogu, takođe, da razumem ni to da ste prihvatili ulogu cara a da niste svesni da je taj car lik iz bajke „Carevo novo odelo (ruho).“

Vaša briga i ljubav za državu, za nas građane, koje toliko „volite“ i kojima želite, po svaku cenu, da „pomognete“ ima smisla samo dotle dok ne postane patološka. A ona to već odavno jeste. Izbezumljuje nas, kida, davi, guši, plaši, satire.

Ovo vanredno stanje, i sav „teror“ nad nama, koji navodno „savetuju“ medicinski „stručnjaci“ na vaš predlog, postaje sve neizdržljivije. Vaša velika „ljubav“ i svakodnevno „moljenje“, vaše „ekonomske mere“ (sa sve velikim parama koje imate i koje tako lako nabavljate) i sve drugo što radite više nema smisla. Srbija odumire.

Nije sve politika postoji i život

Možda Vi, kako ste govorili, i znate za svako mesto u Srbiji ali očito da ne znate kako se živi u tim mestima. A da znate, ili da vam to sme da kaže neko od vaših „klimoglavaca“, shvatili bi da su sela pusta. Da su u njima pretežno starci, udovci, udovice ili neženje, te da ste vašom sumanutom, nepotrebnom i nerazumnom odlukom o uvođenju potpune zabrane kretanja i na selu uništili i to malo što je od sela ostalo.

Da Vas podsetimo:  Kroz gusto granje

Toliko mnogo „znanja“ koje se nakupilo u vašoj glavi sputava Vas da stvari gledate realno. Samo na toj „vašoj“, recimo, Zvezdari, u kojoj ljudi žive „jedni drugima na glavama u dvadeset kvadrata po osobi“, ima više stanovnika nego u pola sela u Srbiji, u kojoj jedan čovek živi na najmanje deset hektara. A proteklih mesec dana su i jedni i drugi „zaključani“.

Da Vi ikada možete da mislite o nečem drugom osim politici i sopstvenom „rejtingu“, ili da Vam to neki vaš „klimglavac“ sme da kaže, shvatili bi da će ovog proleća u Srbiji uginuti stotine hiljada pčela jer njihovi „vlasnici“ su uglavno 65+ a malo ko ima nekog mlađeg da mu pomogne. Da će hiljade hektara zemlje ostati neobrađeno, da će stotine hiljada stabala voća ostati zapušteno.

Shvatili bi da stotine hiljada građana imaju nekog na selu ili sopstvenu vikendicu i da bi im, ovog uskršnjeg praznika, bilo mnogo bolje da su njih, recimo, četvoro bili na deset ari čistog vazduha i da su se sa eventualnim komšijama dovikivali sa minimum pedeset metara razdaljine nego što su ostali da sede u 50 kvadrata stana.

Ovog meseca je u Srbiji moglo da bude zasađeno milion struka luka, paprike, krompira, boranije… više nego obično. Ovog meseca moglo je da bude uređeno na stotinu kolometara zaparloženih obala… onako, iz „dosade“.

Umesto toga zatvorili ste nas u stanove da gledamo televiziju i Vas kako se na njoj šepurite k`o ćuran pred ćurkama. I da slušamo kako ćete nam dati nekakve vaučere od 100 evra da u supermarketima, kažu, vašeg brata kupujemo hranu sumnjivog kvaliteta uvezenu ko zna odakle. A mogli smo i sami da je, hranu, proizvedemo…

Da Vas podsetimo:  Gospodine Predsedniče, dozvolite da pitam …

Da Vi ikada možete da mislite o nečem drugom osim politici i sopstvenom „rejtingu“, ili da Vam to neki vaš „klimglavac“ sme da kaže, shvatili bi da ste „potentni“ samo kad vređate i ponižavate i kad Vam ti vređani i ponižavani euforično kliču.

Shvatili bi da u zemlji u kojoj je, zahvaljujući vašoj diktatorskoj pomami, uništen pravni i pravosudni sistem, uništena kultura, raspao se zdravstveni sistem, obezglavljena vojska, policija. A o medijima da i ne govorim.

Da Vi ikada možete da mislite o nečem drugom osim politici i sopstvenom „rejtingu“, ili da Vam to neki vaš „klimglavac“ sme da kaže, prestali bi da nas zaluđujete „velikim privrednim uspesima“ zasnovanim na velikom zaduživanju zemlje i bestijalnom pljačkanju naroda. Napravili ste takav sistem u kojem ste omogućili vašim saradnicima da izigravaju Edvarda Tiča (Crnobradog) i da im to bude nagrada za podršku koju Vam pružaju.

Zatvorili se skoro dva miliona pezionere u logore zvane kućna izolacija i trujete ih lažima i veličanjem vaše „bespoštedne“ borbe za dobrobit države u nadi da ćete im uzeti i ono malo zdrave pameti i navesti ih da na predstojećim izborima glas daju Vama, bilo na republičkim ili lokalnim izborima jer Vi ćete i tako biti jedini kandidat na svim izbornim listama diljem ove zemlje.

Da Vi ikada možete da mislite o nečem drugom osim politici i sopstvenom „rejtingu“, ili da Vam neki vaš „klimglavac“ sme da kaže istinu, čuli bi ste da je ovo što ste uradili penzinerima i poljoprivrenicima veći genocid od nacističke gasne komore. Ovim i ovakvim vašim ponašanjem osudili ste skoro pet miliona građana Srbije na tiho „umiranje“ ili život bez života i bez budućnosti.

Vašim dolaskom na vlast građani Srbije su postali deo velikog projekta „Rijaliti Srbija“ kojim upraljaju vaši medijski „stručnjaci“ a od rejtinga, za čije se ispitivanje svakodnevno troše velike pare, zavisi da li ćete nas „jahati“ ili „timariti“. Međutim, ono što najviše zabrinjava je činjenica da u vašim nozdrvama sve više osećate krvožedni smrad diktarure koji Vas opija i drži kao kokainski delirijum a niko od vaših „klimoglavaca“ da vas upozori da postajete opasni i za sebe i za okolinu.

Da Vas podsetimo:  Veliki kambek porodice Nikolić na vlast u Kragujevcu: Erić novi izvršni direktor „Vodovoda“

Naravno, moramo razumeti da, u celom ovom jadu koji nas je s Vama zadesio, nije lako ni onima koji su Vas „kreirali“ i da i oni sad gledaju kako da Vas se reše. To je već postalo toliko jasno i vidljivo da je samo pitanje trenutka kada će neko „dete“ povikati: „Car je go“! I kada će Vam se sve „srušiti“ kao „kula od karata“. Kada će građani Srbije shvatiti da je formiranje „Vlade nacionalnog spasa“, „hleb naš nasušni“. Vlade čiji će zadatak biti potpuna decentralizacija Srbije kako se više nikada ne bi dogodilo da na nam vi iz Beograda krojite živote i sudbine preko ljigavaca koje postavljate na odgovorne funkcije.

Od vremena i vode koja će Savom i Dunavom do tada proteći zavisiće i koliko će vaš zločin prema Srbiji biti veći kao i kolika će naša patnja biti teža. A, od toga će i kazna zavisiti.

Na kraju: ipak, nam se čuvajte predsedniče! Sad kad je veliki broj medicinskog osoblja i vojske zaraženo koronavirusom, jedino ste nam Vi ostali da nas čuvate i da nam „ulivate“ optimizam.

I još nešto. Moram da vam kažem da sve više shvatam koliko Vi, i članovi vaše stranke, mrzite Šabac ali, smirite se, ni mi ne volimo Vas. Mada, u te dve reči je velika razlika. Ako razumete?

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Srdačan pozdrav

Ivan Kovačević
Izvor: podrinske.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime