Otvoreno pismo premijeru

2
1235

VLADA REPUBLIKE SRBIJE
PREDSEDNIKU VLADE ALEKSANDRU VUČIĆU
POŠTOVANI PREDSEDNIČE VLADE

nis-4Doneli smo odluku da Vam se ponovo obratimo. Razlog je više nego očigledan i više nego potreban. Posle Vaše izjave ,,da niste srećni što je veliki Putin zaustavio izgradnju Južnog toka”, razočarenje nije i ne može biti lično Vaše, već cele nacije, a naročito bivših radnika NIS-e. Međutim, moramo primetiti, da tako nešto slično niste izjavili kada su nas ta ista ,,braća” opljačkala, oterala sa naših radnih mesta i otela koru hleba našim porodicama i nama. Tada niste izustili ni jednu jedinu reč da biste zaštitili te iste građane- bivše radnike. Da li biste, gospodine predsedniče, Vi bili srećniji, da smo svi mi skočili sa šestog sprata? Da li bi tada bili rešeni svi Vaši, ali i naši problemi sa NIS-e? Da li ste to i očekivali ili očekujete? Da li ste srećni posle ovih umobolnih izjava sadašnje vrhuške kompanije, koji rekoše da se mi to ubijamo i pokušavamo samoubistva zbog neuzvraćenih ljubavi i rastrojstva, a da su ti njihovi otkazi iz ljubavi prema radnicima i za njihovo dobro? Hoćete li Vi to reći da Vas ne interesuju sudbine bivših i sadašnjih radnika, da je i Vama u interesu da nas je što manje, da će te dovesti Arape, Kineze i ko zna koga još i tada Vašoj sreći neće biti kraja i svi će te vladati večno i zadovoljno.

Zar Vas ne zanima to što će ta ,,velika braća” do 2038. iscrpiti sve resurse ove kompanije i ostaviti ovu državu praznom? Da li Vi to sve nas vraćate na motiku, da sejemo krompir i čuvamo ovce i tako postanemo bogata i respektabilna zemlja? Da li je to ta Vaša vizija budućnosti Srbije i blagostanje koje nam nudite? Hoćete li biti i onda srećni, dragi predsedniče, kada sva naša deca budu kopala kukuruz dok Vi budete gledali kako to oni ,,inteligentno” rade, zadovoljni što Vaša nisu među njima? Zar zato nećete ništa preduzeti oko ove sramne kupoprodaje? Zar je moguće da ste okruženi neznalicama, neukima i nesposobnima i da niko ne bi znao i mogao da stane na čelo i preuzme NIS-e, da li su svi ljudi u Vašoj blizini dugih i lepljivih prstiju kao što su bili i ovi pre Vas? Da Vas podsetimo i na ogromne pare koje su nam oteli i odneli u ,,majčicu Rusiju” što kroz rudnu rentu, što kroz bezobrazno visoke cene derivata, prodaje raznih odmarališta, zbog prepuštanja ogromnog broja objekata propadanju, oni su nam oteli blizu dve milijarde evra živih para za ovo kratko vreme, ukupno preko deset i po milijardi evra, o tome govore mnogo pozvaniji od nas.

Da Vas podsetimo:  Novi Beograd – ima li povratka u budućnost?

Na šta još treba da vam ukažemo, šta još treba da uradimo da biste Vi reagovali, da biste nešto preduzeli? Šta je Vama i ko to, još potreban da bi Vam otvorio oči, da biste uvideli da su nas ,,braća Rusi” teško nasamarili, sopstvenom odlukom ili uz pomoć lažljivih Latina (mislimo da je potpuno nebitno)? Da li je moguće, gospodine predsedniče, da nema nikakve razlike među vama političarima? Jedan od Vaših prethodnika izjavi da njega uopšte ne interesuju takve odluke, zato što se više ne bavi politikom. A to što je uništio deset hiljada života, to što je ugasio isto toliko radnih mesta, to što je obeščastio isto toliko dece, koju su doveli na ista da budu robovi za sramno niske zarade, to ga uopšte ne dotiče. Drugi izjavi da je NIS-e bila na kolenima u trenutku privatizacije i da je prodaja bila jedini spas. Ništa ne reče da su tu kompaniju njegovi mešetari i saborci doveli u takvu situaciju. Naravno, Tadić nije rekao da je i takva NIS-e mnogo više punila budžet nego trenutno Ruski menadžment.

Ovakve gluposti bivši predsednik izgovara da bi opravdao tu bezumnu prodaju. Ali na svu sreću ima još živih bivših radnika koji će ga sprečavati da govori laži, ali i stalno podsećati na banditsko ponašanje tadašnje državne kamarile. Da li političar može biti čovek? Dokle ćete raditi isključivo protiv interesa sopstvenih radnika, vašeg naroda, ako ga uopšte i smatrate vašim. Dokle će te da se utrkujete u maštovitosti, hoće li vam već jednom presahnuti te morbidne ideje sa kojima dovedoste na ivicu ambisa celokupnu naciju.

Da Vas podsetimo:  Zbog Beograda na vodi ništa od povezivanja Savskog keja s Ušćem

Poštovani gospodine predsedniče, navode i upozorenja iz predhodnog obraćanja nećemo ponavljati, zato što se nadamo da ste ga pročitali. Ponovo Vas molimo, a sada je pravi trenutak, da preispitivanje prodaje najbolje kompanije koju je Srbija imala i koju ima, dovedete do kraja. Kako nije ispoštovan međudržavni kupoprodajni ugovor, zbog nepoštovanja socijalnog programa, sramnog i prizemnog ponašanja prema radnicima uz ogromnu pomoć naših satrapa, menadžera, poslovođa i sindikalaca, zbog banditskog pljačkanja kako bivših i sadašnjih radnika tako i svih građana ove naše napaćene države – raskinite, poništite taj ponižavajući sporazum. Takvim aktom bi ste isplivali iz ove naše žabokrečine politikanata, narodu bi ste jasno stavili do znanja da ne pripadate tom miljeu avanturista i slučajnih prolaznika u političkom životu Srbije, koji su nas preskupo koštali.

Moskva suzama ne veruje

Nadamo se, gospodine predsedniče vlade, da ste svoj posao prihvatili da bi ste ostavili trag u burnoj sadašnjosti ovog naroda. Nadamo se, isto tako i da znate da postoje samo dva traga Vaše vladavine. Ovo je Vaš prvi i veliki ispit na tom putu večnosti. Ako budete ispravili i ukinuli ovu sramnu nagodbu pohlepnih i neukih političara na opštu korist nacije, ulazite u društvo čuvara besmrtne Srbije i nezaborav, a ako ne preduzmete ništa potpuno je jasno da ste bili naša najveća prevara i da nam je svekolika propast veoma blizu. Uskoro ćemo videti da li ima bar neko od vas koji radite u interesu države i naroda ili među vama nema razlike – da ste svi jednaki, isti!

Zoran Milutinović, Blažića br. 21; Dušan Đorđević, Jošanička br.39 Kraljevo

Ozonpress

2 KOMENTARA

    • Невероватно!Шешељ је рекао га је Вучић највише читао о манипулацији народом и да је то одлично савладао. ОВАЈ ЧЛАНАК ЈЕ РЕЗУЛТАТ ТОГА. Све време се улизује Путину, а ради му о глави.Сада је полео отворену кампању. Они који су радили у НИС у, као ја, одлично знају стање ствари, које не одговара причи овог бота из СНС а!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime