Otvoreno pismo Radi Trajković

0
308
Rada Trajković / Foto: YouTube Screenshot

Rado Trajković, odrastali smo zajedno u Podujevu, u ulici Narodnog fronta. Proveli smo djetinjstvo zajedno, bio sam nerazdvojan sa tvojim bratom Radomirom, koji je moja generacija. Družio sam se i sa tobom koja si tri godine mlađa.

Ja sam otišao iz Podujeva jer je Tito, u dogovoru sa Edvardom Kardeljom, Fadiljom Hodžom i Mahmutom Bakalijem, donio naredbu da tek svaki jedanaesti zaposleni na Kosmetu može da bude Srbin. S obzirom da smo ja i moja braća bili siročad, bez oca, morali smo da odemo ispred najezde albanskih emigranata jer nam komunistička Jugoslavija u Podujevu nije dozvolila parče hljeba. Njima su Fadilj Hodža i Mahmut Bakali kupovali kuće i imanja koji su pripadali Srbima. Sve je to rađeno srpskim parama koje je Petar Stambolić davao za nerazvijena područja. Oni, umjesto da ulažu u razvoj, ulagali su u kupovinu srpskih kuća.

U međuvremenu su dosmanlije, koje si ti podržavala, dovršili ono što su komunisti započeli.

Razuman se čovjek danas sa čuđenjem pita – da li si, Rado Trajković, učila škole da bi vrhunac tvoje karijere bio da podupireš i javno podržavaš balistički i teroristički pokret Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja? Imaš priliku da časno, koliko se može posle svega časno, izvučeš iz ove situacije i opereš pred srpskim narodom, uoči izbora na Kosmetu na kojima učestvuješ da bi nanijela direktnu štetu Aleksandru Vučiću i Srpskoj listi.

Apelujem na tebe da se povučeš iz izborne trke jer će u suprotnom biti jasno da si se stavila na uslugu i u službu naslednicima Šabana Poluže. To je onaj zlikovac, politički i duhovni otac kasnijih terorista iz “OVK“, koji je žario i palio srezom Labskim i mojim i tvojim Podujevom, Rado.

Da Vas podsetimo:  Srpski jezik i kultura za učenike u Hrvatskoj

U svakom slučaju – Rado, bela Rado, šta je s tobom, jado? Pomisli na tvoje briljantne roditelje i stričeve, tvoga sjajnog brata Radomira i cijelu kuću Vujačića. Da je živ Mića Milovanović, narodni poslanik Srpske radikalne stranke i predsjednik opštine Podujevo, ne bi se ti smjela ovako ponašati i postupati kao da ti je izdaja srpskih nacionalnih interesa glavni politički cilj.

Možeš li danas prebrojati Srbe u Podujevu, srpskom Podujevu? Nekada je tu bilo tri posto Šiptara, a danas je 0,00 odsto Srba! To su sve “počistili“ koalicioni partneri tvog “Evropskog pokreta“ u lažnoj državi “Kosovo“, Hašim, Ramuš i ostali.

Ugledala si se, izgleda, Rado, na ćerku velikog i dobrog Jovana Raškovića. On se danas u grobu prevrće jer je za sobom ostavio ćerku, koja je, kao i ti, nacionalni izdajnik. Sram da Vas bude zato što pljujete na svoj rod.

Za razliku od tebe, mene rane moga roda bole. Moj rod je, izranavljen i osakaćen od neprijatelja spolja i iznutra, smogao snage da izabere svoje prave predstavnike da ga vode. Nije Aleksandar Vučić individua, Aleksandar je 55 odsto, možda i 80 odsto srpskog roda. Pa ko ste vi, nesrećne srpske odive, pa da ovako ostrašćeno budete protiv svoga roda? Vidite li dalje od nosa?

Porijeklo tvojih Vujačića je iskraj Ostroga, kao i časnog bratstva Raškovića koji su završili migracijama u Kninskoj Krajini, o čemu sam pričao sa Jovanom.

Vas dvije – pokajte se i pred Bogom i narodom za ono što u znanju ili neznanju činite!

Radovan Sekulović,
Srpski domaćin iz Podgorice,
Dobitnik nagrade menadžera godine Savezne Republike Jugoslavije

Izvor: nacionalist.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime