Otvoreno pismo uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću

3
1856

Osnivač i administrator najveće srpske patriotske grupe na Fejsbuku – „Mi, razočarani, izdani i gladni Srbije“ uputio je otvoreno pismo uredniku Informera, Draganu J. Vučićeviću. Pismo prenosimo u celosti…

vuk

OTVORENO PISMO UREDNIKU INFORMERA DRAGANU J. VUČIĆEVIĆU

Pa dobro, Dragane J. Vučićeviću, kakav si to mig dobio da otkažeš gostovanje Vojislava Šešelja u Teškoj reči, ili si to jutro sanjao kako te isti nosi u zubima kroz studio i vitla tobom kao plevom, pa si brže bolje otkazao i pozvao sigurnu uvlakačku varijantu Nataše Kandić? Istine radi, ne znam zašto si se toliko uplašio bolesnog čoveka, kad je eto on i sam rekao da neće previše da kritikuje Vučića, jer to ostavlja za direktni (nekad, jednog dana, može se desi) duel. Zar ti to nije zvučalo baš simpatično i dovoljno da pretegne tvoj strah, ili smeš da pričaš samo sa ženama sto put prosejanim kroz plaćeničko sito? Znači, ti više nisi samo zvaničan potparol režima, nego nećeš ni da zoveš nikog ko bi se i slučajno setio da kaže kako nije upravo isplivao iz reke mleka i meda, i da je to upravo smrdljiva baruština Vučićevih trudbeničkih napora, da se izrazim u duhu mu novih najboljih prijatelja Hrvata. Bio si sluga svih režima, ali u ovom kao da se poistovećuješ – u toj meri da se prosto ne vidiš iz određenih organa mu.

Pa ako ne smeš da zovneš ni jednog istrošenog i bolesnog političara, zašto ne zovneš jednog nepoznatog čoveka koji je okupio neku tamo grupu od 50.000 ljudi na internetu, gde se sve neke strašne stvari o stanju u Srbiji iznose, pa da proveriš šta to oni tamo pričaju i svojim blistavim sposobnostima uskakanja sagovorniku u usta uspeš da sve to demantuješ, ili sprečiš da i glas izađe sagovorniku iz grla – ali u tvom shvatanju novinarstva, to mu dođe isto. Zašto ne zovneš mene, eto, običnog, nepoznatog čoveka – nije to valjda preveliki izazov za tebe i tvoje krešeteće (ne)sposobnosti ? Čak ću i pitanja da ti dam unapred, eto. Pitaću te recimo „ŠTA TO BI? „ Eto, je li teško pitanje? Kako s čim šta bi ? Pa sa Železarom Smederevo ! Mislim, baš smo se lepo uljuljkali u snoviđenjima tvog vođe, počev od toga da se pre tendera znalo da je Esmark „dao najpovoljniju ponudu“, pa se onda izigravao tender, pa onda oni neočekivano pobedili, pa sad nešto pregovarali (a kad je tender ništa se ne pregovara) i kao vrhunac, pregovori propali. Pa, rekoh, pošto si mu najbliži, da ne kažem najprisnije utisnut, mora da znaš šta to bi.

Da Vas podsetimo:  Slobodan Erić – Prate me zbog uređivačke politike magazina „Geopolitika“

I sve ćemo tako da dogovorimo, obećavam – stani mi na crtu (ne bre heroinsku) i neću da pričam ni o čemu o čemu i ti nisi već upoznat (argumenata ionako nikad nemaš, ako pod njima ne podrazumevamo ono neartikulisano vikanje), pa možeš slobodno da se dereš na pitanja o smanjenju penzija i uštedama koje su time napravljene a potrošene nizašta, konfete i dim. O zaduživanju države u proseku za po 3 milijarde evra godišnje (tu ti dopuštam i mahanje rukama, ali nemoj blizu previše, to je već stvar instikta), o zapošljavanju 10000 Vučićevih nepismenih kadrova u javnom sektoru i nemogućnosti pismenih da dobiju bilo kakav posao, prodaji Telekoma, korupciji, Vulinu, lažnim doktorima, Beogradu na vodi, propasti Obrenovca, Dinkićevim kadrovima, pljačkanju kroz privatizaciju, sve do jednog prekršenog obećanja (treba i za to biti majstor, je l). Eto, čak bih ti dao na slobodu da mi objasniš, jer me živo zanima, kako funkcioniše ta magija kad sa svih naslovnih stranica nestadoše sve gole noge i poprsja nadarenih Srpkinja, i vide se samo Usta ? Ne mogu više pošteno ni da zgrešim u mislima gledajući u izloge trafika, sve se svede na psovanje.

Dakle, Vučićevću, misliš li da je to previše izazovno za tvoje novinarstvo – lagana priča sa čovekom iz naroda o tome šta muči taj narod ? Zovi, Vučićevću, ako smeš i toliko.
Sem ako ta tvoja „emisija“ nije kakav serijal u nastavcima Vučić – Kandić – Vučić – Kandić, jadniče od novinara !

Sreten Spale

Naš odjek

3 KOMENTARA

  1. Пошиљаоц,Примаоц и Поштар ,сви сте ви добро плаћени да замајавате овај народ.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime