Otvoreno pismo Vulinu: Ne brukajte više vojsku

2
4083

Poštovani gospodine ministre,

Na vojnoj vežbi na Pasulјanskim livadama primećeno je, ponovo ste nosili crnu uniformu, nepoznate namene i porekla, koju ne prepoznaju propisi Vojske Srbije, niti zakoni ove zemlјe.

Prestanite, aman da brukate slavnu srpsku uniformu! Uniforma srpskog vojnika natoplјena je krvlјu naših slavnih predaka od Kosova, preko Drine i Cera do Paštrika i Košara.

Lečenje adoloscentskih kompleksa, nastalih u vreme kada niste služili vojsku, politički zaštićeni od tada vladajuće nomenklature mogu se donekle shvatiti u besmislenim pokušajima da Vojsku Srbije pretvorite u ideopokloničku partijsku organizaciju. Besmislene naredbe o kačenju slika vođe, prećutkivanju mobinga poniženih i osiromašenih vojnika dovedenih do prosjačkog štapa, i najnovijeg protivustavnog i protivzakonitog pokušaja oduzimanja mobilnih telefona u strahu da raznorazne mahinacije  i finansijske malverzacije ne dođu u javnost – ipak jesu stvar našeg unutrašnjeg nepristajanja i domen sindikalne borbe da se sve takve devastacije Vojske Srbije spreče. Konstantno i svesno kršenje zakona, od Vas i Vaših najbližih saradnika kada ne dostavlјate nacrte propisa o radno-pravnom socijalnom i materijalnom položaju bukvalno gladnih vojnika je svakodnevnica.

Najnoviji primer je nacrt Pravilnika o stambenim potrebama u VS i MO, koji nije dostavlјen jedino jedinom reprezantivnom sindikatu kao predstavniku onih na koji se taj propis odnosi. Međutim, u aktuelnom geopolitičkom trenutku, kada nam šiptarski teroristi, na srpskom Kosovu i Metohiji hapse, šutiraju i razvlače po ulici srpske državnike ma ko oni bili, u pokušaju otimanja 15 odsto državne teritorije, avanturističko oblačenje crne uniforme pred državnim vrhom poruka je koja može naneti veliku štetu ugledu srpske države i nacionalnim interesima. Uniformu crne boje nosile su SS divizije, italijanski fašisti i ozloglašene ustaše u NDH. Isti oni koji su izvršili genocid u Jasenovcu tokom Drugog svetskog rata.

Foto: vojnisindikatsrbije.rs

Kada Vi nosite crnu uniformu nalazeći se na čelu Ministarstva odbrane to je poruka koja vređa najdublјa osećanja žrtava i potomke onih koji su pogublјeni u genocidu i strelјanju od Banjice do Šumarica. Da li svetu poručujemo da se kao slavna vojska koja je uvek stajala nasuprot najvećoj pošasti u 20 veku, identifikujemo upravo sa zlom od koga smo kao narod brutalno stradali. Koju poruku šalјete međunarodnoj javnosti? Zašto Vam na to ne sugerišu Ljubiša Diković, načelnik Generalštaba, savetnici u Ministarstvu kojima je glavni problem da li vojnik ima kapu, suđenjem za verbalni delikt i mobingom iscrplјene i bukvalno gladne vojske.

Da Vas podsetimo:  HEROJI NAŠIH DANA: U brdima iznad Arilja Vladimir i Ema lavovski se bore da odgaje svojih petoro dece

Umesto da Vam kažu da je crna uniforma primerenija igranju kanter strajka, oni vas poltronski ohrabruju da bacate lјagu na sve one koji će sutra svojim životima braniti našu otadžbinu. Apelujemo na Vas da obučete uniformu Vojske Srbije, onu koja je propisana da je nosite prilikom posete jedinicama naše slavne vojske, da poštujete zakone ove zemlјe i ne brukate nas više.

IZVOR: Vojni sindikat vojske Srbije 

 

 

2 KOMENTARA

  1. Crna uniforma nije nepoznata nosila ju je najozloglašenija ustaška crna legija koja je klala i zatirala Srbe dali se Vulin time ponosi?

  2. Aman bre,ovu poslednju garnituru,koju su komunisti doveli,sve do jednog,manulać.Trenutno im takvi trebaju.Kako vidim komentare sa zapada,oni ne veruju,valjda ne kapiraju suštinu načina komunističke vladavine.U svojim interesima,koje im je dao zapad oni sve izvrašavaju,to što je štetno za ovaj narod i državu,to njih ne interesuje.Daju jednu po jednu teritoriju,a nije im to njihovo već tuđe,jer su Srbi i Srbija tuđi.E,sad kad posle svega deo naroda to i glasa,onda se mnogi upitaju,da li su ovi Srbi normalni,nisu,jer je od okupacije Srbije od strane crvene bande prošlo sedamdeset tri godine,a veliki de je porastao uz kretenske priče o usrećiteljima.To što se to pokazalo kao nakaradno,to je ono o čemu se treba raspravljati kao startna tema.Nije pošteno,da pominjete samo jednog retarda,a gde su ostali.U Srbiji se nije ništa bitno promenilo od 1944,do danas.Sve dok Beograd drži grob one džukele,sve će biti gore.Problemi se mogu jedino rešavati od tog početka,ostalo je zavaravanje,ma ko šta pričao.Dok pola udbaša ne bude u zatvoru,nema početka rešavanja Srbskog problema.sve je ovo trla baba lan da joj prođe dan.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime