Otvoreno pismo Željku Mitroviću

1
1648

Dragi radnici nečega što se emituje na nacionalnoj frekvenciji, a nije televizija i zove se Pink, molim vas da ovo moje pismo, ukoliko imate nešto među nogama, dostavite vašem gazdi Željku Mitroviću. Ako ga uopšte vidite. Jer, kažu mi da više vremena provodi sa svojim velikim prijateljem, Draganom J. Vučićevićem u smišljanju na koga da se danas ispišaju, ispovraćaju i još koješta.

zeljko-mitrovic-680x410-620x324
Željko Mitrović

Dragi Željko,

Pišem ti ovo pismo iako se ne poznajemo. Vidim, ovih dana si se raspisao. Voliš tu formu „otvorenih pisama“, pa ko velim, da i ja tebi napišem jedno.
MORA SE PRIZNATI

Udaraš redom. Počeo si ti davno, još u aprilu prošle godine kada si napisao (pred izbore) pismo liderima opozicije. Tada sam se smejao. Onda si u avgustu prošle godine pisao srpskom arhi-neprijatelju Đerđu Sorošu, ali te uveravam, to pismo nije doprlo do njega, iako si ga ponavljao iz sata u sat u svojoj omiljenoj poštarskoj emisiji minut-dva, koja, kad se ti raspišeš, traje i po 15 minuta.

Valjda ti je krajem proleća ove godine postalo toliko dosadno, pa si počeo da pišeš vlasniku Kurira Aleksandru Rodiću, funkcioneru DS-a Radoslavu Milojčiću Keni, tvom bivšem prijatelju Saši Mirkoviću. Očekivao sam, istina, da pišeš i svom bivšem prijatelju Dejanu Anđusu, s obzirom na to da pišeš ovog leta isključivo onima koje mrko pogleda tvoj Veliki Vođa, ili onaj na kog zalaje tvoj veliki prijatelj Dragan J. Vučićević, glavna „televizijska“ zvezda tvoje „medijske“ kuće.

Očekujem koliko sutra da objaviš otvoreno pismo Katarini Dakić. Šta, ne znaš ko je Katarina? Pa, ona je pomoćnica direktora Agencije za borbu protiv korupcije i na mrskoj ti američkoj televiziji se drznula da kaže kako je neko protiv tvog voljenog vođe Gospodara Vučića i njegove stranke pokrenuo prekršajni postupak zbog finansiranja kampanje 2012. Mislim – dok oni dođu do kampanje iz 2016 – i zaboravićemo da je SNS postojao, pa bi bilo dobro da kreneš odmah da pljuješ i po Katarini, a i po Agenciji.

Da Vas podsetimo:  Miroslav Zdravković: Šeststo pedeset godina od maričke opomene

POKAJANJA

Nego, možda ne bi bilo loše da ovih dana uputiš, Mitroviću, neko otvoreno pismo javnosti Srbije u kom ćeš objasniti neke svoje ranije postupke.

Kako bih ti rekao – pokajanje je dobra stvar: Eto, tvoj Veliki Vođa i osoba koja vrši dužnost predsednika Republike Srbije se (na ovaj ili onaj način) pokajao zbog želje za Velikom Srbijom, pa zbog žrtava u Srebrenici, pa zbog svojih političkih izjava iz radikalskih vremena koje si tako rado i često objavljivao na Pinkoviziji.

Eto, vidiš, možda bi izlečujuće bilo da ti, Mitroviću, napišeš neko otvoreno pismo pokajanja javnosti Srbije.

A za to imaš mnogo razloga.

Sećaš se, još onda kad si nas zamajavao kako te truju tvoji najbliži saradnici i rodbina? Pa kad je čitava „medijska“ scena tebi posvećivala (pardon trošila papir) vreme i prostor kakav nisu imali ni mnogi pametniji i ugledniji ljudi od tebe. Znaš ono – kad si išao da zameniš krv u nekoj stranoj klinici. Pa si se vratio preporođen i izjavio kako su te trovali u jednoj drugoj državi ali da „zbog istrage ne možeš ništa više da kažeš“.

Možda bi trebalo da napišeš otvoreno pismo javnosti u kojoj ćeš jednom zauvek, otvoreno da objasniš kako se desilo da tvoja bliska prijateljica Ivana Bodrožić okonča predozirana svoj život u sobi u beogradskog hotela Hajat, sobi koju joj je rezervisala kompanija Pink? Sećaš se Ivane, njena majka Nada dve godine kasnije je poginula u stravičnom udesu.

Ili je pak, Mitroviću, bolje da napišeš otvoreno pismo u kom ćeš da objasniš Srbiji kako je tvoj sin automobilom ubio Andreu Bojanić i pobegao sa mesta nesreće, da bi se posle dva sata tek vratio u policiju sa advokatom i tobom? I da nam objasniš kako je od činjenice da je nesrećna devojka od udarca letela 20 metara došlo do toga da je devojka naletela na automobil tvog sina?

Da Vas podsetimo:  Staću uz vas

Ipak, mislim, Mitroviću, da je najbolje da napišeš otvoreno pismo građanima Srbije i izviniš im se za gomilu laži, obmana, promovisanja šunda i najgorih pojava u srpskom društvu. Da im se izviniš za svo ispiranje mozga, veličanje najgoreg režima, laži o poginulim pilotima, izmišljanje državnog udara, linča lidera opozicije (ma koliko oni bili loši ili zaslužili da budu potpuno skrajnuti u političkom smislu).

Eto, Željko. Imaš mnogo razloga. Za mnogo pisama.

Za razliku od tebe, pismo neću završiti sa „tvoj drug“. Mi drugovi nismo. Nikad biti ne možemo. Ja biram s kim sedim.

Aleksandar Bećić

www.kolumnista.com

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime