Ovako izgleda prosečan glasač SNS-a

2
1777

Stariji i siromašni građani nižeg i srednjeg obrazovanja najbrojniji su među glasačima Srpske napredne stranke i ujedno najverniji gledaoci Pinka i TV Happy.

To je ključni zaključak istraživanja koje je Biro za društvena istraživanja (BIRODI) sproveo krajem aprila i nakon majskih praznika, ispitujući javno mnjenje na reprezentativnom uzorku od 1.006 ispitanika putem telefonske ankete.

Od ukupnog broja ispitanika SNS ima podršku 35,4 posto. Posle njih su najbrojniji oni koji „neće glasati“ (19,2) i koji su neodlučni (11 posto). Savez za Srbiju podržava 10,6 odsto ispitanih, a ispod njih po rejtingu su SPS (4,2), Građanski front (3,7), Šapićev SPAS (2,9), Pokret slobodnih građana (2,7). Među 35,4 odsto ispitanih koji podržavaju SNS i Aleksandra Vučića, sa 58,7 odsto dominiraju stariji od 65 godina. Slede ih najmlađi ispitanici od 18 do 29 godina (32,6 odsto) i stariji između 50 i 64 godine (32,5).

Kad je reč o obrazovanju, 58,1 odsto glasača SNS ima osnovno i niže obrazovanje, srednjeobrazovanih je 30,1 posto, dok su više ili visoko obrazovani zastupljeni sa 7,7 odsto. Nadalje, najveći broj njih živi u istočnoj i južnoj Srbiji (58,8 odsto), a najmanje u Beogradu (14,8).

Mediji preko kojih se simpatizeri SNS informišu u prvom redu su Pink sa 70,2 odsto i TV Happy sa 66,7, dok RTS i TV Prva prati njih 45 odnosno 43 posto.

Najviše njih, 49 posto, opredeljeno je za članstvo u Evroazijskoj uniji (Rusija), za EU se zalaže 35,2 odsto, a za EU i NATO 18,5 odsto. Da Srbija ne treba da bude ni u jednom od ovih saveza smatra 29,8 odsto.

Izvor: ozonpress.net

2 KOMENTARA

  1. https://youtu.be/rzyCv8MmgfUGost Slavije je po drugi put prof. dr Velimir Abramović. Abramović pokazuje potpuno drugačije gledište o geopolitičkim vektorima velikih sila, potovo Rusije na globalnom novou, a naročito u Srbiji. Pored poznate činjenice da SAD vlada duboka država, gost ukazuje, da to važi i za Rusiju, navodeći ko čini tajanstvene strukture moći ruske države i koji su im ciljevi. Prema mišljenju Abramovića: „Amerika i Rusija praktično u najdubljoj državi, a to je onaj vojni ezoterijski deo obe države, predstavljaju jednu istu strukturu.“ Malteškim memorandum iz 1989. godine, između SSSR-a i SAD, podeljene su interesne sfere u svetu, a jedna od odluka jeste stvaranje nezavisnog Kosova i kasnije priključenje Albaniji. Ta odluka se mora pokriti srpskim potpisom, mora se naći veleizdajnik, to će biti Vučić, koji je žrtveno jagnje više svetske geopolitike, koju on uopšte ne shvata i koja ga uskoro „pušta niz vodu“. Abramović rekonstruiše kako će izgledati Vučićev silazak sa vlasti (ukazuje na etape, aktere, pozadinu) i daje predlog rešenja za preporod Srbije. Gost objašnjava, kako se saradnik stranih obaveštajnih službi dovodi na vlast, kako se održava na vlasti, kako se iskorišćava za sprovođenje njihovih interesa, kako mu se, kad mu je istekao rok službe (period pogrešnog savetovanja) priprema kraj i kako najvažnije svetske obaveštajne službe pridobiju lica za saradnju. Abramović govori o tome, za koje su sve strane obaveštajne službe radili Broz i članovi najužeg jugoslovenskog rukovodstva, šta je pozadina neutralizacije Krcuna i Rankovića, za koga je radio Milošević, a za koga Šešelj i Vučić, čije je čedo zapravo Republika Srpska, zašto su se zakrvili Hrvati i Muslimani u BiH1992-1995, za koga rade Pacoli i Haradinaj i td. Gost odgovara na pitanjem ko kontroliše vremenske prilike u svetu, koja su tajna oružja SAD, a koja Rusije. Pominje tajna društva Kine, objašnjava ko vlada Kinom, kakav je zapravo uticaj Rusije na Kinu i kakak je zaista njihov odnos.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime