Ovi izbori zvuče poznato

0
1306

Dveri-izborna-kradja

Oni koji su danas na vlasti, SNS i SPS, izdali su sve svoje političke ideale, izneverili izbornu volju građana Srbije i prekršili sva predizborna obećanja.

Umesto katastrofalnog „Žutog preduzeća” došao je SNS sa još „žućom” politikom, sprovodeći praktično politiku LDP-a za koju niko nije glasao glasajući za SNS i smenu Tadića. U te svrhe SNS angažuje veterane bivših režima za koje niko nije glasao: Gorana Vesića, Nebojšu Čovića, Sinišu Malog, Milana Markovića, Tanju Miščević, Nenada Prokića…

Posle godinu i po dana njihove vlasti u Srbiji se živi još gore i nikakvo rešenje za ekonomski i socijalni oporavak nije nam ponuđeno. Aktuelni režim vlada isključivo medijima, tajnim službama i lažnim obećanjima, i tako namerava da opstane na vlasti.

Umesto njih nudi se lažna opozicija oličena u DS, LDP i URS, koja se ni u čemu ne razlikuje od vlasti, već ima potpuno iste političke vrednosti i ideje kao i vlast. U ovom trenutku Pokret Dveri predstavlja jedinu i istinsku opoziciju aktuelnoj vlasti. Dveri danas predvode novu opoziciju i predstavljaju jedinu opasnost za ovaj režim, dok su svi drugi na ovaj ili onaj način u dogovoru sa vlašću. O svemu ovome retko gde se može čuti. Građanima Srbije je kroz izbornu krađu i medijsku torturu zabranjeno da čuju šta Dveri imaju da kažu, jer je to sve suprotno onome što vladajući režimi ovde rade poslednjih 20 godina.

Zato Dveri izlaze na nastupajuće vanredne izbore da bismo zaustavili vladajuću politiku propasti i dokazali da je moguća drugačija politika. Do sada su građani Srbije birali između raznih predstavnika iste politike „Evropska Unija nema alternativu”, a sada imaju priliku da glasaju za nekoga ko nikada nije bio na vlasti, nema iza sebe nikakvu aferu niti mrlju na biografiji i predlaže rešenja za ekonomski spas svih naših porodica – porodičnu politiku kao modernu i pobedničku politiku za 21. vek.

Da Vas podsetimo:  Srbija i Fijat – i šta ćemo sad?

I ovi izbori zvuče poznato

Oni su se već dogovorili: ista politička lica, ista lažna obećanja, ista pravila igre koja favorizuju samo njih i pomoću medijskog mraka i izbornih prevara isključuju sve koji misle drugačije. I ovi izbori biće farsa u kojoj će nam još jednom ispričati EU-bajku za laku noć, glumiti patriote i istovariti gomilu obećanja bez pokrića. Uloga Dveri na ovim izborima je da pokažemo koliko je sistem truo i da postoji zdrava alternativa. Šta ovde suštinski ne valja? Pre svega sam izborni sistem i medijska pravila igre.

U izborima se troši ogroman novac građana Srbije. Zašto? Da bi stranački političari ponovo osvojili vlast i zadržali funkcije i privilegije. To nije interes građana Srbije. Za tih više stotina miliona evra bačenih na izbore i stranke mogli bismo bar delimično:

Finansirati lečenje teško obolele dece

Popraviti uslove u zdravstvenim centrima

Jednokratno pomoći najsiromašnije penzionere

Stipendirati najtalentovanije učenike i studente

Nadoknaditi trudnicama 35% od plate koje im država oduzima kad odu na trudničko bolovanje.

Šta Dveri predlažu umesto ovog pokvarenog i pogubnog izborno-medijskog sistema:

Glasanje za čoveka, a ne stranku, borbu ideja, a ne borbu finansija

Obavezno glasanje za sve građane Srbije

Državni činovnici ne smeju biti članovi stranaka i partijski aktivni u izbornim kampanjama

Zabraniti: reklamiranje putem bilborda i plakata koji ruže sliku naših gradova i sela, zakupljivanje reklamnih termina na medijima, kampanje od vrata do vrata i telefonsko maltretiranje građana

Vratiti javnim medijskim servisima ulogu sredstava javnog informisanja na kojima bi se besplatno predstavile sve izborne liste i sučelili kandidati na izborima.

Izborne prevare i medijski mrak

U pismu Predsedniku Srbije, Predsedniku Vlade Srbije, predsednicima svih vodećih političkih stranaka u Srbiji, kao i RRA, 17. januara 2014. godine zatražio sam održavanje okruglog stola na kome bi se razgovaralo o izbornim i medijskim uslovima pred nastupajuću kampanju.

Da Vas podsetimo:  Sa ovim cenama i platama nemoguće je preživeti

Bez obzira na predizborna obećanja sadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će izborna krađa od Đurđevdana 2012. biti ispitana i krivci kažnjeni, to do danas nije učinjeno. U proteklom periodu bilo je mnogo dodatnih izbornih neregularnosti na lokalnim izborima u Kosjeriću, Zemunu, Zaječaru, Vrbasu, Odžacima, Voždovcu…  Stanje u medijima je katastrofalno: više uopšte nema sučeljavanja stavova vlasti i opozicije, vlada cenzura, medijski mrak i maksimalna zloupotreba medija od strane režimskih stranaka. Ovo se posebno odnosi na beogradske televizije sa nacionalnom frekvencijom i dnevne novine.

Nema slobodnih izbora bez ravnopravnih izbornih uslova za sve učesnike i slobodnih medija na kojima bi se sučelili svi programi i kandidati ravnopravno.

U istom pismu istakao sam da bi na zajedničkom okruglom stolu vlasti i opozicije trebalo razmotriti i raspisivanje vanrednih izbora na svim nivoima: od beogradskih i republičkih do pokrajinskih i predsedničkih, radi uštede finansijskih sredstava i izborne provere svih učesnika na neregularnim izborima 2012. godine.

Iako bi jedan ovakav okrugli sto bio u interesu svih učesnika na izborima, nisam dobio nijedan odgovor na pomenuti poziv na okrugli sto, izuzev redakcije „Svedoka”, što jasno pokazuje da su kompletnoj političkoj eliti u interesu postojeće izborne neregularnosti i medijski mrak koji vlada u Srbiji.

Boško Obradović

Svedok

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime