Pa bre da li ste normalni? Ovo je ZASTAVA na zgradi kragujevačkog SUDA danas!

0
413

Skandali koji su vezani za kragujevački Sud ne prestaju, a posle ekspresnog puštanja kriminalaca da se brane sa slobode, vršljanja sumnjivih advokata, odluka sudija koje su više za rubriku VEROVALI ili NE, iživljavanja i pljačke naroda od strane privatnih izvršiteja, transkripta i snimka razgovora uhapšenog činovnika Minisitarstva pravde u kome on „kaže da nanogica košta 250 evra, a da sve ide preko Vilotijevića“- uspeli su da pobede sami sebe. Oni koji bi trebalo da štite zakon, upravo najgrublje ga krše. Fotografije koje objavljujemo svedoče kako izgleda država zastava na kragujevačkom Sudu snimljeni su danas. A upravo kaznene odredbe Zakona o upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije koji je stupio na snagu još 23. maja 2009. godine- sankcionišu ovakve pojave i BRUKU! U mnogo nerazvijenim zemljama zastava je svetinja, da ne pominjemo zemlje EU i recimo primer SAD.

Ove godine Republika Srbija i Repubika Srpska obeležile su Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 15.septembra ove godine kao nikada do sada. Na Centralnoj manifestaciji koja se održala na Savskom trgu u Beogradu, kod spomenika Stefanu Nemanji obratili su se NJ.S. patrijarh Porfirije, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Prethodno su organizovani defilei vojske i građana, svečane akademije, izložba vojne opreme i naoružanja, leteli su helikopteri sa zastavama iznad Beograda i na kraju- vatromet!

„Glavni cilj u pokušaju da utemeljimo ovaj praznik jeste da motivišemo sve naše građane gde god živeli, Srbe iz svih krajeva, da toga dana tamo gde žive, na kuću ili zgradu, istaknu našu trobojku, zastavu koja je jedna od simbola Srba“, rekao je tada ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

A u ovoj zgradi nalaze se svi sudovi od Osnovnog do Apelacionog suda.

Da Vas podsetimo:  NIJE SRBIJANAC, NEGO SRBIN: Evo kako je nastao nepravilan izraz!

Izgleda da je srpsko sudstvo nezavisno samo kada su ovakve pojave u pitanju.

Inače, Ucentar je u nekoliko nastavaka pisao o sličnoj pojavi kada je poderana srpska zastava stajala na ulazu u zgradu Gradske dvorane Šumadija gde su smešteni Dom Omladine, Izdavačka kuća koraci i Muzički centar, za koji doduše retko ko zna šta je, niti je valjano pravno definisan. I svi oni, što kaže narod jedu „državni hleb“.

Doduše, iz trećeg puta ovi korisnici gradskog budžeta uspeli su da isprave grešku, a da nisu zakonski sankcionisani.

A što se tiče Suda možda ponovo nađu neimenovanog sponzora koji je a zgradi Osnovnog suda za par sati prekrečio grafit „DOO Sud Kragujevac, supružnici Vilotijević, sponzori Boža i Proka“ aludirajući na neka dešavanja u kragujevačkom podzemlju“. Poučeni ovim nezapamćenim skandalom u istoriji srpskog pravosuđa, kada nije saopšteno ni ko je, ni kako, ni ko je odobrio da se prekreči zgrada koja je pod zaštitom upravo Zavoda za zaštitu spomenika kuluture- neminovno je da zakon za sudstvo u Kragujevcu ne važi…

https://ucentar.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime