Gde su ugovori s Fijatom i Etihadom?

0
749

  Najave da će strogo čuvani ugovori sa Fijatom i Etihadom biti objavljeni početkom godine, očito je da su bile samo populističke prirode. Zašto su ti ugovori državna tajna? Zašto je potrebno uopšte najavljivati da ćete nešto objaviti? Objavite već jednom!

eko-ersrbija

Vlada Srbije ugovor sa Fijatom krije kao zmija noge. Šta li se toliko strašno nalazi u tom ugovoru? Da li taj ugovor sadrži određene odredbe koje bi se mogle tumačiti kao veoma štetne za poreske obveznike u Srbiji? Očito je da nije reč ni o kakvoj poslovnoj tajni, već o tajni od državnog značaja.

Prema pisanju medija, spekuliše se da je ugovor sa Fijatom veoma štetan po građane Srbije. Međutim, te činjenice ne sprečavaju političare da se kite Fijatovim perjem. Cela Srbija se diči ugovorom sa Fijatom, međutim, možda bi trebalo da ga se stidimo.

Bio je jedan pokušaj objavljivanja ugovora sa Fijatom koji je Tadićeva Vlada u potpunosti cenzurisala. Sve ključne odredbe ugovora bile su zatamnjene.

Pokojna predsednica Saveta za borbu protiv korupcije, Verica Barać, tada je izjavila da je na adresu Agencije stiglo “20 kilograma papira”. Tadašnju Vladu kritikovali su svi redom, ali zakon se i dan danas krši.

Kako bi lakovernim građanima nasilno usadio u mozak da je Srbija pravna država, javlja nam se Vučić, kao veliki spasitelj, i obećava da će ugovor sa Fijatom i Etihadom biti objavljeni. Dobijamo dva po ceni jednog.

Međutim, gde su ti ugovori? Koliko je komplikovano da se skeniraju svi papiri i objave na internet sajtu Vlade? Zašto su nam potrebne posebne najave? Jednostavno ih objavite! Nema potrebe za populističkim najavama.

Čekamo ugovore još od marta!

Da Vas podsetimo:  Država nespremna, apoteke bez maski

Siniša Mali izjavio je početkom godine da će ugovor sa Etihadom biti objavljen 20. februara. Mali, februar je prošao, a mi i dalje nismo pročitali taj ugovor.

Zorana Mihajlović izjavila je isto početkom godine da će ugovor sa Etihadom biti objavljen do marta. Zorana, mart je prošao, a mi i dalje nismo pročitali ugovor.

Aleksandar Vučić izjavio je isto početkom godine da će ugovor sa Etihadom biti objavljen do 16. marta. Vučiću, 16. mart je prošao, a mi i dalje nismo pročitali ugovor.

Vučić je 6. maja izjavio da će prvo biti objavljen ugovor sa Fijatom, pa onda sa Etihadom. Prošao je i maj. Gde je objavljen ugovor?

Imamo dva objašnjenja za ove konfuzne izjave: Ili naši političari nemaju precizan kalendar ili se ne radi o martu ove godine. Možda će biti objavljeni marta 2034. godine?

Mi se samo pitamo, zašto je uopšte neophodno najavljivati objavljivanje objavljivanja ugovora? Objavite ih već jednom!

teleprompter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime