„Pa šta! I?“

0
573

Čuvena Vučićeva poštapalica „Pa šta! I?“ oslikava svu bahatost i drskost naprednjačkog lidera, koji pritešnjen argumentima novinara ili političkih protivnika, zapravo poručuje da mu se sve može i da mu je sve dozvoljeno.

Krušik – „Pa šta! I?“, Jovanjica – „Pa šta! I?“ , druženje sina Danila sa kriminalcima – „Pa šta! I?“, smanjenje penzija – „Pa šta! I?“, zagađenje vazduha – „Pa šta! I?“, odnosi sa Bajdenom – „Pa šta! I?“… Mogli bismo tako nabrajati, ali sa druge strane bi stalno odzvanjalo „Pa šta! I?“.

– Vučić je potpuno neodmeren čovek kad je u pitanju obraćanje bilo kome, a novinarima pogotovo. To je jedan svađalački, a rekla bih pomalo i uličarski ton svađe i konflikta, gde mu je potrebno uvek da ima nekog koga proganja – kaže u izjavi za Direktno.rs, Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke.

Dakle, u maniru najvećih apsolutista u istoriji, koji su sebe poistovećivali sa državom, Vučić poručuje da možemo pričati koliko god hoćemo, ali nam ne vredi, jer je njegova poslednja i da je njegova reč svetinja u zemlji.

Poštapalica ima za cilj i da ponizi sagovornika, da mu pokaže koliko je mali i nemoćan da bilo šta promeni u bilo kom pogledu, a da sa druge strane pokaže svu snagu i moć onoga ko je izgovara.

Sanda Rašković Ivić

– Ako nema argumente onda koristi to tipično uličarsko „Pa šta! I?“, „Šta ćemo sad?“… To su njegove reči tipične za uličarske svađe. On se ne ponaša kao državnik, već kao vođa navijača, raskomoćeno, kao da se nalazi u nekom od blokova gde je odrastao, pa se svađa sa vršnjacima – smatra Rašković Ivić.

Poznato je da je Vučić prošao kroz marketinšku školu Vilijama Montgomerija, bivšeg ambasadora SAD u Srbiji, te je moguće da je savet za upotrebu te poštapalice dobio upravu tu. Srbi vole jake vođe, stroge i autoritativne, koji udarcem šake o sto rešavaju krupne probleme.

Da Vas podsetimo:  Opančar agencija* javlja – Počelo je, počelo …

Zato je i Vučićevo „Pa šta! I?“ samo sofisticirana verzija toga, kojom sebe prikazuje narodu kao lava, dok ispred ogledala stoji obična mačka. „Nemate, vi, smrtnici, nikakva prava da preispitujete moje odluke, ne možete mi ništa“.

Pa, šta! I?

Izvor: Direktno

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime