Pala vlada – ministri u ostavci

0
1285

Beograd — Potrebne su brže reforme, a to možemo s čistim mandatom, kaže Aleksandar Vučić. On demantuje napise u pojedinim medijima da je već dogovoreno ko čini novu Vladu

vu

Podsetimo, Predsedništvo SNS jednoglasno je podržalo Vučićev predlog o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

„Ključni motiv za ovu odluku je što već dugo vremena govorimo o atmosferi u društvu, opozicija govori da nismo dobro radili… Potrebne su brže reforme, možemo to sa novim, punim mandatom“, rekao je lider SNS i prvi potpredsednik Vlade Srbije gostujući u Utisku nedelje na TV B92.

Na pitanje da li će sledeći put doći u emisiju kao premijer, rekao je da to zavisi od građana Srbije. Na konstataciju da su se u javnosti pojavile spekulacije da je već dogovoreno ko će biti u novoj Vladi Srbije i da će u njoj ponovo biti SPS, s tim što će on (Vučić) zauzeti mesto premijera, rekao je da to nije istina. „Nije istina da smo se bilo šta dogovorili, niti ću dogovoriti bilo šta dok se izbori ne završe…“

Na građanima je da odluče da li žele brže poromene, ili su nezadovoljni ovim što smo uradili, rekao je Vučić. Na pitanje da li je premijer Dačić loše obavljao posao premijera, rekao je da to nikako ne može da kaže.

„Neki kažu da želimo više vlasti… Kako više vlasti, kad ste govorili o diktaturi u Srbiji?“, kaže lider SNS.

„Ne možete da vladate u Srbiji i da bilo šta uradite bez čistih rezultata… Pred nama su, posle svega što smo uradili, teške reforme…Ako ljudi žele da slušaju lepe priče, u redu, neka glasaju za drugog“, kaže lider naprednjaka.

„To sam rekao i juče: sledi mučna i teška kampanja, jer će se svi ujediniti u borbi protiv nas, i ne mislim da je sve izvesno“, rekao je na pitanje da li je pobeda SNS izvesna.

Da Vas podsetimo:  Po „Srpskoj Svetoj gori”

Rekao je da ne veruje u istraživanja koja pokazuju da SNS ima 45 odsto podrške građana, ali ni u priče da su sva istraživanja nameštena.

Vučić kaže da je sa svojim koalicionim partnerima postigao neke istorijske rezultate, i da neće govoriti loše o njima. On je dodao i da ima problema u sopstvenom kabinetu, među svojim ljudima i u stranci.

vu2

Na pitanje kako se odlučio za izbore, kada je donedavno govorio da postoje drugi prioriteti, kaže da je sačekao da prođe prva međuvladina konferencija u Briselu, i da je nakon toga tek počao da razmišlja da li nešto izbori mogu da ukoče:

„Dugo sam razmišljao o tome da li zaustavljamo neke važne procese, razgovarao sam sa predstavnicima MMF, Svetske banke, sa ljudima koji učestvuju u pregovorima sa Prištinom, zbog Poglavlja 35″, rekao je i dodao da je ocenjeno da nema prepreka.

Rekao je i da MMF dolazi u februaru u Srbiju, da je prihvatio da oni dođu pre finiša kampanje kako bi pokušali da zaključimo sporazum. Mislim da je to važno za zemlju i da će dodatno obezbediti finansijsku i investicionu sigurnost“, kazao je Vučić.

„Prelomio sam pre svega zbog atmosfere u kojoj sam video da je došlo do zasićenja, kod građana naših i u Vladi“, rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Nema problema u Vladi, rekao je Vučić, nesuglasica je bilo i pre godinu dana, ali nismo tada raspisali izbore, kaže Vučić.

„Potrebna je nova snaga“, kaže Vučić. „Počela su osporavanja u opoziciji, govore nemate legitimitet…“, rekao je lider SNS ističući da će biti lakše da izađu sa programom sa čistim mandatom.

Na pitanje da li SPS koči borbu protiv korupcije i kriminala, on kaže da tu borbu niko ne može da koči, ali i da je Ružićeva izjava o Đuriću, tog dana kad je Đurić priveden, bila problematična.

Da Vas podsetimo:  Pismo sindikаtа RGZ Tomi Moni: Upozorili smo vаs…

Vučić je ministru Ružiću tada, podsećamo, poručio da može da ide iz Vlade, ukoliko mu se ne sviđa šta radi država.

„Mislim da nisam ništa pogrešio, bio sam čak blag i obazriv“, rekao je Vučić napomenuvši da su bili zajedno u Briselu, i da se Ružiću nije izvinio, jer misli da nije bilo potrebe za tim.

Na pitanje da li je razgovarao sa ministrom privrede Sašom Radulovićem o njegovoj ostavci, rekao je da se ostavka desila u trenutku kad je Vlada pala. „Pa, svi su ministri u ostavci…Kad sam mogao sa njim da razgovaram ova dva dana“, kaže Vučić.

„Mislim da je uneo neke potrebne novine, mislim da je imao dobrih ideja, mislim da je neke stvari postavio na dobre noge“, rekao je o ministru Raduloviću.

Komentarišući zašto zakoni o privatizaciji, stečaju, radu nisu doneti, rekao je:

„Zakon o radu nije ušao u proceduru, on je u formi nacrta, nije u formi predloga, nije prošao ni Vladu“.

NSPM

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime