Paljenje knjiga

4
2023
Informer naslovna / Foto: printscreen

U jučerašnjem tekstu sam napisao da opoziciju predvode politički diletanti.

Danas mogu da napišem da je predvode – politički idioti.

Prosto je neverovatno kakve sve gluposti rade i kako podižu i nameštaju loptu da bi je Vučić i njegova kriminalna banda pobedonosno smečovala.

Zaključak se sam nameće, da opozicija radi sve po Vučićevom nalogu i da takvim svojim, namerno izazvanim glupostima, podižu rejting posrnulom Uzurpatoru.

Nemam drugoga objašnjenja.

Kako da protumačimo paljenje Vesićeve knjige?

Zar to nije nameran autogol?

Zar to nije pucanje sebi u nogu?

Zar to nije pružanje prilike Uzurpatoru i njegovim trabantima da dobiju još veću popularnost kod razočaranog naroda?

Zar ništa drugo ti politički idioti nisu mogli da smisle nego da zapale knjigu?

Ko smišlja te performanse opozicije?

Vučić?

Beba Popović?

Toni Bler?

Zašto se vi, momci iz opozicije, bavite politikom kada ste politički nepismeni?

Videli smo kako ste pljačkali državu kada ste bili na vlasti.

Šta sada hoćete?

Građani Srbije neće da vas podrže baš zbog toga što znaju da ste politički nitkovi i ništa vam ne veruju.

Uništili ste ulične proteste građana, koji su mogli da se pretvore u narodnu snagu za rušenje pomahnitalog Desperadosa.

Narod je odustao da vas prati, jer zna da ste prevaranti.

Kada ste zapalili knjigu, dali ste sjajnu priliku Demagogu koji decenijama ne vraća knjigu u biblioteku, jer knjige ne čita, da ushićeno citira Hajnea :

„ Gde gore knjige, goreće i ljudi!“

Znate li kakva je ovo otvorena poruka preplašenim građanima Srbije, koji su pod terorom i nasiljem Zamlate?

Vi njemu dajete povoda da se nasilno obračuna sa svima nama koji razornom kritikom rušimo njegov totalitarni režim i građane Srbije prosvećujemo.

Da Vas podsetimo:  Dokle više pogubno mantranje o Srbima

Zašto to radite?

Slučajno?

Nema slučajnosti u ovoj prljavoj i izrežiranoj političkoj borbi za vlast.

Knjige ne smeju da se spaljuju.

Makar ih napisao i pozornik Vesić.

Ili neko ko piše umesto njega.

Potpuno je svejedno.

Knjige su svedočanstvo o jednom dobu.

I treba da ostanu, jer će Vesić , vrlo brzo, zajedno sa Dramoserom, da ode u zaborav.

Ali knjige ostaju da svedoče o dobu u kome je vladala laž, pljačka i prevara.

Ne spaljujte knjige!

Tako se Veleizdajnik ne može da sruši.

Vi iz opozicije ga ne možete da srušite.

Vi igrate za njega.

Nesposobni ste i potkupljeni.

Poslušajte moj savet, koji sam vam napisao u prošlom tekstu.

ODLAZITE!

SMETATE NAM!

Nemojte da se više bavite politikom.

Vi ste politička prošlost.

Morate da iskajete svoje grehe.

Zbog zločina koji ste počinili kada ste bili vlastodršci.

I zbog toga što ste vi Manipulatora doveli na vlast.

To je istina.

Vi ste ga doveli i vi mu sada pomažete da ostane na vlasti.

Odvratni ste nam, isto kao što nam je i on odvratan.

Građani traže vašu lustraciju.

I konfiskaciju opljačkane imovine.

Za sve političare, poslanike, tajkune i kriminalce koji su se bavili politikom od 1989 do 2019.godine.

Građani traže da oni sami upravljaju državom.

Neće da prenose svoje građansko pravo na politički ološ i lobotomirane poslanike.

Došlo je novo doba.

Ne treba nam NI KURTA NI MURTA.

Branko Dragaš
Izvor: dragas.biz

4 KOMENTARA

 1. Поштовани господине Драгаш
  Када сам пре неколико година, долазећи на пар месеци у Србију, покушавао да пронађем у отаџбини неког (свог) фаворита који би могао да покрене људе да се пробуде из политичке летаргије, један од њих сте били и Ви. Иступали сте тада као доследан и принципијелан противник Вучићеве власти (што је тада али и данас најважније) јер сте, као прагматични економиста високог формата, схватили да та власт почива пре свега на погрешном макроскопском економском систему али и на лажима и обманама у свим доменима њеног деловања.
  Међутим, последњих годину дана изгледа да сте прилично променили ставове по питању организовања опозиције и усвојили „доктрину“ ни Курта ни Мурта. Приказујући и дефамирајући опозицију, да се она састоји од Курте и Мурте, Ви сте тако (ин)директно стали уз Вучића у његовој борби против опозиције. Јер, Вучић, угрожен могућношћу (по њега) фаталног бојкота избора, сада преферира али и креира привидну опозицију – која може и да га „оштро“ критикује али само да не бојкотује будуће изборе.
  Ваш политички и популистички став – ни Курта ни Мурта – је кукавичје јаје подметнуто истинској опозицији и у суштини наноси јој штету, јер је дискредитујете пред народом који је ојађен и Куртама и Муртама. Ви се држите овог става, јер вероватно у великој мери настојите да афирмишите Ваш новокомпоновани покрет Светлост – као неку алтернативу Курти и Мурти. Да напоменем читаоцима, данас у Србији постоји низ покрета сличним Вашој Светлости, који се декларишу као патриотски (и аутор овог текста припада једном таквом) али гледајући реално ниједан од њих понаособ нема ама баш никаквих шанси да оствари неки битан политички резултат – чак ни у некој средње великој улици. А сам Ваш покрет (као и други) у себи садржи и Курте и Мурте. Присећам се, да сте и Ви лично у свом политичком животу били и Курта и Мурта – били сте у власти и код Милошевића и Ђинђића. Ја Вам то не замерам. јер се при томе, као и низ других који су били и Курта и Мурта, нисте огрешили о моралне и законске норме нити нанели штету народу.
  Ако се стриктно држите (и будете даље држали) става „ни Курта ни Мурта“, тада би, као бивши и Курта и Мурта, требало да се повучете из свих опозиционих политичких активности. Јер, ако позивате друге на принципијелност Ви сте самим тиме први позвани да се придржавате тога става. Или можда да преиспитате Вашу максиму ни Курта ни Мурта, и да ублажите Ваш став по том питању. Јер, Бошко Обрадовић, Саша Радуловић, Зоран Лутовац и низ других из удружене опозиције у Савезу за Србију (СзС) свакако нису ни Курта ни Мурта. Напротив, они су прокламовали суштинска начела (заједно са онима – Ђилас, Јеремић, који су били са неким Куртама и Муртама) којих ће се придржавати када скину са власти бахату штеточину Мурту: неће учествовати у извршној власти после (првих фер) избора, а прва влада ће бити експертска! Осим тога СзС је јавно прокламовао важне принципе рада будуће власти: неће дати Косово, одричу се неолибералне економије, поштоваће устав, право и законе … Сасвим довољно, да би им се сваки разуман човек придружио и активно их подржао!
  У Вашем тексту, који ми личи пре на текст написаног од Вучићевог идеалног опозиционара нпр. Чеде Јовановића, а не од врсног интелектуалца ка што сте Ви, запањујуће је, да Ви користите Вучићеве аргументе „да је Весићеву књигу спалила опозиција“ за шта уопште нема доказа. А сами знате да то разумни опозиционари из СзС не би никада тако нешто учинили. Чак и да се нашао један умоболник из њихових редова који самоиницијативно спаљује једну књигу, то уопште не мења ствар. Јер, та Весићева књига (и то један једини примерак!) би свакако била спаљена од стране режима (као што је и урађено!), баш да би ту подметачину искористио у својој Гебелсовској пропаганди Хитлерове политике – попут паљења Рајхстага приписујући то комунистима и другим противницима, за сламање и дефамирање опозиције међу својим (углавном) необразованим бирачима.
  Ви, као и Вучић, на основу САМО једне једине(!!) спаљене књиге (коју су највероватније спалили режимски људи) покушавате да елиминишете истинску опозицију из политичког живота. Тражите да се на основу те једне књиге угуши опозициони покрет! Једно паљење није масовно паљење и поредити то са нацизмом могу само острашћени и идеолошки затровани људи! Ваше становиште је наивно и непримерено врхунском интелектуалцу, да се ја и поред мог дубоког уважавања многих Ваших ставова, гнушам ових Ваших ставова. Због своје политичке и једнодимензионе идеолошке острашћености изгубили сте меру за реалност, истину и рационално расуђивање. И нанели сте (макар и малу) штету српском народу.
  С поштовањем
  Др. Миодраг Кулић, Немачка

 2. I one pre i ove sada su doveli Brozovi udbaši,pa nema nikakve razlike između on ih i ovih,sve do jednoga su to deca Brozovih komunističkih okupatora,koje je on doveo u Srbiju da je okupiraju i da njega čuvaju.Svi oni su do jednoga i prethodni i ovi iz iste komunističke kuhinje,i svi su dođoši.

 3. I zbog toga što ste vi Manipulatora doveli na vlast.

  Manipulatori zbacili bivse manipulatore sa vlasti da bi ti isti manipulatori na vlast doveli sadasnje manipulatore koji ce ope biti jednog dana zbaceni od manipulatora jer od smrti crnog Djordja u Srbiji su sve vlasti bile manipulatorske.
  Manipulisale su svojim srpskim narodom, peljesili svoju srpsku drzavu i smenjivali se na vlasti jasuci uzdignute glave ovaj izmanipulisani srpski narod.
  – Sto je previse, previse je.
  Ima li u drzavi Srbiji neko ko nije umesan u manipulacije, ko nije u sprezi sa manipulatorima, neko cestit, posten, obrazovan, inteligentan, mudar, da dodje na vlast neizmanipulisanog srpskog naroda, koga nece na vlast dovesti manipulatori da vlada izmanipulisanom srpskom narodu.

  • Од смрти црног Ђорђа? Нису ли потомци црног Ђорђа као победници и врхунски манипулатори након крваве 1903. написали ту „историју“ коју цитирате? Чему то уздизање црног Ђорђа? Да би новокомпонована историја могла да пије воду по романогерманско ватиканском укусу ? И да би један мафијашки манипулатор, страни агент, агент међународног подземља, србоубица, русофоб и психопата, могао да буде представљен као вожд??? И онако тек узгред ублажено описан тек реда ради само као „прек човек“? Са таквим ставом јалова психопатолошка борба између курте и мурте је једини избор који нам се нуди и из кога изаћи нећемо.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime