Pamuk kiflice: Toliko mekano testo da se topi u ustima

0
2559

Sastojci:
900 gr brašna tip 500,
1 kesica suvog kvasca (7gr),
2 jaja,
400 ml toplog mleka,
180 ml ulja,
1 kašika šećera,
1 kašičica soli

U jednu vanglicu dodajte toplo mleko pa zatim ulje, dva belanca, jednu kašiku šećera i jednu kesicu suvog kvasca pa promešajte. Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli pa mesite uz dodavanje ostatka brašna.

Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi. Stavite nauljeno testo u naljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da testo ostavite oko sat i po do dva sata.

Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isecite na sitnije delove. Oklagijom razvijajte četvrtasti oblik pa filujte omiljenim nadevom.

Uz pomoć sekača ili noža napravite proreze pa umotajte kiflicu. Pogledajte detaljno izradu u videu.

Izvor: opanak.net , Magazin Stil

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime