Pančevci ne odustaju od odbrane gradskog parka

0
669
Foto: printscreen

Oko 200 građana Pančeva okupilo se danas u 18 sati ispred Gradske uprave u Pančevu, kako bi učestvovali u akciji obnove gradskog parka. Sadili su cveće i druge sadnice na mestu gde su prošle nedelje posečena stabla na zelenoj površini iza Gradske uprave.

Ova akcija je druga u nizu, koju organizuje Udruženje građana „Pančevo nije rupa“ i prema rečima Miše Sekulića na ovome se neće stati.

– Komunalna milicija je pokušala da nas spreči u akciji, ali u tome nisu uspeli. Mi smo uprkos tome posadili popriličan broj biljaka. Na taj način smo donekle smanjili štetu koju je Gradska uprava nanela našem parku, kaže za K-013 Sekulić i dodaje da se građani neće uplašiti prekršajnim prijavama koje su im pisali pripadnici komunalne milicije.

– Mi smo danas i u nedelju pokazali da je Pančevo isključivo grad koji pripada građanima Pančeva. Svako ko je danas dobio prekršajnu prijavu neka kontaktira udruženje „Pančevo nije rupa“ i imaće besplatnu pravnu pomoć tokom prekršajnog postupka, rekao je Sekulić.

Sekulić tvrdi da građane Pančeva tek očekuje „prava bitka“  nakon izbora:

– Nakon izbora će svim silama pokušati da unište naš park, našu pešačku zonu i samim tim unište našu istoriju i naš grad. Mi to, budite uvereni, nećemo dozvoliti, jer Pančevo nije rupa, zaključio je Sekulić.

Okupljeni građani su i danas davali podršku potpisom peticije kojom udruženje „Pančevo nije rupa“ zahteva totalnu obustavu radova u najstrožijem centru grada.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime