Panika

6
1401

Tan2015-1-16_18254382_0-620x350-620x320Neka vam bude jasno: Njih je strah da će izgubiti vlast. Neopisivo ih je strah. Panika, čak. Toliko ih je strah da će izgubiti vlast da su prerano u bitku uključili svoj jedini adut: Aleksandra Vučića. Lično, mogu ja (ili bilo ko od vas) da ga ne volim ili volim, ali se mora priznati da je jedino on zreo politikant u Srpskoj naprednoj stranci. Ostali (sa veoma retkim i sve manje časnim izuzecima) su podguzne muve Velikog Vođe. Ne, nisam pogrešio. Napisao sam politikant, a ne političar. Jer Vučić nije političar. On to (možda) samo želi da bude.

A kako znam da ih je strah?

Pa, po tome kojom su snagom najpre raspalili po Saši Jankoviću kada je on najavio da će da se kandiduje za predsednika Republike Srbije. Ta surovost i beskrupuloznost, gebelskovski bezobrazluk, nisam video ni u jednoj prethodnoj kampanji protiv aktuelnog zaštitnika građana.

Znam i po tome što su aferu voz trapavo i providno pripremili za dane kada je Vuk Jeremić najavio da će da se kandiduje za predsednika Republike Srbije. Šta god mislili o Vuku Jeremiću.

Znam i po tome što je Evropska unija ekspresno oduvala uvređenog dečaka iz Bugojna. I po tome što nikog iz Trampovog kabineta nije mogao da dobije.

Znam to po tome što su na konferencijama rukovodioci sve nervozniji, što saopštenja u kojima napadaju i Jankovića, i Jeremića i Radulovića štancuju kao da izlaze iz kopir-mašine, bez ikakve potrebe (ako već niko nema šanse protiv njihovog Velikog Vođe).

Jasno je njima, u tom strahu, ko im je protivnik: Normalna Srbija. Ona koja je pre četiri godine vrlo surovo kaznila demokrate. Ista ta Srbija spremna je da surovo kazni naprednjake, koji su toliko masovni da više ne mogu da ispunjenjem stranačkih obećanja kontrolišu ni svoje članstvo.

Da Vas podsetimo:  BELA PALANKA

Znate kako još znam da ih je strah?

Po tome što su se već dogovorili sa socijalistima, koji su izdali ulizičko saopštenje da „nikakav otpadak DOS-a ne može da pobedi zajedničkog kandidata SNS i SPS“… Tu su, doduše, uvredili koalicionog partnera Rasima LJajića, iako je njega, kad bolje razmislim, nemoguće uvrediti: kako drugačije objasniti činjenicu da je jedini političar koji zapravo vlada Srbijom već 16 punih godina? Ivica Dačić se već sad smeška i očekuje da po drugi put „u novijoj srpskoj istoriji“ kaže (ovaj put) deo svoje omiljene rečenice sa izbora 2012: „Znam ko će biti premijer“. Prošli put nije znao ko će biti predsednik, a sada (računa da) zna.

Znam da ih je strah i po tome što su pripremili i drugi deo crveno-crne koalicije. Istina, ne zvanično ali po bočnim linijama – budite sigurni da je tako. Uostalom, da li ste primetili da pljuju Vojislava Šešelja?

Znam i po tome što nema istraživanja Faktora Plus niti nekih drugih agencija: Štimuju se rezultati, da Veliki Vođa ne bi bio mnogo ljut.

Znam i po tome što su „analitičarima“ analize sve pliće, umesto da su sve dublje, smirenije i ozbiljnije.

Nebojša Krstić je blokirao svakoga ko ne misli kao on. Botovi su se razmileli na sve strane. Tomu više niko i ne pominje kao kandidata za predsednika.

Neka vam bude jasno: Njih je strah da će izgubiti vlast. Neopisivo ih je strah. Zato budite sigurni da će u narednom periodu još jače pritiskati, ucenjivati, pretiti.

Zato, dragi moji, morate biti bez straha. Bez obzira za koga želite da glasate na predsedničkim izborima. To će, budite sigurni, biti samo jedan od listića koji će biti pred vama u aprilu.

Da Vas podsetimo:  КО НИЈЕ "КЕРА", МОРА ДА ЛАЈЕ И СЕЛА РАДИ...

Aleksandar Bećić

www.kolumnista.com

6 KOMENTARA

  1. Car je go! Navucite mu ludačku košulju i izolujte ga! Bez straha. Samo po zaslugama.
    A što se tiče Krstića, pa on je primer moralne pragmatičnosti i ljudske mizerije Nedavno sam gledala emisuju koju vodi jedan od sličnih, moralno pragmatičnih, koji je pun sebe ko njegovi rijaliti programi vulgarnosti i očaja, gde se Krstić, kao bivši Tadićev savetnik, ograđivao od Tadićevih odluka po sistemu – ne znam šta je Tadić hteo sa tim, ali je znao i hemijsku analizu izduvnog gasa iz donjeg dela Vučićevih leđa! Ono što je sigurno i taj novinar, pun sebe kao ptica gov… i Krstić će sutra već oplesti po Vučiću, čim ode u bivše. To je sudbina ludaka koji se ograđuju ljudskim mizerijama.

  2. Dobra analiza, hvala autoru
    I mene je iznenadila neverovatna medijska aktivnost Vucicevih ljudi – ministara, koji, da li po naredjenju ili iz straha, jednoumno brane svoga vodju, zestoko napadajuci svakog oponenta, svako drugo i drugacije misljenje.

    Kao da su zaboravili da tamo gde nema dijaloga i konfrontacije misljenja, postoji opasnost da onaj koji sam odlucuje povede grupu u losem pravcu . . . kao na cuvenoj slici Pitera Brojgela (1568) – paraboli Isusove poruke farisejima, Luka 6.39

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime