Pao Kosmajac (burleska, poslednji čin)

1
1143

uhapsen kosmajac

Pomalo bunovan, još u pižami, ali ushićen kao da je video Vučića u „spido“ kupaćim gaćicama- Nebojša premudri obznanio je na jutarnjoj konferenciji za štampu, takozvanom „informativnom zornjaku“, da je država stala na rep Dragoslavu Kosmajcu!

Ne propuštajući priliku da pred kamerama pozdravi premijera i poželi prijatan dan uz pesmu: „Pozn’o bih te međ’ hiljadu žena“, Stefanović je otkrio detalje ingeniozne akcije lociranja, hapšenja, a bogami i lupanja šamara Kosmajcu, koji se mesecima nalazio u bekstvu, ali uzalud.

– Nakon četiri meseca intenzivne potrage po inostranstvu i saradnje sa Interpolom- Kosmajac je uhapšen u svojoj kući! Zamislite barabu- krio se u svojoj kuću, ej?! Pa, kakvo mu je to skrivanje, kakv je to amaterizam, kakva je to nemaštovitost, kao da se igra šugice, a ne skrivanja od ozbiljne države i mišićave ruke pravde, bre?!

Dakle, taman smo ga locirali u Venecueli, kad iz njegove kuće izađe čovek da baci đubre, i to baš u kontejner u kojem smo preventivno ostavili jednog operativca pre četiri meseca i već zaboravili na njega, kad se mučenik panično javio šefu i nakon kraćeg ubeđivanja da nije na bolovanju već zadatku, dojavio da ga je nepoznato lice zasulo đubretom domaćeg porekla.

Proradi meni kliker, pomislim možda to Kosmajac šalje đubre iz Venecuele ovamo, odemkosmajac lično do kontejnera i sa sve kesom na vrata NN lica, opkolivši kuću sam samcijat!

Pozvonim, lice odgovori: „Uđite, tuširam se“, tu ja već posumnjam da je reč o Kosmajcu, jer smo raspolagali operativnim podacima da se retko tušira, ali ipak uđem i već s vrata zapretim: „Izvinite na uznemiravanju, gospodine, ali zatrpali ste đubretom našeg operativca, pa bih Vas zamolio da se predate i objasnite svoje i poreklo đubreta?!“, na šta je lice odgovorilo: „Uđi, bre, Nebojša, to sam ja Kosmajac!“.

Da Vas podsetimo:  KUDA?

Ha, Kosmajac, pomislim, pa nisam ja sisao pendrek, bre, misliš mene na tu foru, a dobro znamo da je čovek u Venecueli, što možemo i da dokumentujemo razglednicama koje nam je slao iz te države vanevropskog porekla.

Ipak, uđem u kupatilo, razvalivši prethodno vrata kružnim udarcem nogom i zapovedim: „U ime pravde, Vučića i Svetoga duha, amin- isperi taj šampon i predaj se!“.
Ostalo je manje- više istorija: pomogao sam mu da istrlja leđa, dodao peškir, isfenirao mu to malo kose, pripremio kapućino kakav voli posle tuširanja i nakon kraćeg ubeđivanja priveo, sam samcijat, uz smetnju dvadesetak specijalaca koji su se motali po kući i zanovetali kako i oni hoće kapućino i kroasan, pa dok sam svima skuvao, otrčao do pekare…
StefkeNo, epilog je taj- Dragoslav Kosmajac je uhapšen zbog upada na tuđ posed, dok nisam utvrdio da nije upao na tuđ već svoj, što faktički i nije upad, pa sam čak razmišljao da ga pustim i uhapsim nešto kasnije u inostranstvu, gde je i bio lociran, no…

Moram da napomenem još i ovo: nije tačno da je osumnjičen samo za utaju poreza i finansijske malverzacije, već i za trgovinu drogom, kako je svevideći, najlepši, najgenijalniji i najmudriji saopštio pre nekoliko meseci, samo što ćemo prvo da ga teretimo za ovo, a kasnije, ako baš bude potrebe, i za drogu, mada mi nije delovao kao narkoman, pregledao sam mu vene dok sam ga uvijao u peškirić, ali ko zna?..

Sve u svemu, drago mi je da saopštim kako je država još jedanput pokazala svu ozbiljnost i odlučnost da se obračuna sa svima koji bacaju đubre u već prepune kontejnere i kriju se u svojim kućama dok ih vitlamo po tuđini, jer kao što Šantić reče: „Ostajte ovde, sunce tuđen neba neće vas grijati ko što ovde grije, gorki su tamo zalogaji hleba, naša policija ipak bolje bije“…- nadahnuto, kako je i započeo informativni zornjak, završio je Nebojša premudri bunovan, ali sasvim logičan elaborat o hapšenju Kosmajca.
Zar nije?..

Da Vas podsetimo:  A šta kažete na ideju da se, naposletku, svi zajedno učlanimo u SNS?

Mihailo Medenica

Dvaujedan

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime