Papić sve radio po nalogu Nebojše Stefanovića

0
662

Advokat Branislav Tapušković izjavio je da je njegov branjenik, bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Goran Papić, sve radio po nalogu tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

„Iznad njega bili su ministar Stefanović, načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević i načelnik SPBOK Ilija Hodoba. On nije mogao, sve i da je želeo, da naloži rukovodiocu beogradske policije Milenku Munižabi da nešto učini. On naprosto nije imao nadležnost da njima daje naredbe“, rekao je Tapušković za list Danas.

Papić je nedavno uhapšen pod optužbom da je zloupotrebio službeni položaj time što je naložio načelniku Policijske uprave za grad Beograd da vrati oduzeti automobil Marku Miljkoviću, saradniku Veljka Belivuka.

Tapušković je naveo da je Papić tokom saslušanja u policiji tražio da bude poligrafski ispitan, ali mu to nije dozvoljeno.

Na samom saslušanju nijedno pitanje se nije odnosilo na slučaj prisluškivanja predsednika države Aleksandra Vučića ili organizovanja „parapolicijskih snaga“, kako su navodili pojedini mediji.

„Navodno je on pre tri godine još napravio tu paralelnu strukturu, iako je u tom trenutku svega tri godine u MUP-u. Ako je to tačno, zašto ranije policija nije reagovala i uhapsila Papića. Uostalom, to je mnogo ozbiljnije delo od trgovine uticajem, zbog čega ga sada za to ne terete, već za ovo blaže delo. I najzad, kako je moguće da niko od ljudi koji su bili nadležni Papiću za to nisu znali“, istakao je Tapušković.

Izvor: Slavija-info

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime