PARASTOS ŽRTVAMA BLjESKA BIĆE ODRŽAN 1. MAJA 2022. GODINE U BEOGRADU, OKUČANIMA I BOSANSKOJ GRADIŠKI

0
56

Iz udruženja „Suza“ nam je stiglo obavještenje da će u srijedu 1. maja 2022. godine u beogradskoj crkvi Svetog Marka sa početkom u 11,00 sati održati parastos žrtvama „Bljeska“.

Bljesak predstavlja zločinačku akciju s’ početka maja mjeseca 1995. godine kada su hrvatske vojno-policijske snage izvršile agresiju na deo RS Krajine, odnosno Zapadnu Slavoniju (Pakrac, Okučani, Novska…) i za samo 3 dana je ubijeno ili nestalo skoro 500 Srba, a protjerano bezmalo 20.000 Srba. Uništena je bogata imovina Srpske Pravoslavne Crkve, kulturno-istorijski spomenici itd.

Mnogo Srba je odvedeno u koncentracione logore namenjene za mučenje, odakle su se preživjeli vraćali sa teškim psiho-fizičkim posljedicama, a dobar dio njih je ostavio svoje kosti u tim kazamatima.

Odgovornost za ovaj udruženi zločinački poduhvat snose: Franjo Tuđman (tadašnji predsjednik Hrvatske), hrvatski generali Mladen Markač, Ante Gotovina i Mladen Kruljac.

Haški Tribunal je 16. novembra 2012. godine u drugostepenoj presudi Anti Gotovini i Mladenu Markaču oborio prvostepenu presudu kojom su bili proglašeni krivima za udruženi zločinački poduhvat, progone, deportaciju, etničko čišćenje… na 24 odnosno 18 godina zatvora. Za ovaj zločin, baš kao i većinu drugih zločina nad Srbima 1990-1999 nije odgovarao niko i ovo je naš glas protiv te nepravde!

Umjesto da idete na tzv. Prvomajski uranak, razne izlete, roštiljanja sa društvom, okretanje praseta i sl. To možete ići i neki drugi dan. Pođimo svi u crkvu da zapalimo svijeće za naše zapadnoslavonske mučenike, koji postradaše ispred hrvatskih zločinaca 1. i 2. maja 1995. godine kada je oko 300 naših sunarodnika mučki ubijeni, a skoro 20.000 ih je prognano sa svojih ognjišta!

Podijelite naše plakate, nemojte da nas u Crkvu dođe pedesetak. Ako se mi ne sjetimo naših prijatelja, braće, kumova, rođaka, sunarodnika… kako da očekujemo da se nas Bog sjeti sutra kada budemo ulazili Carstvo Nebesko?

Da Vas podsetimo:  DOSIJE OLUJA: ČETVORICA HRVATSKIH PILOTA SU OPTUŽENI ZA ZLOČIN NA PETROVAČKOJ CESTI AVGUSTA 1995. GODINE

http://www.zlocininadsrbima.com/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime