Patriotski blok Kosova i Metohije: Zaustavite Vučića!

0
1405

Patriotski blok Kosova i Metohije izdao je saopštenje u kome, po prvi put posle dugo vremena, na određeni način podržava politiku predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Međutim, oni od njega traže, kao dokaz iskrenosti njegovih postupaka povodom neprijateljske rezolucije Velike Britanije o zločinu u Srebrenici, da zaustavi Aleksandra Vučića “u izdaji nacionalnih interesa“.

vucic-se-ponasa

Zahtev predsednika Srbije Tomislava Nikolića predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Vladimiroviču Putinu da Rusija stavi veto na rezoluciju o Srebrenici Srbi sa Kosova i Metohije apsolutno pozdravljaju.

Ali Srbi iz južne srpske pokrajine očekuju od predsednika Srbije da zaustavi predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u preteranoj fleksibilnosti i kooperativnosti ili bolje reći u izdaji srpskih nacionalnih i državnih interesa na Kosovu i Metohiji. Pristajanje Srbije da separatističkoj tvorevini iz Prištine da poseban telefonski broj je samo dalje zaokuruživanje državnosti Kosova i Metohije pored već ranije učinjenih političkih ustupaka. Ti ustupci su postavljanje klasične granice između uže Srbije i Kosova i Metohije, priznavanje svih dokumenata koje izdaje separatistička vlast u Prištini, omogućavanje Kosovu da postane deo skoro svih međunarodnih institucija kao i demontiranje srpskih institucija na Kosovu i Metohiji (policija, sudstvo itd.).

I upravo glavna podrška od strane Zapada Aleksandru Vučiću jeste zbog njegove politike prema južnoj srpskoj pokrajini odnosno odricanja od Kosova i Metohije. Razlog za ovakvo ponašanje premijera jeste pre svega novac a interesantno bi bilo uporediti imovinski status braće Andreja i Aleksandra Vučića pre dolaska na vlasti i danas. Zapad toleriše razne sumnjive poslove aktuelne vlasti počev od „Beograda na vodi“ do brojnih tendera upravo zato jer u Srbiji ne mogu da nađu bolju političku nomenklaturu koja se zbog ličnog bogaćenja odriče svoje tradicije, svojih korena, svoje istorije a to je upravo Kosovo i Metohija.

Da Vas podsetimo:  DNS: da li je ovo dodikova osveta Modriči?

Priče predsednika Vlade o nekakvoj Zajednici srpskih opština, nekakvom boljem životu za Srbe na Kosovu i Metohiji jeste samo kako narodna pesma kaže „zavođenje za Goleš planinu“, jer kako Srbi mogu živeti dobro u paradržavnoj separatističkoj tvorevini nastaloj na egzodusu Srba a koja se zove samoproglašena republika Kosovo.

Danas, nažalost, ova vlast može da radi šta hoće ali ne može dokle hoće.

U Kosovskoj Mitrovici
07.07.2015. godine

Predsednik pokrajinskog odbora DSS-a
dr Nenad Kojić

Društvo srpsko-slovenske solidarnosti
“Grigorije Stepanovič Ščerbina”- K. M.
predsednik Momir Kasalović

Pokret građana Kosova i Metohije
“Stara Srbija” – Gračanica
predsednik Zlatibor Đorđević

kmnovine.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime