Patriotski blok: Saopštenje za javnost

0
885

Oliver IvanovićPATRIOTSKI BLOK
KOSOVA I METOHIJE

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Politička dimenzija hapšenja Olivera Ivanovića i Dragoljuba Delibašića od strane EULEKS-a ima pre svega za cilj da oni budu pandan u odnosu na zločince na albanskoj strani i time Zapad pokaže da nijedan narod nije apsolutno nevin u kosovskoj krizi. Stoga je nevažno da li protiv ove dvojice Srba ima dokaza, a nema, važno je da oni budu u zatvoru jer i samo ležanje u tamnici ih čini krivima.

Nažalost, uloga Beograda, pre svega u hapšenju Olivera Ivanovića uopšte nije bezazlena ako ni zbog čega drugog makar stoga što je u momentu hapšenja bio konkurent kandidatu iz Srpske liste na lokalnim izborima koje je raspisala predsednica samoproglašene R. Kosovo Atifete Jahjaga.
Politička borba aktuelne vlasti za odbranu Ivanovića i Delibašića je poprilično neiskrena. Protesna okupljanja u režiji Kancelarije za KiM više liče na komemoraciju nego na opravdan zahtev da se optuženi puste da se brane sa slobode. Mali je broj prisutnih na protestima, bez bilo kakve energije, sa praznim govorima koji nikog niti mogu da uzbude niti da pošalju iole značajniju poruku EULEKS-u. Sve podseća na onu Njegoševu: „Janko brani mrtva Vladislava, što ga brani kad ga ne odbrani“.

Građani severnog dela Kosovske Mitrovice jako dobro znaju kako se organizuju protesti imajući u vidu ranija neopravdana hapšenja Srba od strane UNMIK-a i KFOR-a kada je ceo grad bio na nogama i kada su ti protesti davali rezultate.
Direktor Kancelarije za KiM je slagao, doduše ne prvi put, kada je rekao da će se u Briselu razgovarati o situaciji oko Olivera Ivanovića što se nije desilo.

Izjava Ksenije Božović da će se odbornici iz deset opština biranih po zakonima samoproglašene R. Kosovo sastati i odlučiti da li će da nastave sa svojim političkim radom ili ne, vezujući ga za izlazak iz pritvora Olivera Ivanovića. Javnost do danas ne zna da li su se ti odbornici sabrali ali ono što se zna da samo tvrdi politički nastupi ovih odbornika mogu da pomognu Oliveru Ivanoviću. Tvrdi u smislu da napuste svoje funkcije i da svoje političko delovanje vežu za Ustav Republike Srbije i time anuliraju Briselski sporazum. Međutim na takav korak predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ni u snu ne sme da pomisli jer bi se na taj način zamerio svojim mentorima na Zapadu i time bi ugrozio otvaranje prvih poglavlja za ulazak u EU.

Da Vas podsetimo:  Samo Gospod može pomoći Crnoj Gori!

Tužno jeste ali za ovu vlast je ulazak u EU mnogo važniji od sudbine bilo kojeg Srbina na Kosovu i Metohiji pa i Olivera Ivanovića.

2015-09-09_185518

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime