Patriotsko politikanstvo

0
824

tunel-trepcaZbog “igranja“ dnevne politike (politikantsvo na dnevnoj bazi) u službi održanja gole vlasti, glavni akteri našeg političkog vodvilja odlučuju o sudbini celog naroda, na dnevnoj bazi. Kako je u današnjem svetu sve ubrzano, događaji ih zbog vladalačke uljuljkanosti i nepismenosti, naravno prestižu. Pa se tako često desi da su im izjave kontradiktorne iako su u istom timu i o istom poslu. Ponekad i odglume neslaganje, kao eto sve je spontano, razlike postoje ali se borimo a od mnogo posla se desi i pokoji lapsus. Jer, kako nedavno reče naš vrli nam premijer, mnogo se radi u njegovoj vladi. A da se radi, radi se, po rezultatima to i sami vidimo. Davno stvorena akumulacija je očigledno nestala, tako da je glavno pitanje tih mešača magle, kako i šta uzeti od budućnosti.

Uz pretpostavku da većina građana Srbije nije znala da “srbi“ i dalje upravljaju rudarskim kompleksom Trepče, odnosno najisplativijim delom koji gruntovno i geografski pod zemljom duboko zadire na teritoriju “uže“ Srbije, patriotski se pljačka narodno blago. Naravno, ne jedino, tu je Bor i Majdanpek, Vojvodina, …, po sistemu „ima se-može se“ u Srbiji sve prolazi. Srbe sam namerno dao u navodnicima, jer je veliko pitanje šta su sadašnji upravljači narodnim blagom Srbije. Razlog zašto je to tako verovatno leži u nedefinisanom upravljanju , tzv. lovu u mutnom i enormnom bogaćenju glavnih protagonista i predstavnika Srba sa KiM, naravno uz taljenje sa beogradskim vlastodršcima. Nije potrebno veliko znanje da se vidi ko su igrači koji patriotski pljačkaju sopstveni narod, samo treba ispratiti tokove novca. Beogradskim vlastodršcima je opet samo do toga, kako da što bolje anglosaksoncima unovče i prodaju blago od kojeg je svojevremeno i Kralj Milutin Srbiju gradio. Naravno, zapadni mentori domaćih mešača magle(čitaj: narodnih izdajnika i lopova) sve to znaju i kao predstavnici glavnih predatora znaju, gde i kada udariti na slabog člana krda. A kod nas toga ne nedostaje, puca po svim šavovima: Raška, južna Srbija, Vojvodina,…, cela Srbija, konačno.

Da Vas podsetimo:  Mediji: „Krađa struje“! – Predsednik opštine Batočina: „Đilasovci vode kampanju!“

FOTOGENIČNA IDILA

Evidentno je da ekipa domaćih mešača magle nema koncept i strategiju u nijednoj oblasti oporavka i revitalizacije, kako srbske privrede tako i celog društva. Zato i konstantno održavanje nacionalne retorike u kondiciji, naravno sve u prazno jer je lepo slikati se sa Angelom Merkel. Zloupotreba patriotizma se lepo naplaćuje i unovčava a istinski rodoljubi ne mogu ništa uraditi jer su prokazani i ožigosani. Kada se nekome nalepi etiketa, ništa lakše od diskvalifikacije. Sve to naravno u ime i za račun srbskog patriotizma, aferim kodža Aleksandre!

Za to vreme, naš plači-baba predsednik se setio nekih crvenih linija! Kako su koda nas Srba crvene linije često menjajući boje upoznale čitav spektar, reklo bi se da smo kao narod odavno oboleli od bolesti koju je davno definisao engleski doktor, DŽon Dalton. Ali nije se on tek tako setio toga, bliže se izbori, treba podgrejati nacionalnu retoriku. Lepo je pričati prazne priče, za ništa biti odgovoran i izigravati brižnog patriotu.

Ljubiša Marković, SNP Korak Srbije

FBR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime