Pavić: Ništa od rušenja Putina i dekolonizacije Rusije

0
126

Američko i NATO oružje stiže u Ukrajinu u ogromnim količinama

Foto: Printscreen YouTube, Twitter

Zapad pokrenuo opasnu igru ruleta protiv Rusije – to će im se obiti o glavu

Pavić upozorava na plan Zapada : „Kada im propadnu svi planovi, a pošto ne mogu da priznaju poraz oni će izazvati detonaciju nuklearne bombe na prostoru Ukrajine za koju će da optuže Rusiju. To je jako opasno.

Zašto Rusija pušta da toliko naoružanja uđe u Ukrajinu kada bi to mogli da spreče. Možda je upravo taj rezon – dajte da ga uništimo upravo ovde, u Ukrajini, da ne bi sa čim imali da ratuju sutra protiv nas. Radi se o tome da je Zapad izgubio industrijski potencijal.

Amerikanci nisu vodili ozbiljan sukob još od Korejskog rata i danas nisu spremni na direktni sukob sa Rusijom

Razgovarala: Nataša Milosavljević, novinar Sputnjika

Zapadne sile i dalje pumpaju oružje u Ukrajinu, jer nemaju plan B. Jedini cilj bio im je rušenje Vladimira Putina i dekolonizacija Rusije i oni od toga ne odustaju bez obzira što je to nuklearna sila. Oni igraju nuklearni rulet, ocenjuje za Sputnjik politikolog Aleksandar Pavić.

Zapadne političke elite, ocenjuje on, napravile su pogrešnu procenu u startu, jer su poverovali u propagandu da je Rusija jedna velika benzinska pumpa sa nuklearnim oružjem, da je privreda te zemlje veličine Italije i da će njeno uništenje smeniti Putina. Sada svedočimo, kaže Pavić, potpuno suprotnoj realnosti, a to je da rublja nikad nije bila jača i da ruski predsednik nikad nije imao veću podršku naroda.

Zapad iz očaja izaziva nuklearni napad

U poslednjih mesec dana Zapad forsira pitanje šta će se desiti ako Rusija upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini? Naš sagovornik je uveren da Rusi nemaju razlog da ga koriste, jer im ne preti opasnost da će ukrajinska vojska umarširati u Moskvu, a i to nije u saglasnosti sa nuklearnom doktrinom Ruske Federacije. Ipak, Pavić upozorava na plan Zapada.

Da Vas podsetimo:  Jesmo li toliko prsli da pad deteta s 2. sprata pravdamo sa “svakom je moglo da se desi”

„Kada im propadnu svi planovi, a pošto ne mogu da priznaju poraz oni će izazvati detonaciju nuklearne bombe na prostoru Ukrajine za koju će da optuže Rusiju. To je jako opasno. Dakle, guraće oružje koliko god mogu, pogotovo do novembarskih izbora u SAD, jer Džozef Bajden ne sme da ih izgubi,“ rekao je naš sagovornik.

On podseća da Amerikanci nisu vodili ozbiljan sukob još od Korejskog rata i da ni danas nisu spremni na direktni sukob sa Rusijom. Zbog toga i izostaje prijem Ukrajine u NATO. Svesni su zapadni lideri, kaže, da je Rusija nadmoćna u kopnenom ratu nad celom Alijansom, a ne treba zanemariti ni rusko-kinesku osovinu.

Foto: printscreen (NSPM)
Loša vest za Ukrajinu i Zapad

Pavić, međutim, naglašava da ne treba zanemariti činjenicu da je ruska vojska jedva počela da ratuje. Do sada smo videli vojske Donbasa i neke specijalne jedinice, a vrlo malo je bilo zvanične ruske vojske. Tek će se sada videti deo potencijala same Rusije što je veoma loša vest za Ukrajinu i Zapad. To što finansiraju Ukrajinu, dodaje on, tek će im se obiti o glavu, jer postoji proces koji se dešava paralelno sa tim, a to je demilitarizacija.

Uz proces demilitarizacije Ukrajine, dešava se i demilitarizacija NATO.

Mnogi, koji su na ruskoj strani, čupaju kosu sa glave pitajući se zašto Rusija pušta da toliko naoružanja uđe u Ukrajinu kada bi to mogli da spreče. Možda je upravo taj rezon – dajte da ga uništimo upravo ovde, u Ukrajini, da ne bi sa čim imali da ratuju sutra protiv nas. Radi se o tome da je Zapad izgubio industrijski potencijal.

Foto: Printscreen YouTube/ HelmCast

Dok su gurali globalizaciju oni su se deindustrijalizovali, ofšori su premeštali svoje proizvodnje u zemlje Trećeg sveta, a njihov vojno-industrijski potencijal nije ni približan onom koji je bio za vreme Hladnog rata, a kamoli Drugog svetskog rata i to je nešto što ne može da se obnovi preko noći,“ uveren je Pavić.

Da Vas podsetimo:  ČISTILIŠTE
U aprilu propuštena šansa za mir

Imamo dovoljno dokaza, kaže Pavić, da je Rusija bila spremna na diplomatsko rešenje ukrajinske krize do aprila, čak je bila spremna da prihvati liniju razdvajanja u Donbasu uz zadržavanje Krima ali uz garancije da Ukrajina neće ući u NATO i da ostane neutralna. Taj diplomatski sporazum onemogućio je tadašnji britanski premijer Boris Džonson.

„Zapadni sponzori kijevskog režima guraju Ukrajinu ka maksimalističkim uslovima što najviše košta tu zemlju i u vojnim efektivima, ali i u ljudstvu. To znači da je Zapad spreman da ratuje sa Rusijom do poslednjeg Ukrajinca i zvaničnoj Moskvi nije ostavljen izbor.

Sada je u Rusiji javno mnjenje drugačije, ono više ne prihvata polovična rešenja. Ukrajina je u aprilu propustila priliku i verujem da će zbog toga zažaliti mnogi u zapadnim prestonicama,“ uveren je naš sagovornik.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime