Penzioneri

4
1322


Pre pedeset godina penzioneri su bili zaluđeni voljenim Drugom Titom.

Mi smo se tome čudili.

Pre četrdeset godina penzioneri su podržavali propali titoizam.

Mi smo se tome čudili.

Pre trideset godina penzioneri su nosili slike Slobe Slobode.

Mi smo se tome čudili.

Pre dvadeset godina penzioneri su glasali za poslednjeg titoistu.

Mi smo se tome čudili.

Pre deset godina penzioneri su glasali za pripadnike žute kriminalne bande na vlasti.

Mi smo se tome čudili.

Danas penzioneri glasaju za veleizdajnika i patološkog lažova.

Mi se tome čudimo.

Prođe pedeset godina našeg života u stalnom čuđenju.

Danas mi postadosmo penzioneri.

I ponovo se čudimo.

Ko to glasa?

Penzioneri?

Koji penzioneri?

Prošlo je pedeset godina.

I svi su bili na vlasti.

Sve ideologije i svi prevaranti.

I uvek penzioneri isto glasaju.

Odlučio sam – Nikada neću da budem penzioner!

Branko Dragaš
Izvor: dragas.biz

4 KOMENTARA

  1. Branko,od 1944,Srbija je pod brozovom komunističkom okupacijom.2000 su napravili prevaru,te su im udba i kos napravili lažne opozicione stranke,ta oni postavili svoju decu da vode te lažne opozicione stranke,a 2014 svoje unuke,tako da osim brozovih komunista i njihove dece,APSOLUTNO NIKO DRUGI NIJE BIO NA VLASTI,DO DANAS,KADA SU NJIHOVI UNUCI NA VLASTI.Kako ono rekoše,sve je isto samo njega nema.Razlika je što su brozovi komunistički direktori upropastili sve firme i to pokupovali za dinar sve njina deca,sa parama koje su ovde opljačkali,pa izneli preko,pa sa tim pokupovali celu Srbiju,tako da je sve ono što su nazivali da je radničko,oni prisvojili te oni danas postali kapitalisti.Crveni kapitalisti danas pljuju te radnike nazivajući ih budalama i neradnicima,a zaboraviše kako su ih učili brozovi podrepaši,DA RADNIČKO SAMOUPRAVLJANJE I BRATSTVO-JEDINSTVO IMAJU ČUVATI KAO ZENICU OKA SVOG.Od svega toga,ostalo je njihovo bratstvo-jedinstvo,sa brozom u sred beograda i njegovim unukom kog postaviše zakomunističkog poslanika,to je onaj što nam poruči,“MALO SMO VAS POBILI“.tAKO DA TO ŠTO NISU POBILI,DECA TIH ZADNJIH GODINA NJIH 650 000 POBEGOŠE,A GDE,BAŠ U TE ZEMLJE KOJIMA ONI PEVAŠE 1945,“AMERIKA I ENGLESKA,BIĆE ZEMLJA PROLETERSKA“.

  2. Ahaha, ta je fenomenalna; Odlučio sam – Nikada neću da budem penzioner!

    Dobro dosao u drustvo buntovnika. Buduci da treba sve duze raditi da bi postao penzioner mnogi od nas ce direktno sa radnog mesta na groblje. To se zove Napredan svet, mozda nas sahrane zajedno sa stolicom u sedecem polozaju, stave nam kakav komjuter da sa onog sveta nastavimo da radimo, steta je dangubiti, zar ne.
    Necu ni ja u penzionere, necu iz inata posto mi vec drugi put izmice penzija, taman ispunim uslove, gle cuda drzava produzi radni staz, drugi put, produzi godine starosti, tako da, tesko nama sa ovakvim zakonima.
    Mi u iscekivanju penzije se cudimo sto su danasnji penzioneri mladi otisli u penziju, sto nam stalno produzuju radni staz godine tako cemo se i mi koji necemo u penziju cuditi izgleda do smrti.

  3. Za sve druge pa i za one koji nece da budu penzioneri ima svevisnji koji donosi resenje bez prava na zalbu….BOG daje i uzima zivot.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime