Penzionerima u Nišu paketi sa hranom i flajerima Srpske napredne stranke

0
73
Gužva ispred Udruženja penzionera; foto: T. T.

Dok se u marketima u Nišu prazne rafovi, ispred kluba „Senior“ najstariji građani čekaju pakete ulja, šećera i drugih namirnica, a iz Gradske organizacije penzionera kažu da je ukupno obezbeđeno 87 tona hrane. Iako kažu da je ovo uobičajena akcija, ističu da je javna tajna da su u predizbornoj koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, da su potpisali memorandum o saradnji, pa penzioneri i flajer dobijaju u kesama.

Na Trgu Pavla Stojkovića ispred prostorija kluba i Centra za socijalni rad „Sveti Sava“ penzioneri, a iznad objekta tabla „Za našu decu“. Jedan od njih je došao bez poziva, pa kaže da je informacije dobio od komšije koji mu je rekao da se tu nešto deli.

„Za našu decu“; foto: T. T.

Reč je o paketima sa osnovnim namirnicama, koje je obezbedilo Gradsko udruženje penzionera, a sekretar Jovica Ralić kaže da ih dele socijalno-ugroženim članovima.

Obezbedili smo 87 tona hrane, deli se na 5,6 lokacija. U jednom paketu imate 4 litra zejtina, 4 kilograma šećera, 3 mesna nareska i 3 goveđa gulaša. Delimo penzionerima koji poseduju „Senior“ karticu, prvo delimo ljudima koji imaju penziju do 20.000 – kaže Ralić.

Dok na pojedinim rafovima u Nišu polako nestaju ulje i brašno, Ralić kaže da su paketi za penzionere redovna aktivnost i ističe da nemaju nikakve veze sa situacijom i mogućim nestašicama.

Dele pakete za penzionere; foto: T. T.

Novinarka: Je l’ ima veze sa predsednikom i njegovim tablama iznad objekata?

Pa dobro, javna je tajna da su PUPS, Pokret trećeg doba i Gradska organizacija penzionera potpisali memorandum o saradnji. Znači, oni taj memorandum dobiju u kesi, to je kao jedan flajer. Zna se, mi smo u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, znači predizbornoj koaliciji, normalno je da podržavamo predsednika Vučića – kaže Ralić.

Najavljuje da bi trebalo da obezbede još jednu turu za mesec dana, a tu će biti pirinač i pasulj, deo onoga što je Vučić rekao da imamo za narednih šest meseci.

Da Vas podsetimo:  SANKCIJE I PLASTIČNE FLAŠE ILI SEOBA STRANIH FIRMI?

Autor:Tamara Tasić

https://www.juznevesti.com/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime