Perišić i “nesposobni” saradnici

0
813

Iako još uvek nema zvaničnih rezultata o izborima u Nišu, naprednjaci kao, kako kažu, „apsolutni pobednici“ poručuju da su za formiranje koalicije sa najmanje dve stranke. Zoran Perišić potvrdio da je jedini kandidat za gradonačelnika.

Prema podacima iz štaba SNS-a, 29 odborničkih mandata pripalo je koaliciji okupljenoj oko imena Aleksandar Vučić, što je tri puta više od drugoplasiranog SPS-a koji ima 8 mandata. Perišić kaže da im je za formiranje vlasti potrebna bilo koja manja stranka i da nemaju favorite.

490x370_SNS-Perisic
Budući gradonačelnik Niša? foto: Đorđe Radošević

Ne radi se raspodeli plena, radi se o odgovnosti prema onima koji su nam dali svoj glas. Pregovaraćemo tako da ja moram da znam ko su predloženi saradnici. Neki mi ne odgovaraju. Ili sam ih upoznao ili su se pokazali kao nesposobni ni u čemu. Tražim u narednom mandatu da dobijem mogućnost da Gradsko veće bude efikasnije i da učinimo više za Niš – kaže Perišić.

Saradnja sa listom “Iskreno za Niš” koju predvodi Momir Stojanović, u ovom trenutku nije moguća tvrdi Perišić.

Onaj ko je izdao Aleksandra Vučića izdaće i mene. Nikakva koalicija sa strankom Momira Stojanovića od strane SNS-a u ovom trenutku nije moguća – kaže Perišić.

Perišić kaže da je prioritet u narednom periodu dolazak novih investitora i otvaranje novih radnih mesta.

U toku je završetak planova za izgradnju nove industrijske zone koja će biti preko puta KPZ-a gde ima oko 15 hektara zemljišta. Bolje funkcionisanje gradskog javnog komunalnog sektora, davanje pomoći “Gorici” i nastavak isplate dugovanja roditeljima čija deca idu u vrtiće Pčelice – kaže Perišić

Očekuje se da bi konstitutivna sednica novog rukovodstva mogla da se održi sredinom juna, do kada bi trebalo da se ponove izbori na 11 biračkih mesta i da prođu svi zakonski rokovi, kažu u niškom štabu naprednjaka.

Da Vas podsetimo:  "Druga Srbija" knjigama ne veruje ili "šta rusko imate u kući"

Podsetimo, prema preliminarnim podacima Izbornog štaba SNS-a sa 163 od ukupno 174 biračka mesta na nivou Grada, SNS je osvojila 38,3% ili 29 mandata, SPS – Jedinstvena Srbija 11,69 % ili 8 mandata, Niš moj grad – 10,99 % ili 8 mandata, Dosta je bilo 8,42 što je 6 mandata, SRS 7,04% ili 5 mandata i DSS Dveri 5,3 % ili 4 mandata.

Najbolji rezultat SNS je ostvarila u opštini Crveni Krst – 50, 99 odsto, u Paliluli 43,53 odsto, u Panteleju 37,6 odsto, u Niškoj Banji 33,12 odsto i u Medijani 33,12 odsto.

B. J.

Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime