Perpetuum mobile zamenika Zorana Radojičića

1
135
Foto: Twitter

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije kombija sa grbom Beograda i natpisom, tačnije natpisima sa svih strana, „Pokretna kancelarija Gorana Vesića“.

Podaci o ovom vozilu ne mogu se naći ni na sajtu Grada Beograda ni na zvaničnim ni na privatnim profilima Gorana Vesića na društvenim mrežama, ali fotografije, snimljene u različito vreme i na različitim mestima, ne izgledaju kao fotomontaža. Moglo bi se stoga zaključiti da je zamenik Zorana Radojičića zaista nabavio „pokretnu kancelariju“. Ukoliko se neko nije dobro potrudio i podosta uložio da bi mu podmetnuo kukavičje jaje.

Uz sve ove ograde, red je prokomentarisati ovo „Vesić“ brendirano vozilo, nalik na brendirane stranačke autobuse kakve smo u nekim ranijim izbornim kampanjama viđali na ulicama i cestama Srbije.

Prvo, nezaobilazno pitanje, posebno kada je reč o zameniku Zorana Radojičića, jeste – ko ovo plaća. Da li ovo plaća Beograd, odnosno građani Beograda? To bi se moglo naslutiti po grbu, jer taj grb vozilu daju notu zvaničnosti. Ako je to zaista vozilo grada Beograda, kom organu pripada? Šta je Goran Vesić? Na sajtu Grada Beograda, pod stavkom „Gradska vlast“, mogu se naći Skupština grada (koja ima predsednika i sekretara), gradonačelnik (koji ima zamenika i pomoćnike), gradsko veće i gradska uprava.

Za razliku od Srpske napredne stranke, na čijem sajtu su kao organi partije nabrojani Izvršni odbor, Glavni odbor, Predsedništvo i Aleksandar Vučić, Goran Vesić ne postoji kao organ Grada Beograda.

Možda je kombi zapravo pokretna kancelarija zamenika gradonačelnika? Da li to znači i da gradonačelnik ima svoju pokretnu kancelariju? Ili bi, ako je pokretna kancelarija potrebna, bilo logično (eh, uzdišu čitaoci, o kakvoj logici ti, Miniću, pričaš u ovakvoj Srbiji, sa ovakvim vlastima) da postoji „Pokretna kancelarija gradonačelnika Beograda“, koju bi koristili i Radojičić (na primer kada prati migraciju vrabaca) i njegov zamenik i pomoćnici?

Da Vas podsetimo:  „Nemam knjižicu“ nažalost nije samo stih

Sva ova pitanja manje su, zapravo, bitna od onog osnovnog – čemu služi „Pokretna kancelarija Gorana Vesića“ sa grbom Beograda, ako je on koristi u svojstvu i „kapacitetu“ zamenika Zorana Radojičića. Kakvi su to poslovi koje on mora da obavi na terenu, u „Pokretnoj kancelariji“? Na fotografijama iz njegove nepokretne kancelarije koje su tabloidi plasirali pre desetak meseci u jednoj od epizoda dirljivog serijala „zadiremo u intimni lični i radni prostor, porodičnu istoriju i fotografije iz albuma javnih funkcionera“ ne vide se predmeti na kojima zamenik radi i koje bi morao da nosi na teren. Šta je to što ne može da se završi na lap topu? Da li je pokretna kancelarija potrebna, možda, za „susrete sa građanima“ (zamalo ne napisah „sa biračima“)? Mogu li se susreti organizovati u, na primer, prostorijama mesnih zajednica, ili Vesić mora da se uparkira kod domaćina u dvorište?

Možda zamenik Zorana Radojičića, sam obavlja poslove koje bi trebalo da rade gradska komunalna preduzeća – popravlja vodovodnu mrežu, kopa kanalizaciju, krpi seoske puteve, sadi cveće i drveće kud se kombi kreće?

Ili jednostavno, vod(z)i kampanju za stranačku kandidaturu za gradonačelnika. Što nas vraća na početak algoritma – ko tu njegovu kampanju plaća?

I na kraju, najmanje bitan, ali divan detalj – vozilo na pomenutim fotografijama je registrovano u Rumi.

autor:ZLATKO MINIĆ

https://pescanik.net/

1 KOMENTAR

  1. Gospodin Goran Vesić je genije. Uvek uz vlast ma ko to bio i uvek na vlasti. Uvek u poslovima najbolje prolaze “zamenici” jer nizašta nisu odgovorni. Kada vidite ovaj kombi koji predstavlja pokretnu kancelariju gospodina Vesica samo nam može biti zao dece u Zvecanskoj i ljudi koji koriste usluge javnih kuhinja. Zašto je gospodin Vesić genije? Objasnicu. Jedno priča, drugo radi a misli samo na sebe i to je skroz normalno jer to svaka vlast radi, i to mu se ne može zameriti. Genije je zato sto nas kroz osmeh pravi budalama i sto nam uvek objasni da je to u našem interesu. Uveo je oko sokolovo da dere narod zbog parkiranja i ako prilikom registracije se i to naplaćuje kao i kriminogene zone parkiranja koje nisu u skladu sa zakonom.ima on jako puno još ideja…. koje će u našem interesu sprovesti. Zao mi je sto gospodin Vesić toliko brine o nama gradjanina a jako malo misli na sebe. Opustite se malo gospodine Vesicu narod Vas moli.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime