Pet namirnica od kojih treba da bežite

0
842
Kristen Danst u filmu Marija Antoaneta Foto: Profimedia

Novembar, decembar, januar i februar su poznati kao meseci visokog rizika kad je hrana u pitanju. Slave, proslave, praznici, ruske salate, pečenja i ostale poslastice ne mogu da nas zaobiđu. Nikoga nije ubilo dobro parče gude, ali ako pričamo o ishrani na duže staze neke stvari treba izbegavati u širokom luku.

Kombinacija određenih namirnica mogu da naprave žurku u vašem organizmu koja će se završiti većim brojem kilograma na vagi od koje bežimo glavom bez obzira. U našem narodu kažu – bilje sprečiti, nego lečiti, prema tome ove kombinacije možemo da zaboravimo na neko vreme.

Salata + limun ili sirće

Vitamine ne smemo nikako da izbacimo iz naše svakodnavne ishrane, ali u kombinaciji sa limunom ili sirćetom sve što je dobro je otišlo na onaj svet. Savet je da salatu kombinujete sa avokadom ili maslinama (maslinovim uljem).

Pasta i paradajz

Prvo na šta pomislimo kad je pasta u pitanju je parmezan. Testenina koja se meša sa smesom koja sadrži sireve i paradjz je no – no. Crveno povrće sadrži kiseline, a sir proteine. Kad se zajedno udruže varenje se usporava.

Jaja i slanina

Nema boljeg osećaja nego kad se probudiš gladan i pojedeš sve što se nađe pred tobom. Jaja za doručak su OK i slanina je OK, ali ne zajedno. Organizmu je potrebno mnogo energije kako bi spržilo silne proteine. Ova kombinacija jedino dolazi u obzir ako planirate da posle doručka istovarite tri kubika drva.

Pahuljice i sok od pomorandže

Lakša verzija doručka u odnosu na jaja i slaninu, ali opet pogrešna kombinacija. Kiseline iz pomorandže smanjuju aktivnost enzima koji deluju na ugljene hidrate. U suštini samo popijte sok od pomorandže bez kombinaovanja sa drugim namirnicama.

Da Vas podsetimo:  Dragoslav Pakić: Prizori iz jednopolnog bračnog života

Pizza i gazirana pića

Kombinacija zbog koje nam ide voda na usta i koju volimo najviše na svetu. Sve što volimo nažalost ne valja, pa tako ni ovo. Ogromna količina šećera u gaziranim pićima u kombinaciji sa masnoćama i proteinima samo će vam naduvati stomak i sve što ćete moći je da ležite i gledate u jednu tačku. Rezultat – kilogrami se lepe.

Nijedna od navedenih kombinacija nije zabranjena, ali ih treba izbegavati. Ako se desi desi se, ali ako ovakav način ishrane postane praksa – zaboravite na ravan stomak i vitku liniju.

Izvor: Noizz.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime