Petak trinaesti u Parizu i nevine žrtve…

Žalost za nastradalima je ljudska, ali ne ćutanje o istinama!

0
892

paris-attack www.dcclothesline.comOvo što se desilo u centru Pariza, kad je u sedam odvojenih napada ubijeno više od 140 , uglavnom mladih ljudi, baca duge senke na prošle događaje u kojima se „demokratija na američki“ način uvodila u zemlje Bliskog istoka i na severu Afrike. Ali i na našem tlu.

Setimo se ko je s blagonaklonošću gledao na ubacivanje muslimanskih terorističkih grupa, pa čak celih brigada na teritoriju BiH za vreme devedesetih godina, jer su se ti „borci za demokratiju i ljudska prava“ najsurovije borila protiv srpskih boraca. Setimo se odsecanja glava srpskim borcima i monstruozno igranje fudbala, zbog čega se Evropa nije mnogo uznemirila, prisetimo se ko je podržavao i naoružavao terorističku OVK na teritoriji srpske pokrajine Kosovo i Metohija, ko je blagonaklono gledao na surova ubistva srpskih policajaca i vojnika, ko je naoružavao i obučavao te terioriste? Prisetimo se da je na Kosovu* zahvaljujući SAD i njenim evropskim satelitima napravljena jedna teroristička tvorevina, iz koje se lako u EU izvozi droga, i terorizam. Ništa nas ne bi iznenadilo kad bi se otkrilo da pipci ovog krvavog pariskog događaja dopiru i do Kosova*.

Destablizacija država na Bliskom istoku i njihova okupacija pod lažnim optužbama- Iraka za posedovanje „oružja za masovno uništavanje“, uništavanje Libije zbog njenog diktatora Gadafija i „spasavanje“ naroda od njegove torture, bombardovanje Srbije zbog „nesrazmerne sile“ na KiM, koju je srpska policija vodila protiv terorista OVK, grozna ubistva lidera slobodnih zemalja, Gadafija i Sadama Huseina pred milionskim televizijskim gledalištem, neminovno je dovelo do destabilzacije tih zemalja u kojima besni građanski i rat svih protiv svih, gde se plemena bore i obeležavaju svoje feude, borba za naftu, jer je to jedino blago koje ove nesrećne zemlje poseduju. U Siriji je takođe bespoštedna borba protiv Islamske države, koju zajedno sa sirijskom vojskom vodi i Ruska federacija.

Da Vas podsetimo:  Vreme je da zaoremo duboku brazdu između nas i njih

Francuska je bila jedna od perjanica u okupaciji Libije i stvorila je tamo zajedno sa SAD i velikom Britanijom haos iz koga se sada, a i iz Iraka i Avganistana, takođe regrutuju diverzanti samoubice, i teroristi, koji se bore za neku svoju pravdu.

Krivaca za nastanak terorizma ima napretek. Predvodnici u naoružavanju terorista i njihovoj obuci su SAD i NATO; to mi odavde, iz Srbije koji smo uživo pratili događaje na KiM itekako dobro znamo. NATO je bio vojna i logistička podrška teroristima OVK. Zbog čega bi se to razlikovalo u drugim okupiranim zemljama u koje se uvodi „demokratija na američki način“? Kontrola tokova naoružanja i tokova novca bi mogla da ukaže na centre terorizma.

Kad su se dešavali teroristički napadi u Rusiji, Evropa i SAD su prilično mirno o tome izveštavali svoju javnost, mada je i u tim terorističkim napadima stradalo više stotina ljudi i dece (Beslan, pa moskovski metro). Danas, kad je terorizam u svoj svojoj surovosti pokazao rugobno lice u centralnoj zemlji EU, Francuskoj, svet se, kao, našao u čudu.

Otvorene granice Evropskih država su se pokazale neefikasnim. To je sve lepo i humano, da se ide preko teritorija bez pasoša i provera, ali danas se svet menja i najverovatnije će morati da se uvode granične kontrole, kako bi se znalo ko ulazi u državu. Teroristi su se uvukli kroz reku migranata u EU i sad je prilično teško izboriti se sa tim. Oni su ušli u nedra Evrope i tu će početi da se legu kao zmije, koje će iznenada i krvavo da napadaju. Osnovna ideja na kojoj terorizam počiva je zaplašivanje širokih narodnih masa: ubiješ deset, zaplašiš hiljadu.

Srbija je po preporuci „prijateljskih nam zemalja“ iz EU, ukinula svoje graničare, elitne jedinice, sklonila ih je sa karaula, čiji objekti danas zvrje prazni i zakatančeni. Propadaju od zuba vremena. Srbija je desetkovala vojsku i policiju a nalazi se na „liniji vatre“ kako su nas „ljubazno“ upozorili Amerikanci. Nikoga nema da nam čuva dvorište, u našu zemlju može ući ilegalno svako ko poželi, a šta reći za granicu prema Albaniji i ulasku raznih neprijateljskih struktura preko Kosova* u Srbiju?

Da Vas podsetimo:  Srbija i Mađarska se dogovorile o izgradnji naftovoda za spajanje sa „Družbom“

Ideja Ujedinjena Evropa bez granica (EU) i Evropa sa „melting pot“ stanovništvom, multikulturalna Evropa je propala odavno. Ovaj događaj u Parizu je samo dokaz da je sve što je rađeno u prošlosti pod strogim nadzorom SAD, koje su okupirale Evropu i još uvek je drže u okupaciji od onog dana kad su se iskrcali u Normandiji, pogrešno. Od tada SAD i njihova vojska NATO ima na desetine baza u srcu Evrope, koje same po sebi mogu biti jedan od ciljeva terorističkih napada.

Migrantska kriza je pokazala da su granice neophodne, da su graničari potrebni, da je očuvanje svog teritorijalnog integriteta svake države na prvom mestu.

Iza svih terorističkih pokreta, koji su i verski obojeni, mogu se videti uši SAD. Pominje se u tom kontekstu i Saudijska Arabija. Da bi terorizam mogao da se kontroliše, moraju se kontrolisati tokovi naoružanja, pre svega, zatim treba vratiti slobodu i sigurnost u zemlje Bliskog istoka, tamo su neophodne autoritativne vlade koje će pod kontrolom držati buntovno stanovništvo. Zaboravilo se iskustvo koje je imao Gadafi kad je čvrstom rukom ujedinio preko stotinu libijskh plemena, koji danas pod „kontrolom“ SAD divljaju po Libiji i izazivaju ogromne patnje mirnog stanovništva.

Razlog za okupaciju i razaranje bliskoistočnih i afričkih zemalja a i otimanje naše pokrajine Kosova i Metohije, je rudno bogatstvo, pre svega nafte, zlata i dijamanata. A takve okupacije i destabilizacije država su veoma pogodno tle za regrutovanje terorista različitih pobuda: verskih, ili kao osvetnika ili kao boraca za slobodu (svojih država).

Francuska je uvela vanredno stanje na celoj teritoriji. Podigla je i vojsku i policiju na borbeni nivo. Da li će i njoj neko iz belog sveta zameriti na upotrebi prekomerne sile, kao što su to nama u Srbiji zamerali kad se naša policija a kasnije i vojska, uključile u borbu protiv terorističke OVK i njenih sponzora iz NATO? Naši generali i oficiri koji su se junački borili protiv ovog svetskog zla, danas su glavni optuženici u Hagu. Optužili su ih sponzori OVK za neprimerenu upotrebu sile i „zločine“ koje su činili na teritoriji KiM.

Da Vas podsetimo:  Kurti u Parizu o ZSO: Više nema ustupaka Srbiji, Kosovo nećemo deliti po etničkim linijama

I na kraju zapitanost jednog običnog čoveka: zbog čega su na Kosovu i Metohiji pripadnici terorističke OVK „borci za slobodu“, a oni koji su ubijali po Parizu na isti način kako su ubijali i na Kosovu i Metohiji srpski živalj, teroristi, a ne „borci za slobodu?

I pored napisane istine, žalost za nevinim žrtvama, bilo gde, je ljudska i moralna neophodnost svih nas.

Za Korene

Mirjana Anđelković Lukić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime