Pilav po bakinom receptu: Najzdraviji ručak za CELU porodicu!

0
120
Foto: YouTube Screenshot

Potrebno je: 500 gr pilećih bataka; 1 glavica crnog luka; 1 crvena paprika; 1 veća šargarepa; 1 krompir; 1 veća tikvica; ulje; so; biber; peršunov list.

Priprema: Na ulju propržiti seckan luk i seckanu papriku, dodati seckanu šargarepu pa tikvicu i na kockice krompir. Posoliti, pobiberiti može i suvi začin, pa dodati šolju od 100 gr opranog pirinča. Doliti vode da ogrezne i krčkati na tihoj vatri.

Batake posoliti pobiberiti, dodati ljutu tucanu papriku i dva veća čena belog luka izdrobljenog. Zatim dodati ulja i dobro izmešati. Kad voda u šerpi sa pilavom ispari poređati belolučene batake i peći u rerni na 200 stepeli C oko sat vremena…. Uživajte u fantastičnom obroku. Uz to predlažem pileću čorbicu i paradajz salatu.

Izvor: opanak.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime