Pisma podrske Novaku Djokovicu – Foruma srpskih advokata iz Australije

4
162
Najbolji svetski teniser Novak Đoković (Foto: Reuters/Guglielmo Mangiapane)

Poštovani g-dine Morison,

Obraćamo Vam se sa (dubokim) poštovanjem u ime «Foruma srpskih advokata Australije» u okviru kojeg kao advokat (solicitor) radi i advokat Tihomir Novaković, koji je zbog velikog ugleda u svetu srpske dijaspore izabran za člana oficijalnog «Saveta za statusna pitanja srpske dijaspore u svetu» te molimo za Vašu (svesrdnu) pomoć.

U tom oficijelnom svetlu i mi kao «Forum srpskih advokata Australije» i adv. Tihomir Novaković, kao ugledni predstavnik «Saveta za statusna pitanja Srba u dijaspori» apelujemo da se hitno sudski i van sudski reši status Novaka Đokovića, tako:

1. da se Novak Đoković oslobodi iz imigracionog pritvora;

2. te da se Novaku Đokoviću omogući slobodan ulazak u Australiju i nastup na teniskom turniru «Australija open».

Ovo je preko potrebno kako se ne bi shvatilo da je njegov imigracioni pritvor i zabrana ulaska u Australiju način da se upravo od strane Vlade Australije Novak Đoković, samo zbog toga što je Srbin, — onemogući da potvrdi da je neprikosnoveno NAJBOLjI TENISER SVIH VREMENA a koji je kao 9-to struki osvajač “Australian Open”-a upravo naš popularni Nole najveći promoter australijskog tenisa kako kod nas u Australiji tako i u svetu te kao taj i takav sportista naš Nole je i glavni razlog što se stotine hiljada teniskih zaljubljenika i turista domaćih i strani, zadnjih 15-tak godina, slivaju u Melburn te je Melburn s pravom iz godine u godinu svakog januara, uz nemerljiv doprinos Đokovića, centar teniskog sveta.

Ukoliko naš Novak – Nole Nacionale – bude fizički sprečen da ne učestvuje na Otvorenom prvenstvu Australije, može se steći u svetu utisak da je to efektivno sličan metod kao kad je u Nemačkoj neki manijak fizičkim napadom i ubodom nožem u leđa Monike Seleš onemogućio tada najbolju teniserku da ona nastavi put nepobedive na teniskim terenima širom sveta, kao i što je uostalom Novak neprikosnoven zadnju deceniju, upravo zbog toga što dolazi iz jedne male, ali ponosne Srbije.

Da Vas podsetimo:  Beograd, proleće 2021 - političke posledice jednog „anšlusa“

Srbi su kao narod progonjeni od 1941. godine zbog toga što su se aktivno suprotstavili nacizmu i fašizmu. Ne bismo želeli, a verujem ni Vi gospodine Predsedniče Vlade, da se povuče paralela s progonom našeg Novaka Đokovića. Prema dostupnm javnim informacijama, smatramo da je Novak Đoković dobio zvanična uputstva da može da dođe i nastupi na teniskom turniru «Australija open» i to od zvaničnih organa i ne sme se sad odgovornost tih organa za bilo koji propust, ako ga je uopšte bilo, prebacivati na Novaka Đokovića kao pojedinca koji je samo sledio uputstva «Teniskog saveza Australije» te Savezne Vlade (the Government of the Commonwealth) na čijem ste Vi čelu g. Morison, kao i Vlade Savezne drzave Viktorije, jer će se to u svetu, a posebno u Srbiji i među srpskom dijasporom u Australiji smatrati kao oblik revanšizma prema najboljem igraču sveta koji je IKADA hodio ovom prelepom planetom.

Gospodine Predsedniče Vlade, zar Srbin nema pravo da na sportskom terenu viteški pokaže i dokaže da je najbolji!? Mi znamo, Vi znate g. Morison, i ceo svet zna da je naš Nole najbolji – the World No1 (THE G.O.A.T!!!) Ono što i Vi kao Predsednik Vlade Australije morate razumeti da ste, pored učinjenogpropusta, učinili i korisnu stvar jer ste objedinili nas ljude sa Balkana obzirom da je Novak Đoković jednako poštovan i od Srba i od Hrvata i od Makedonaca i svih ostalih stanovnika Australije koji vode poreklo sa Balkana, a nas je na stotine hiljada ovde širom Australije.

Vama se obraćamo g. Morison i uz podršku profesora Božidara Mitrovića, predsednika Saveta za statusna pitanja srpske dijaspore, uvaženog u svetu advokata, istaknutog borca za prava Srba ma gde da su ona (potencijalno) ugrožena. Uvereni smo da ćete Vi gospodine Predsedniče Vlade i ovog puta biti na visini odbrane ljudskih prava i rešiti povoljno status Novaka Đokovića i omogućiti mu slobodan ulazak u Australiju i nesmetan nastup na teniskom turniru «Australija open» i tako omogućiti da osvoji 10. «Australija open» i da tako uđe u istoriju i legendu o kome će se u Australija pričati za sto godina!

Da Vas podsetimo:  TEORIJA ZAVERE – NAJČEŠĆA BOLEST MEĐ’ SRBIMA

AUSTRALIA FAIR (for all – for Nole, too)!

Nole the GOAT!

Nole the King of (Tennis) Melbourne!

Predsednik Srpsko-Australijske advokatske komore Petar Dobrić, advokat

Potpredsednik Saša Milovanović, advokat, (barrister)

Advokat Tihomir Novaković, (solicitor and barrister) član Saveta za statusna pitanja srpske dijaspore u svetu

4 KOMENTARA

 1. Novak je trebalo da primi vakcine i nista od
  Ovih gluposti ne bi bilo ovako je sebi stvorio
  Neprilike i muku. Sada se jos moze desiti da ga ostali teniseri izbegavaju sto bi za njega bilo najteza kazna, moze da izgubi motivaciju i samipouzdanje za igru a sve je moglo proci bez muke.

 2. Један човек (притом за Аустралију странац), Новак Ђоковић, је победио аустралијску владу, пред аустралијским судом по аустралијским законима. Сва Србадија која слави ову победу, укључујући и ове адвокате, треба да се запита да ли би било могуће да један обичан човек пред српским судом, по српским законима победи српску (читај Вучићеву) владу и зашто не.

  • To pokazuje koliko je sudstvo u demokratskim državama, ma kako se loše one ponašale prema migrantima, nezavisno. Šta mislite, da li bi neki srpski sudija smeo da donese u Beogradu presudu protiv neke odluke Aleksandra Vučića i njegove vlade? I pored silnih telefonata, konsultacija i upita kod predsednika suda, ministarke pravde pa i državnog vrha kako da se kao sudija ponaša i kako da sudi, ni jedan sudija to ne bi učinio! A i zašto bi, kada su ga na mesto sudije postavili njegovi partijski drugovi. To se neće menjati ni primenom -ako bude bio izglasan- novog Ustava. Da li je Novak po australijskom zakonu o validnosti viza nešto pogrešio ili nije -a verovatno jeste, nije na nama da sudimo jer su nam mnoge činjenice nepoznate kao što nam nije poznato da li je Nole, po srpskom običaju, nešto muljao- npr. ne prijavljujući boravak u Španiji i Montekarlu nego samo odlazak iz Srbije za Australiju. To mu prebacuju i australisjke vlasti- ali to je njegov problem i ne može da se vadi da su mu drugi popunjavali karton- najčešće još u avionu. U formular se unose svi podaci kao iz koje države putnik dolazi, koliko novca nosi sa sobom, ima li zabranjenih supstanci u prtljagu, prehrambenih proizvoda itd. -čitava lista, koju bar u vreme mog odlaska 2020. g za Melburn mora da potpiše PUTNIK -znači Nole, a ne neko iz njegove pratnje! Možda je Novak mislio da su mu je kao svetskom teniseru br. 1 i devetostrukom pobedniku teniskog turnira u Australiji, vrata svuda ovorena kao u Srbiji. Kod nas je dovoljno da se predstavi kao Novak Đoković pa da se i bez licitacije njemu i njegovoj familiji dodele placevi za gradnju sportskog centra, građevinske dozvole itd. a njegovoj tašti uvali veliki posao -mislim da to beše u Kruševcu, za gasifikaciju dela grada, iako ona za to niti je stručnjak niti je to ikada radila! Ali je, eto, Novakova tašta!

 3. POBEDNIČE NOVAK BRAVO!

  Nakon pobedе nad nehumanom i neljudskom Australijskom vladom i početka rekordne 355. nedelje teniskog titana Novaka Đokovića kao broj jedan svetskog tenisa čestitam mu i želim mu još uspeha, zdravlje i raspoloženje njemu i porodici pesmom urađena povodom ovog srećnog trenutka. Takođe, želim mu da obori sve rekorde u tenisu koji postoje, on može i hoće. Srećno Novak!

  НОЛЕ, ПРВИ СОКОЛЕ

  Новак је то!
  Игру унапредио,
  Сервира сјајно,
  Ривале победио
  И уплашио трајно.

  Поразе “наместио”,
  Сузе им вире,
  Осмех наговестио,
  Око себе и шире
  И пехар сместио.

  Новак коректан,
  И завидно спретан.
  На крају ΛО Tура,
  Новак сретан,
  Прати га титула.

  Има публику,
  У медијима,
  Прави рубрику,
  Поздраве има,
  А и шаље их
  Несебично свима.

  Ривала нема,
  Робот прегрејао,
  Нема ког да ‘лема’,
  Ал’ дланове загрејао.
  Остају зебње,
  Да победи јао,
  Још, самог себе!

  Number one
  Is only,
  Number one,
  Đoković is finaly

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime