Pismo Bebca Vladi Srbije

0
1137

deca-rakRoditeljski portal „Bebac“ apeluje na Vladu Srbije i njene ministre da se urazume i povuku svoje mišljenje upućeno 19. februara Skupštini Srbije da odbiju predlog zakona, koji bi omogućio roditeljima dece obolele od malignih bolesti da imaju pravo na bolovanje tokom celog perioda lečenja deteta, uz naknadu u visini od 100 %.

Roditelji po sadašnjem zakonu imaju prava na četiri meseca odsustva, dok posle toga moraju da se vrate na posao, a bolesno dete ostave nezbrinuto. U suprotnom dobijaju neplaćeno odsustvo.

Umesto da pomognete roditeljima čija su deca obolela od raka i leukemije, svojim stavom praktično terate roditelje da biraju između posla i svog deteta! Ovakvim stavom pokazujete da vas ne interesuju vaši građani koji imaju ozbiljnih životnih problema, čija deca pate i svakodnevno se bore za život. Prirodno je da roditelji budu uz decu koja boluju. A vi, bez trunke savesti i morala, svesno uskraćujete najslabijima podršku oca i majke, koja im u tim trenucima najviše treba.

Vašim stavom pokazali ste da su vam deca i njihovo zdravlje na dnu liste prioriteta, iako tvrdite drugačije. Kažete da novca za pomoć roditeljima čija su deca obolela od raka i leukemije nema, a istovremeno ga ima za dnevnice, megalomanske plate, upravne i nadzorne odbore, kafane, službena vozila…

Vašim stavom pokazujete ko ste.

Ne otežavajte dodatno roditeljima jer im je patnja i muka kroz koju svakako prolaze zbog bolesti svojih mališana, već dovoljno teška. Omogućite im da budu uz svoju bolesnu decu dok su ona na lečenju, omogućite im da se u teškim danima osećaju sigurno jer znaju da im država pruža podršku. Oni moraju da znaju da dok su na bolovanju zbog nege deteta neće izgubiti posao. Moraju da znaju da su im obezbeđeni redovni mesečni prihodi svo vreme dok su uz dete koje se leči.

Da Vas podsetimo:  Ideje su naše, dugovi su vaši

Psihološka i egzistencijalna podrška je, znajte, takođe jedan vid lečenja. Taj novac, koji roditelji mogu da dobijaju za vreme lečenja njihove dece vama je malo, a njima znači mnogo.

Iskoristite zato šansu i pokažite da ste ljudi. Pokažite da ste odgovorni. Pokažite konačno da brinete i čuvate najmlađe članove društva.

Izvor: Bebac

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime