PISMO KONU Od početka epidemije LAŽEŠ

1
1829

“Dr Kone, ti koji si retko ovih meseci skidao skafander, koji si išao svakog dana da daš moralnu podršku kolegama u kovid bolnicama, koji si znao da lupiš šakom o sto i ne dozvoliš političarima iz Kriznog štaba sigirno znaš da su umrli i zaraženi lekari često koristili pauze za kafu i da im je to došlo glave. Sigurno ne možeš da se pogledaš posle svega što si izgovorio, uzalud se pereš suočen sa gnevom javnosti. Uostalom, radio si ono što radiš od početka epidemije – lažeš”, poručila je Aleksandra Ćurčić, majka dvoje gimnazijalaca, Predragu Konu.

Aleksandra Ćurčić je ostala upamćena nakon što je uputila otvoreno pismo tadašnjem ministru prosvete Mladenu Šarčeviću, a sada je na isti način odlučila da se obrati i Predragu Konu, epidemiologu i članu Kriznog štaba, i to nakon njegove skandalozne izjave da su se lekari zaražavali na pauzama za kafu.

Njeno pismo, koje je objavila na Fejsbuku, prenosimo u celosti:

“Nosioče ordena, hrabri doktore,

Čuvaru našeg zdravlja,

Dr Kone,

Ti, koji si ovih meseci retko skidao skafander, Ti, koji si svakoga dana išao da daš moralnu podršku svojim kolegama u COVID bolnicama, ti koji si znao da lupiš šakom o sto i da ne dozvoliš političarima u Kriznom štabu da nas lažu, ti koji nisi krio podatke o nedostatku zaštitne opreme za medicinsko osoblje sigurno znaš sa sigurnošću da su umrli i zaraženi lekari često koristili pauze za kafu i da im je to došlo glave.

Tvoj topli dom zamišljam kao oazu mira, bez ogledala.

Jer, sigurno ne možeš da se pogledaš posle svega što si izgovorio, učinio, ili još gore – onoga što nisi učinio.
Kada su hapsili novinarku jer je pisala o nedostatku osnovnih sredstava za zaštitu u bolnicama, ćutao si iako si znao da je to istina.

Da Vas podsetimo:  Da vas podsetim-Jedno pitanje Nikoli Janiću...

Priznao si, pa porekao da ste smanjivali broj umrlih zbog izbora.

Rekao si da reč nećeš izgovoriti protiv predsednika uprkos suludim odlukama njegovog visočanstva koje su direktno uticale na haos i zarazu u zemlji.

A sada…

Dok je više od 70 lekara pod zemljom, dok su njihove porodice još u šoku i neverici govoriš da su se dugo zadržavali na pauzama za kafu i tako presudili sebi.

Uzalud se pereš suočen sa gnevom javnosti. Opravdanja nema.

Da te nije opsovao svaki čovek sa iole časti, ne bi objašnjavao i negirao sebe.

Uostalom, radio si ono što radiš od početka epidemije. Lažeš. Zdravlje ljudi i zdravlje tvojih kolega te ne interesuje. Interesuju te privilegije. Interesuje te status zvezde i oreol heroja koji ti je stavio lično diktator.

To je uradio jer je u tebi prepoznao biće slično sebi. Bez morala, časti, obraza, tašto i koristoljubivo.

I ne znam zašto hrabre lekare, humane i požrtvovane zovem tvojim kolegama? Nemate vi ništa zajedničko. Medicinski fakultet može da završi i najveće đubre.

Pravi lekar postaješ samo ako stečeno znanje koristiš da pomogneš ljudima.

Znači, nisi i nikada nećeš biti lekar. Samo neko čije će se ime decenijama izgovarati sa prezirom i gađenjem”, navela je u pismu Aleksandra Ćurčić, majka dvoje gimazijalaca.

Izvor: Otvoreno

1 KOMENTAR

  1. https://youtu.be/tNegjd011vY 9мин.Истина о јеврејима и њиховим законима,ево кратких извода из талмуда, о томе шта заправо јевреји мисле о нејеврејима.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime