Pismo Krivokapiću

2
764
Želidrag Nikčević / Foto: printscreen

Poštovani i dragi Zdravko Krivokapiću, podržao sam te svim srcem, bezrezervno, i sad ti se po slobodi obraćam isto tako, jer mislim da griješiš. Evo u čemu.

Svi mi u Crnoj Gori, bez izuzetka, treba da se stidimo što smo dozvolili da toliko godina našim životima vlada čovjek čija karijera počiva na nizu bezočnih laži i prevara, što nismo uspjeli da njega i njegov režim obuzdamo ranije. Evo, ja prvi prihvatam krivicu i kaznu – jer sam se bavio politikom. Sad smo na jedvite jade pobijedili. Nema sumnje da si toliko željenoj pobjedi na poslednjim izborima ti dao ogroman, vjerovatno presudan doprinos. Svaka čast!

Ali – ti nisi bio sam, uz tebe je bila sva grešna i „nesposobna“ opozicija! Ne samo njeni lideri, nego svi njeni glasači i aktivisti. Običan, siromašan i potlačen svijet, željan slobode i pravde. Sad, kao pobjednik i mandatar, iznenada okružen energičnim ekspertima, ti kažeš da je lošoj vlasti odgovarala loša opozicija. Baš zgodna jednačina!

Ali, moram da pripitam: da li ti – da li vi koji se u međuvremenu niste bavili tom lošom politikom zaista mislite da ste u čitavoj stvari potpuno nevini, ako za trodecenijsku opštu sramotu okrivite dosadašnju opoziciju? Bili su neuspješni, sad neka se sklone, tako im i treba! A gdje ste u toj popularnoj crnogorskoj jednačini vi, nadstranački anđeli? U kojoj ste to nebeskoj sferi gradili reputaciju, sad ugroženu od „vječitih gubitnika“? Porobljenim ljudima prigovarate da nemaju iskustva u vladanju, da nisu eksperti! Kad oni traže učešće u vlasti i radna mjesta, to je „borba za fotelje“, a za eksperte je to „preuzimanje obaveze“, skoro žrtva, da bi CG ostala na putu i tako dalje. Nije to pravedno, dragi prijatelju, nije pametno, a nije ni hrišćanski.

Andrija Mandić je, da te podsjetim, predsjednik stranke koja se svih ovih surovih godina borila kako je znala i umjela, na izborima uvijek povećavala broj glasova, negdje i pobjeđivala, stranke u koju su vjerovale i sad vjeruju desetine hiljada građana Crne Gore.

Da Vas podsetimo:  Zalazje, tugo moja, hoće li i o tebi snimiti film?

To su ti „vječiti gubitnici“, dragi Zdravko, za koje ti onomad reče: „I birači su išli logikom da je bolje da ne talasaju“! Da ne talasaju? Vjeruj mi, ja ih poznajem, i mogu ti reći da su to ljudi neustrašivi, iako su zbog svojih uvjerenja i čestitosti planski diskriminisani, omalovažavani, proganjani i hapšeni – a eto, sad dodatno optuženi jer nisu uspjeli da pobijede sve dok se nisi pojavio ti, da im objasniš kako je njihova borba u stvari bila nekakva dogovorena utakmica DPS-a i Demokratskog fronta. A čistunci su morali to da trpe, i sad se aktivirali, namjeravaju da sastave besprekornu vladu, neopterećenu prošlošću. A njih u toj prošlosti nema? Nisu odavde? Ja mislim da je to ne samo vrhunsko licemerje, nego i teško izigravanje volje naroda.

I još nešto. Ne oslanjaj se previše na one koji su oduševljeni idejom osnivanja nove stranke baš u trenutku kad su izračunali da će ta stranka biti nova vlast. A dok se Đukanović kočoperio – psssst! Apolitični. Praštaj, iako si sad i ti političar.

Želidrag Nikčević
Izvor: in4s.net

2 KOMENTARA

  1. Sasvim je očigledno da je Krivokapiću veoma, veoma stalo kako će biti prihvaćen sa one “ zapadne strane“ !! Ovo i nisu bili izbori u pravom smislu riječi, već rušenje Mila Djukavovica i njegovog rezima.
    Novoizabrani, kao prvo trebaju da dovedu Drzavu na nivo da funkcioniše normalno ( kao demokratska i pravna drzava ) ! Poslije toga trebaju uslijediti pravi IZBORI ,!!! Da Narod izabere !!! Zbog svega toga ovakvo ponašanje Krivokapića , smanjuje mu i reiting i šanse za one pretstojeće, prave izbore , jedino ukoliko ne zeli da preuzme kompletnu vlast, poput prethodnika, i da ju čvrsto drzi, opet uz pomoć zapadnih prijatelja !!!
    Što se teksta tiče , samo pohvale !!!

  2. Изванредно писмо колеге Никчевића, погодио је где је проблем и тачно је написао оно што сваког нормалног човека чуди због крајње некоректног понашања Кривокапића.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime