Pismo nadzornom odboru EPS-a

0
1228

epsTačno šest nedelja je prošlo od obraćanja Nadzornom odboru. Vrlo finog i kulturnog, akademskog, obraćanja. Želja ekspertskog tima (više profesora univerziteta i drugih eminentnih stručnjaka) je bila da upoznamo Nadzorni odbor sa nekim dešavanjima koja idu na štetu našeg najvećeg i najvažnijeg javnog preduzeća. Na žalost, nikakav odgovor nismo dobili. Njih uopšte ne zanima ŠTA SMO TO HTELI DA IM KAŽEMO, ČINjENIČNO POKAŽEMO! Kako je to moguće da Nadzorni odbor ne želi da čuje podatke koji govore o ubrzanom urušavanju EPS-a?

Ovo pismo je upućeno i generalnom direktoru EPS-a, g. Samo sat vremena po dobijanju on je reagovao, usledio je telefonski poziv, g. Obradovića je zanimao „ekspertski“ tim: da li je formiran od strane Vlade, da li u timu ima profesora sa BU. Osim primedbe da u pismu iznosimo teške optužbe, nije ga zanimalo da lično čuje šta je to na šta želimo da ukažemo.

**********************************************************************************

NADZORNI ODBOR EP Srbije Dostaviti na ruke g. prof. dr Kovačević Branku

Poštovani,
molim za saglasnost da Vam dostavimo određene sadržaje, koje smo tokom bavljenja istraživanja efikasnosti niza srednjih i velikih sistema u Srbiji, imali prilike da proučimo i zabeležimo.

U istraživanju najviše smo koristili podatke objavljene u službenim, javno dostupnim, dokumentima EP Srbije. Istovremeno smo imali i čast i zadovoljstvo da svoja opažanja proverimo u kontaktima sa nizom eksperata iz domena elektroenergetike, kako iz samog EPS-a tako i izvan njega.

Na žalost, sve što smo „ukrstili“ kao podatke dobijene iz niza različitih izvora potvrđuju činjenicu da rukovodstvo EPS-a ne želi, ne ume ili čak i namerno opstruira aktivnosti na sanacijama izuzetno teških posledica neefikasne organizacije i apsolutne nebrige o netehničkim gubicima električne energije (EE).

Da Vas podsetimo:  EXPO 2027 = Skok u bunar

Ako ste voljni da Vama i Vašim saradnicima iznesemo nesporne činjenice o navedenom, molim da mene kao predstavnika ekspertskog tima izvestite o tome. Za početak bismo Vam prosledili činjenične podatke, koji ilustrativno, jasno i visoko pouzdano pokazuju sve ono što je odgovornom stručnjaku dovoljno razumljivo i potom mu daje sva prava da zaključi isto ili sasvim slično kao što smo to ovom prilikom naveli.

Prema službenim podacima EP Srbije, nepobitno je sigurno da se javnim objavljivanjem (novine, televizija, internet itd.) friziranih, a dramatično umanjenih šteta, koje su srazmerne veličinama stvarnih netehničkih gubitaka EE, ta ista javnost dovodi u zabludu. Stoga se pitamo, a i Vas vrlo odmereno pitamo, da li iko u Srbiji ima pravo da obmanjuje ili prosto rečeno da vara i laže građane Srbije? A kada to rade državni službenici, koji su istovremeno i službenici 100% DRŽAVNOG PREDUZEĆA – EPS-a, nemamo nikakvu dilemu da ti isti i Vama „serviraju“ takve podatke.

Najiskrenije i najlepše Vas lično i odbor na čijem ste čelu, molimo da sve napisano proverite. Uveren sam da samo Nadzorni odbor može da se izbori sa onima koji su nas pogrešno informisali, kao i da da inicijativu kako bi se svim raspoloživim sredstvima krenulo iz korena rešavanje problema netehničkih gubitaka EE.

Napomena : sadašnja vrednost izgubljene EE u formi NEPOTREBNIH NETEHNIČKIH GUBITAKA EE, a prema ceni za 1kWh u Srbiji, na godišnjem nivou veća od, za današnju Srbiju fantastičnih 250 miliona €. Ista ta količina EE, na tržištu Evrope, koja izuzimajući Norvešku i delimičnu Francusku, kupuje EE na otvorenom tržištu, ima vrednost preko 700 miliona €.

U Beogradu, 10.12.2015.

Ispred ekspertskog tima
Dragan Radović

_____________________________

U prilogu ovog pisma upućenom NO bio je i tekst o tehničkim i netehničkim gubicima objavljen u KORENIMA.

Telekom smo verovatno izgubili, a EPS?

Vrlo je čudno da g. Branka Kovačevića i članove Nadzornog odbora uopšte ne zanima uživo da čuju istinu o tehničkim i netehničkim gubicima? A trebalo bi da ih zanima. Naknade koje dobijaju za te funkcije obavezuju ih da rade u interesu naroda. Ne protiv. Ćutanjem i nezainteresovanošću rade protiv svog naroda. I za to su plaćeni. Iz budžeta.

Da Vas podsetimo:  Draža Mihailović ponovo među Srbima

Uskoro ćemo im se obratiti ponovo. Ne ovako kulturno. Nateraćemo ih da čuju frapantne podatke. I da reaguju.

Dragan Radović

Dragan Radović

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime