Pismo patrijarha Pavla upućeno Miloradu Vučeliću

2
191

Patrijarh Pavle je 1995. pisao direktoru RTS-a Miloradu Vučeliću, u trenutku kada je stotine hiljada srpskih izbeglica bežalo iz Krajine i molio ga da ukloni medijsku tišinu. Mislim da se ovo zaboravilo.Juče je naš patrijarh Porfirije dodelio orden Svetog Save gospodinu Miloradu Vučeliću. Ova odluka je izazvala veliku negativnu reakciju na društvenim mrežama. Nisam hteo da komentarišem dok nisam pročitao saopštenje SPC o ovome, gde se ukratko kaže da je gospodin Vučelić dobio ovo priznanje jer je kao direktor tv Novi Sad omogućio realizaciju emisije ”Pravoslavni bukvar” u koju je bio uključen i episkop Irinej Bulović i tako dalje…

Ne volim da komentarišem ovakve stvari ali podsetio bih javnost na jedno drugo pismo patrijarha Pavla koje je takođe upućeno gospodinu Miloradu Vučeliću u trenutku kada je 300.000 Srba u kolonama bežalo iz Krajine, a kada je na RTS-ovim kanalima bila muzika i totalno pomračenje informacija.

Zamolio sam svoju bratiju i čitaoce da mi pronađu ovo pismo i po poslušanju evo ga ovde. Ovo pismo iz 1995. godine možete naći u Sabranim delima patrijarha Pavla.

Neću da ulazim u detalje. Možda je gospodin Vučelić morao tako da postupi ali i ako je morao mogao je da da ostavku i da se ne složi sa tom politikom.

Elem, interesantno dva patrijaha o istom čoveku.

P.S.

Jedan komentar sa tvitera.

https://milos.io/

2 KOMENTARA

  1. Danas je tesko naci licnost radi poredjenja sa patrijarhom Pavlom. Mislimo da je ta licnost sadasnji partrijarh?Pa, da se samo prisetimo u kojim je regulatornim telima on bio a da je uradio nista u ime polze moralu i istine, doduse poljubio je Papin prsten. BLAGOGLAGOLJIVO a bez efekta…..samo produkovanje magle. BAS TAKAV i treba, slican izbor je kao sa predsednistvom Jugoslavije.

  2. Шта рећи, коју послуку порати… Да имам дупло или „тродупло“ мање година мислио бих само срцем. Сада, како се све више ближим шестој деценији, омудро сам па сам почео да користим и главу али не дозвољавам да заборавим ни своје срце. Или се барем надам да је тако.
    Својевремено је новинар Новица Ђурић написао текст „О, кукавно Српство угашено”, поводом хапшења и испоручивања Милошевића. Блаженопочивши владика Амфилохије који га је много волио кратко га је упитао да није мало претерао са тим насловом преко цијеле насловне стране „Гласа Црногорца“… Вријеме је протицало, догађало се шта се догађало и владикин суд о Милошевићу се све више мијењао. Тако је тај наш велики угодник Божији на сахрани Слободановог брата Борислава јавно исповиједио како се о њега (Милошевића) огријешио јер није свједочио у Хагу. А као својеврсна кулминација се могу узети његове ријечи у разговору са поменутим Ђурићем да ће Слобино име бити написано неизбрисивим словима у књизи вјечних… Заиста, чудни су путеви Господњи.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime