Pitam se, pitam – ko je prava Sanja Petrović, prva dama Kovina

0
1779
Foto: printscreen ( pancevo.city )

Mentalni trening pored makete Dunava kojom voda ne teče

Zašto ova provokativna pitalica? Zato što je Sanja Petrović, predsednica oOpštine Kovin, po obrazovanju diplomirani defektolog, prilikom svečanog puštanja u rad makete Dunava na Starom gradu, kako je objavljeno na opštinskom sajtu 20. juna, izjavila i ovo: „Zamenjene su pumpe za vodu, sanirano korito, izgrađene staze pored makete… Za ovu namenu iz budžeta naše opštine izdvojili smo deset miliona dinara… Ovo mesto na kovinskoj tvrđavi postaće sad mesto okupljanja, polazna tačka za niz neispričanih priča.”

Po izveštaju pančevačkog dopisništva RTS još je rekla: „I učinili smo da je maketa koja nikad ranije nije zasijala pravim sjajem, bude na veliku radost Kovinaca, jer sad napokon teče voda u maketi.”

Ajd sad ovo padanje u zanos, da ne kažemo patos, prve dame Kovina, kako će maketa biti polazna tačka za niz neispričanih priča. Kako nikad ranije nije zasijala punim sjajem, a sad na veliku radost Kovinaca, napokon teče voda u maketi. Bili smo tamo nedavno. Niti voda teče, niti maketa sjaji punim sjajem. Zapuštena je, a tamo samo krekeću dva zaljubljena žapca u bari. (Videti naš tekst Naprednjačka Potemkinova maketa (vreme maketara i opsenara)). Ali molimo pojačanu pažnju na deo njenog govora u kome kaže da su ZAMENJENE SU PUMPE ZA VODU… I dalje kako je za obnovu makete utrošeno deset miliona dinara iz opštinske kase. Dakle, to je kazala Sanja Petrović, predsednica Opštine, diplomirani defektolog.

Desetog septembra, skoro četiri meseca posle svečanog otvaranja, Opštinsko veće kojim predsedava Sanja Petrović, diplomirani defektolog, donosi rešenje da se iz budžeta izdvoji novac za nabavku pumpe. Citat iz pomenutog rešenja: „Odobravaju se sredstva u iznosu od 600.000 dinara, u korist direktnog korisnika Opštinska uprava Kovin – za nabavku pumpe za maketu Dunava na Starom gradu u Kovinu.” U obrazloženju odluke piše: „Potrebno je nabaviti pumpu za vodu i priključiti je na postojeći sistem, kako bi se rekonstruisana maketa stavila u funkciju. Procenjena vrednost nabavke pumpe, montaže i puštanja u rad je 600.000 dinara.”

Da Vas podsetimo:  Đilas tužio Danicu Grujičić

Pitam se, pitam – ko je prava Sanja Petrović, prva dama Kovina i diplomirani defektolog. Da li je ova druga, potpisnica pomenutog rešenja o kupovini nove pumpe, preuzela identitet prve koja je, svečano pustila u rad maketu i rekla da su zamenjene pumpe za vodu. Šta će nova pumpa ako su zamenjene pumpe za vodu u funkciji – i voda teče maketom? Možda sam ja mentalno retardiran, možda mi je potrebna pomoć defektologa kad ovo pitam. Ali da se manem šale i komike. Da kucnem u glavu, mentalno sam OK. Dobro je, fala bogu, i Sanja Petrović. Ali stvarno – zašto sad ponovo trošenje novca. Ma, nešto tu smrdi.

U Beogradu donačelnik Vesić „gađa građane betonskim kockama u glavu”. A kovinska prva dama, izgleda, „gađa sugrađane pumpom u mozak”.

Slobodan Dukić
Izvor: pancevo.city

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime