Pitanja, pitanja, pitanja …

0
583
Dragan Milašinović
Dragan Milašinović

Blagi bože! Šta li se to događa sa ovim našim kukavnim voždima i njihovom ljigavom svitom? Imaju li oči da vide gde nas i kome guraju? Imaju li uši da čuju vapaj gladnih, opomenu pametnih ili ćutanje uplašenih koji će uskoro postati besni? Imaju li razum da shvate da ovo može završiti samo na jedan način?

Ili stvarno veruju da biciklista koji je kupio pilotsku dozvolu, kod nekakvog Miće, zaista može da vozi Džambo-džet?

Šta nam to priča Tomislav Nikolić? Kome se više obraća Aleksandar Vučić svojom bljutavom demagogijom iz Bebine kuhinje? Čuje li sebe onaj doktor Mićinih nauka, kao što mi čujemo da je od nekog Sergeja Marahovskog kupio kuću u Petrovcu od 2 miliona evra? (1) Iz koje li je družine Aleksandar Vulin kada kao ministar upotrebljava onakav rečnik? I mogu li svi oni zajedno da na neko pitanje daju odgovor iz koga neće proisteći bar desetak novih pitanja?

Očigledno ne mogu! I to ne samo zbog elementarnog neznanja koje pokazuju u svemu čega se dohvate, već pre svega zbog svoje zlonamernosti, bahatosti i gramzivosti, ali i opasnih namera onih koji njima upravljaju, svesni njihove spremnosti da učine sve, BAŠ SVE, za još koji dan vlasti i još po koji kvadrat, auto ili uvećan konto.

Može li se u bilo kojoj evropskoj zemlji (a tamo su uprli, zar ne?) zamisliti da premijer bude čovek koji javno govori kako je smanjenje plata i penzija „reformska mera“? Šta o makroekonomiji i finansijskim tokovima znaju njegovi ministri finansija koji tvrde to isto i još procentima licitiraju kao da prodaju robu na buvljaku?

Koliko košta da se tajkun koji uveče zaspi kao potencijalni otimač državne imovine ujutru probudi kao spasilac državnog preduzeća? I ko će da preuzme odgovornost za onog pečenjarca koji je dve godine „reformisao“ to isto preduzeće sve pušeći tompuse i srčući viski, ponosno pričajući o tri svoje „reformske“ mere (redovno čišćenje vagona, polazak vozova na vreme i „upristojavanje“ konduktera, šta god ovo poslednje značilo)? Nikolić? Vučić? Vladajuća stranka? Jevropa?

Da Vas podsetimo:  Da li je Aleksandar Vučić kandidat za predsednika opštine Medvedja?

O kakvoj viziji Srbije priča čovek koji javno nudi državni novac onome ko ga trajno reši takvog privrednog resursa kakav je smederevska železara, a pri tome ne želi da ga proda „Uralskom zavodu“, niti se doseća da ga tretira kao noseći deo metalskog kompleksa Srbije?

Koja još država, sem Srbije, dozvoljava sebi slobodu i luksuz da pravi direktne komercijalne ugovore sa stranim kompanijama koje potom proglašava za službenu tajnu? Koja još vlada, sem naše, saopštava da vlasnike tih kompanija mora pitati za dozvolu kako bi nešto objavila na svom sajtu?

vlada-na-prelazu

Pitanja, pitanja, pitanja…

Mogao bih da ih ređam danima, ali kome? Ili čemu? Pa, ONI, koji prave svu ovu zbrku, upravo to žele. Takva pitanja. Ali, ne, ja ću ih u ovom Osvrtu pitati nešto drugo:

Ko je odgovoran što gotovo pola Srbije nema zdravu vodu za piće i šta Vlada preduzima tim povodom?

Da li na teritoriji Srbije funkcionišu stanice HARP sistema, ili drugi eksperimentalni projekti vezani za klimatske promene i tzv. globalno zagrevanje, a ako funkcionišu da li neko prati njihove periode aktivnosti i pasivnosti? Da li se periodi aktivnosti ciklično podudaraju sa potopskim padavinama nad srpskim zemljama? Ko je, kada i na koliko vremena potpisao prihvatanje njihove aktivnosti u Srbiji i da li neka domaća institucija ima uvid u rezultate ovakvih eksperimentalnih programa?

Da li se na teritoriji Vojvodine kontroliše gajenje GMO useva, ko ih kontroliše i kada su poslednji put ovakvi usevi uništavani?

Da li Vlada razmišlja o eventualnom uvozu uglja za ogrev stanovništva ili čeka januar da se priseti da nema čvrstog ogreva na stovarištima?

Dokle će ministar Ljajić upotrebljavati termin Sandžak umesto Raška oblast (okrug) i da li postoji ideja o formiranju Sandžaka kao prekogranične regije?

Da Vas podsetimo:  Nepouzdanost statističkih podataka

Pitanja, pitanja, pitanja …

Samo što ova, ONI, nikada neće čuti… Bar ne dok se ne spoje sa već pripremljenim odgovorima.

Dragan Milašinović
______________________________________
(1) – http://www.srbijadanas.net/odakle-lova-frajeru-ministar-unutrasnjih-poslova-stefanovic-kupio-kucu-od-dva-miliona-evra/


Izvor: CEOPOM-Istina

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime