PLAŠE SE DA IM NE SRUŠE VUČIĆA! Direktor VBA: Strane službe plaćaju naše građane par hiljada evra

1
1177

3nhym8tDirektor Vojnobezbednosne agencije Petar Cvetković rekao je da strane obaveštajne službe plaćaju građane Srbije par hiljada evra.

Upitan koliko je stranih službi prisutno u Srbiji on je rekao da postoje dva aspekta.

– Prvi je regularni – da sve ozbiljne službe u svojim ambasadama u Beogradu imaju svoje predstavnike. Drugi je tajni aspekt, gde rad tih predstavnika stranih službi izlazi iz legalnih okvira. Ali strane službe ne koriste samo svoje agente na terenu, nego sve više koriste naše građane. Ekonomska situacija u Srbiji je vrlo pogodna za vrbovanje, što odgovara stranim službama. Za strane službe par stotina ili hiljada evra ne predstavlja nikakav trošak. I naši građani su im jeftiniji nego da imaju svog agenta na terenu. I ekonomski, i politički, i bezbednosno im je isplativije“, objasnio je Cvetković.

Dakle, genijalnom direktur VBA problemu su navodni građani koji sarađuju sa stranim službama. Direktor Cvetković nije napomenuo koliko agenata naših obaveštajnih službi radi za strane službe.

Opšte je poznato da u našim bezbednosnim strukturama ima više struja. Jedni sarađuju sa Amerikancima, drugi sa Britancima, Rusima i Nemcima. O tome direktor VBA ne sme da govori, ali je eventualna saradnja običnih građana sa stranima službama opasana po državu.

Treće, direktor VBA nije se osvrnuo na činjenicu da srpske obaveštajne službe, pretežno BIA, najviše koriste građane Srbije! Koliko građana radi za BIA i VBA u interesu režima Aleksandra Vučića?

Cvetkovićeva izjava ima propagandni karakter i stiže nam posle izjave Aleksandra Vučića da mu strane službe odbrojavaju dane.

Upitan o pretnjama koje se upućuju premijeru Aleksandru Vučiću, on je objasnio da u principu, o aktuelnom angažovanju Agencije ne govori u javnosti, ali i da nije tajna da kontraobaveštajnu zaštitu predsednika Vlade vrši Vojnobezbednosna agencija u saradnji sa drugim službama u Republici Srbiji, a njegovo fizičko obezbeđenje Vojna policija, odnosno Specijalna jedinica “Kobre”.

Da Vas podsetimo:  Nagodio se s tužilaštvom nakon optužbi za zlostavljanje učenika pa nastavio da radi u drugim školama

Dakle, Aleksandar Vučić i dalje protivno zakonu ima vojno obezbeđenje, dok predsednik Tomislav Nikolić ima policijsko obezbeđenje!

– A pretnje prema premijeru su permanentne od prvog dana njegovog dolaska na čelo vlade. Imate situacije od, uslovno rečeno, marginalnih likova koji žele da dođu u žižu javnosti i šalju preteća pisma premijeru – do ozbiljnih pretnji. Potezi koje premijer vuče sigurno se ne sviđaju nekima, tako da postoji realna opasnost njegovog fizičkog ugrožavanja, ali Vojska i VBA čine sve da ga zaštite“, naglasio je on.

Da Aleksandar Vučić ne boluje od paranoije i da Aleksandar Vučić radi u interesu naroda, možda mu bezbednost ne bi bila ugrožena. Vučićev osnovni problem su “preteća” pisma građana preko Fejsbuka?!

U vezi prisluškivanja Cvetković je naglasio da VBA isključivo radi po zakonu uz nalog tužioca.

– Postoje tri vrste kontrole primene tajnih mera nadzora – u koje spada “prisluškivanje”, zakonodavna, izvršna i unutrašnja u Ministarstvu odbrane. Svi oni su u više navrata u protekle dve godine, što samoinicijativno, ili na predlog nekih drugih institucija vršili kontrolu rada VBA, i utvrdili da nikada nismo kršili zakon u kontrolisanom periodu, rekao je Cvetković.

Izuzetno je interesantno primetiti da je Cvetković, kada je govorio o stranim službama, napomenuo da oni nekada rade protivno zakonima. Međutim, upitan da prokomentariše da li VBA protivzakonito prisluškuje građane Srbije, Cvetković tvrdi da se sve radi isključivo po zakonu.

On je međutim dodao da su uređaji za prisluškivanje danas prilično jeftini i da ne postoji nikakvo zakonsko ograničenje o uvozu tih uređaja.

Podsetimo da je Teleprompter.rs ranije pisao da je Aleksandar Vučić preko svog kuma iz Kine nedavno uvezao najsavremeniju opremu za prisluškivanje svojih saradnika.

Da Vas podsetimo:  PROVOKATORI! Dva migranta se ljubila u porti crkve TOKOM PALJENJA BADNJAKA!

Cvetković je, upitan da li strane službe prisluškuju naš državni vrh, rekao da to ne čine iz Srbije.

– Pa ako prisluškuju jednu Angelu Merkel, zašto onda ne bi prisluškivali vas ili mene…Nedozvoljenog prisluškivanja ima, ali nažalost naše tehničke mogućnosti nisu takve da možemo adekvatno da se suprotstavimo, ali možemo da otkrijemo odakle, s koje pozicije, možda i ko to radi, ali ne možemo da ga sprečimo. Možemo da edukujemo naše ljude da vode računa kako da se ponašaju u komunikaciji sa drugima, i gde da razgovaraju o važnim pitanjima”, podvukao je on.

Komentarišući spekulacije da službe imaju saradnike u medijima, on je rekao da svakako u medijima ima saradnika službi.

– I to ne samo VBA, nego svih službi. Ta saradnja sa službama ne treba da se shvata pežorativno. Novinarska profesija nam je veoma interesantna. To je osposobljena profesija koja zna šta treba da vidi, šta treba da čuje. I zato novinari treba da budu u funkciji zaštite države. A to da li će neko da dostavlja lažne podatke ko je s kim spavao, ko se napio na splavu, to nema veze sa službom. A za čiju službu treba da rade svi građani Srbije ako ne rade za službu svoje zemlje”, zaključio je Cvetković.

Dakle, domaće obaveštajne službe rade isključivo u interesu Vučićevog režima, a građani bi trebalo da rade za službe koje rade za Vučićev interes.

Ako banalizujemo Cvetkovićevu izjavu, građani Srbije bi trebalo da rade u interesu Aleksandra Vučića, a ne da rade u interesu stranih obaveštajnih službi koje eventualno rade protiv Aleksandra Vučića.

Jedno je raditi u interesu države, a drugo u interesu Aleksandra Vučića i njegovog režima.

Da Vas podsetimo:  Majka malog Ignjata: SNS nam preti oduzimanjem deteta

Ako strane obaveštajne službe rade na rušenju Aleksandra Vučića, verujemo da bi ih većina građana Srbije podržala, pošto je očigledno da sami ne mogu da se izbore sa Vučićevim uticajem i njegovim batinašima!

Izvor: Tanjug / Nedeljnik / Teleprompter.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime