Plata od 908.555 dinara

0
1966

Direktor Agencije za kontrolu letenja (SMATSA), Radojica Rovčanin, prima astronomsku mesečnu zaradu od 908.555 dinara, podaci su Agencije za borbu protiv korupcije.

kontrola-letenja

Novoimenovani direktor Agencije za kontrolu letenja (SMATSA), Radojica Rovčanin, prima mesečnu zaradu u visi od 908.555 dinara, podaci su Agencije za privredne registre.

Rovčanin je na tu funkciju došao u januaru ove godine pošto je smenjen Slobodan Cvijan koji je za vreme direktorovanja primao mesečnu zaradu u visini od 850.000 dinara mesečno.

Prema podacima ABPK, izvor finansiranja njihovih zarada je republika

Predsednik Nadzornog odbora Agencije za kontrolu letenja, Bratislav Grubačin, mesečno inkasira 380.397 dinara. On još prima 15.000 dinara mesečno kao član Programskog saveta Radio-televizije Srbije.

Podsetimo da je Aleksandar Vučić krajem prošle godine “razbio kvaku na vratima svog kabineta” jer su iz ove agencije tražili da im se omogući isplata trinaeste plate.

– Bando lopovska, marš van! Kako vas nije sram! Van da vas nikad više nisam vidio. Nikad vam nije dosta para, a imate najveće plaće u Srbiji, galamio je tada Vučić.

Tada je direktor bio Cvijan. Međutim, dolaskom Rovčanina, direktorska plata se povećala za 58.555 dinara.

Rovčanin je u maju ove godine napomenuo da će u toj agenciji biti smanjenje plata. Zaboravio je svoju da smanji?

– Doneli smo odluku o lineranom smanjenju plata čime smo se pridružili vladinim merama štednje. Ukinute su platne kartice, dnevnice za putovanja po inostranstvu kao i upotreba službenih automobila za administrativne radnike Kontrole letenja, rekao je Rovčanin, a prenosi Kurir.

Ili su podaci Agencije za borbu protiv korupcije netačni ili je njegova plata bila još veća pa je smanjena na 908.555 dinara. Nema drugog objašnjenja.

Da Vas podsetimo:  Plan za oslobođenje Beograda

Poslušajte Rovčaninove retoričke sposobnosti.

Međutim, plata kontrolora u Srbiji je u rasponu od 250.000 do 470.000 dinara, dok im se u zemljama poput Emirata ili na Dalekom istoku nudi i 30.000 evra uz zaposlenje članova porodice, plaćen smeštaj i druge privilegije. Takve ponude mnogi su prihvatili. Da Srbija ne zaostaje samo za bogatim Arapima svedoči i podatak, koji mediji navode, da su plate veće i u Mađarskoj, Hrvatskoj, te čak i Albaniji.

Opravdano je kontrolorima leta dati velike plate jer obavljaju izuzetno odgovoran posao i moraju da prate svetske trendove, ali direktoru možda i nije potrebna plata koja je duplo veća od plate kontrolora leta.

Plate ostalih direktora raznih državnih agencija pogledajte OVDE.

Teleprompter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime