Pljačka vojnih dobavljača

3
3212

2015-06-01_054650

Vojska Srbije je na prosjačkom štapu. Počev od ministra Borisa Tadića, pa preko Dragana Šutanovca, Aleksandra Vučića do Bratislava Gašića, na vojnu imovinu i Vojsku Srbije, svi oni sa svojim saradnicima, nasrtali su kao hijene na ranjenu antilopu. Armija koja je uspela da zadivi i zabrine NATO alijansu svojom taktikom, osposobljenošću i spremnošću da vodi rat, poražena je u sukobu sa kvinsilinzima koji su dolaskom DOS-a na vlast rukovodili odbranom Srbije. Tabloidov istraživač pukovnik Milan Jovanović, sve do svoje smrti, opisivao je kriminal i zločine koje je vršio bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac sa svojom organizovanom kriminalom grupom. Da je živ, bavio bi se istraživanjem kriminala u vojsci danas

Iz Vojske Srbije i Ministarstva odbrane stalno nam stižu izveštaji o korupciji, lažnim tenderima, i ogromnoj količini novca, koja završava u džepu državnog sekretara Zorana Đorđevića i njegovih saradnika.

Navešćemo samo dva slučaja.

Vojna pošta 9808 – Ministarstvo odbrane, zaključila je 31. januara prošle (2014) godine ugovor sa sa privatnim preduzećem AVE Pharmaceutikal d.o.o. iz Beograda, koja posluje u sastavu FINA group iz Vršca. Ugovor je sklopljen na štetu Ministarstva odbrane za najmanje šest miliona dinara, samo na kupovini mleka i mlečnih proizvoda za prošlu, i u prva tri meseca ove godine.

Ugovor o nabavci mleka potpisao je u ime Vojne pošte pukovnik Petar Latković, a za ovu privatnu firmu njen direktor Saša Antić. Naime, privatna firma je za potrebe Ministarstva odbrane trebalo da isporuči 191,498 litara svežeg pasterizovanog mleka, po ceni od 82,50 dinara po litru, bez PDV-a, ili po ceni od 90,75 dinara. Takođe, ugovorena je i isporuka jogurta u pakovanju od 0,2 litra sa 3,2 odsto mlečne masti, u iznosu od 390.364 litara, sa 12 odsto mlečne masti po ceni od 104 dinara bez PDV-a, ili 114 dinara sa PDV-om, po jednoj čašici jogurta.

Da Vas podsetimo:  Pet godina od rušenja pod fantomkama u Savamali

Kisela pavlaka u čaši od 0,2 litra plaćena je po ovom ugovoru 223,20 dinara, mada je reč o isporuci od 19.158,21 litra. Vojna pošta je naručila i 33.320 litara kiselog leka u pakovanju o,2 litra sa 3,2 mlečne masti, po ceni od 121 dinar sa PDV-om!

U maloprodaji, dakle u samouslugama, časa jogurta ili kiselog mleka može se kupiti za 18 dinara sa PDV-om, a u velikoprodaji je i još jeftinija, ali je Vojna pošta privatnoj firmi plaćala višestruko veće cene.

Oko šest miliona je razlika u ceni koja se slila na račun firme, koja se, inače, bavi proizvodnjom lekova. Ko je , osim pukovnika Latkovića uzeo deo kolača, od inače siromašnog vojnog budžeta?

Aktuelni državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević grabi i šakom i kapom. Koliko li je tek ovaj gospodin uspeo da drpi iz vojnog budžeta? On je, inače, spreman na sve gadosti. O tome govori i beleška sačinjena 5. marta ove godine, sa predstavnicima firme Makler, koja je zavedena pod broj Int. 18-194 i vodi se kao službena tajna. Belešku je, po ovlašćenju ministra sačinio pukovnik dr Branko Ilić.

Sastanku je prisustvovao, pored lica iz Ministarstva odbrane i Ljubomir Štrbac, direktor preduzeća Makler d.o.o. iz Beograda. Na kraju beleške sa ovog sastanka, a kojem je promovisana firma Mekler kao novi dobavljač biohemijskih reagensa za VMA, stoji: „…Gospodin Đorđević je naložio da je za potrebno iznova uraditi tehnički specifikaciju biohemijskih reagensa za potrebe BZU u 2105. godini, a prema gore predloženom modelu snabdevanja. Kao nosilac zadatka imenovan je pukovnik doc. dr Janko Pejović, koji će u koordinaciji sa predstavnicima preduzeća Mekler, izraditi predlog referata za centralizovanu nabavku biohemijskih reagenasa u 2015. godini…“.

Da Vas podsetimo:  Nažalost, Srbija je i dalje zemlja jeftine radne snage

Beleška je urađena u jednom primerku, a fotokopirana, komisijski u pet primeraka i dostavljena je kabinetu ministra, državnom sekretaru Đorđeviću.

Ipak, 19. marta, ista beleška, sa istog sastanka, zavedena je pod broj 214, a u njoj se samo dopisuje u već citiranom delu beleške, da će pomenutu doktor Pejović u koordinaciji, osim firme Mekler, i sa svim ostalim dobavljačima komponenata u oblasti biohemijskih reagenasa, izraditi predlog referata.

Neko je skrenuo pažnju na marifetluke državnog sekretara, te je došlo do falsifikovanja, tako što je sačinjena druga službena beleška, istog sadržaja, zavedena pod novim brojem!

Ovo su samo dva dokumentovana kriminalna postupka u poslovanju Ministarstva odbrane, na čijem je čelu Bratislav Gašić, a na čelu vlade je Aleksandar Vučić.

A 1. Uče da putuju, ne da ratuju

Ministarstvo odbrane potrošilo je dva i po miliona evra na putovanja, zaključak je istraživanja koje su sproveli naši novinari Milica Jeremić i Ivan Ercegovčević.

Ministarstvo odbrane u protekloj godini potrošilo je neverovatnih 254.653.678 dinara na službena putovanja u zemlji i inostranstvu.

U odgovoru ovog ministarstva upućenom redakciji ,,Tabloida“, sa zahtevom da nam se odgovori koliko je utrošeno novčanih sredstava na službena putovanja u zemlji i inostranstvu, navodi se da je preko 170 miliona dinara potrošeno na putovanja u Srbiji, dok je za putovanja u inostranstvo izdvojeno skoro 85 miliona dinara. Prostom računicom zaključuje se da je to ministarstvo za samo godinu dana potrošilo 2.100.000 evra državnog novca i to, kako navode na putovanja u zemlje kao što su Norveška, Rusija, Jermenija, Belorusija, Azerbejdžan, Kina, Amerika, Liban, Turska, Izrael i druge.

U saopštenju koje smo dobili od službenika ministarstva odbrane posebno je naglašeno da u ovaj trošak nisu uračunata službena putovanja resornog ministra Bratislava Gašića, kojeg finansira direktno republička vlada. Naravno, iz vlade republike Srbije nisu hteli da nam odgovore koliko su novca dali u prethodnoj godini na službena putovanja ministra Gašića, ali i svih ostalih resornih ministarstava

Da Vas podsetimo:  Borba na život i smrt, godinu dana od pojave koronavirusa u Srbiji i otkud ja u svemu tome?

A 2. Biografija državnog sekretara

Rođen je u Beogradu 11. februara 1970. godine.

Master je ekonomskih nauka – oblast: Međunarodno bankarstvo i finansije, zajednički program na engleskom jeziku Univerziteta Panteion, Atina Grčka – Fakulteta za društvene i političke nauke i Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, Beograd. Završio je Školu nacionalne odbrane – Visoke studije bezbednosti i odbrane. Završava doktorske studije i u fazi je prijave doktorske disertacije iz oblasti ekonomskih nauka, sa usmerenjem na finansijsku kontrolu, upravljanje, izveštavanje i reviziju, Univerzitet Privredna akademija, Novi Sad.

Profesionalno iskustvo sticao je na rukovodećim pozicijama u oblasti finansijskog i izvršnog menadžmenta u renomiranim domaćim i međunarodnim kompanijama (Comtrade, Kabel-X…).

Usko je usmeren na međunarodne finansije i bankarstvo, finansijsku kontrolu i upravljanje, finansijsko izveštavanje i reviziju. Objavio je više radova u vodećim domaćim i stranim naučnim i stručnim časopisima iz ekonomije i finansija.

Predsednik je Političkog saveta za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije i Nacionalni direktor za naoružanje.

Stekao je više uglednih profesionalnih sertifikata. Dobitnik je, između ostalih i nagrade „Mihailo Petrović-Alas“ iz oblasti matematike. Član je udruženja Mensa Srbija.

major Goran Mitrović

Tabloid – List protiv mafije / Foto: Geto Srbija

3 KOMENTARA

 1. VUČIĆ ZREO ZA ROBIJU

  Nema više u svetu vladara koji vladaju ekstremno autokratskim metodama i obmanama i lažima kao Vučić. Mi imamo takvog predsednika koji koristi moralnu posrnulost srpskog naroda i nanosi im ogromno zlo. On je bez vizije.
  Šta god dohvati on ispusti i razbije.
  I sve što radi radi na štetu Srbije.
  Ali mu para nikad dosta nije…

  On celo vreme beži od javne prozivke za ta zla. Traži se da jednom položi račune ovom narodu šta to radi. Jasno znate da se radi o izdajniku Aleksandru Vučiću. Radi se o jednom od najvećih džeparoša i srboždera kog’ je Srbija ikada imala. Zamislite oteo je srpsku kolevku našoj deci Kosovo, i dao ga je albanskoj deci. Bolesnik nam to objasni ovako: „Da taj problem ne ostavljamo našoj deci“. Znači poklonom rešava problem. Ovakvo objašnjenje je za ludnicu ili robiju. Tu se vidi i sav njegov „patriotizam“ i način na koji brani naš srpski interes. Ako je Kosovo srpsko (kako i sam tvrdi), šta onda stalno sernja i pregovara sa albancima u vezi Kosova!? Vara se ako misli da mi neznamo, da on ispunjava samo svoje izdajničke obaveze prema briselskom sporazumu. Pored izdaje Vučić je sproveo i najveću pljačku Srba u srpskoj istoriji. On je kolovođa uništenja Srbije i danas. Sada rasprodaje Srbiju što je pored izdaje jedno najveće zlo. Rasprodaju naše grude prikriva (investicijama i vajnim zapošljenjem). Ali pljačku javno sprovodi i nezna se gde više krade; da li preko rasprodaje Srbije ili drumske mafije ili građevinske mafije. I tako je ta cela nazadna stranka enormno obogatila, a opljačkani građani imaju najniži standard u Evropi i brljaju po kontejnerima. Istovreneno Srbija je postala i najzaduženija zemlja u svojoj istoriji. Vučić je stvario i (ponavljam) robovlasničku Srbiju. To ovi njegovi slepci u parlamentu svesrdno podržavaju i traže da proda celu Srbiju…

  Sve ovo traži jednu ozbiljnu reviziju i zatvorsko kažnjavanje Vučića i svih ovih kriminalaca, koji su doveli ovaj narod u ovakvo težak položaj…
  Međutim Vučić umesto da nađe dobrog advokata, on je stvorio anarhiju iza koje se kriju i on i svi njegovi saradnici. Ne razmišljajući da je ta anarhija trula kobila on zapao u tešku krizu iz koje se neće izvući. On će morati da ode na doživotnu robiju, i tako će spasiti život. Lično sam voleo da bude linčovan. U Srbiji je na delu Vučićev sud koji neće da sudi kriminalcima na vlasti. Brane mu majka Maru za pljačku. Ali kesa je pukla i ispadaju velike pare, obmane i laži…

  VUČIĆ NE MOŽE VIŠE NI SILOM DA SPREČI REVIZIJU NJEGOVOG RADA. I MALA REVIZIJA OTKRIVA SAMO NJEGOVO ZLO I PRAVO LICE VUČIĆA!? HAJD’ DA TO POGLEDAMO!

  Davno sam rekao da Vučić sve što radi radi na štetu Srba. Stojim iza toga i danas. Do sada on nije rešio ni jedan srpski problem. Pitam: Koji? Nijedan! Ali ih je stvorio mnogo. Celo vreme je samo pljuvao po neistomišljenicima, krao i plašio narod. Zato i Vučić i ti sakriveni zločinci oko njega moraju se jednom zaustaviti! To je jedno lopovsko, prostačko i bolesno društvo, koje je primilo pod svoje skute jednog rođenog izdajnika i pljačkaša. Pogledajte taj njegov parlament. To je ono: „Selo gori a baba se češlja“ ili „Svaki ciga svoga konja hvali“. Tu nema nikakvog’ stida, tu se ne poštuje ni onaj poslovnik o radu skupštine. Sve je pretvoreno u pravi rijaliti u cirkus. Tu sede i rade one jetrve koje onako preko tarabe, rekla kazala. Tu se ne zna ni ko pije ni ko plaća. Evidentno je samo to, da ti lopovi ne odgovara na argumentovane kritike, i da im rejting naglo pada. Iz tih razloga ne dozvoljavaju ni ovoj slaboj opoziciji da progovori. Iz svake njihove debate opozicija otkriva veliku pljačku ovog naroda, i tada se na njih sruči pravi tornado prostakluka. Po pravilu prekida se sednica, sa zabranom dalje reprike što samo dodatno potvrđuje njihov lopovluk. Kada opozicija „uspe“ da prekardaši onda nam puste šiptarske vesti. Ali to je Vučić…
  Da nastavim i pitam: Ako su čestitii zašto ne podnesu i tužbe za klevetu protiv opozicije!? Neće! Pa onda i jesu lopovi. Vučić jedino tada nije lud, on odmah furiozno pobegne iz parlamenta.
  Sve to traje godinama a nama su creva odavno prazna, krče brate Turčine. Zato se moramo pobuniti protiv tebe šiptaru, jer si poludeo od para, a mi se borimo da nam žene ne postanu robovi i da ih turci čuvaju za 15.000 d. Ej Vučiću! Za vreme turaka Srpkinje su bacale svoje prvotođeno dete jer su morale prvu noć da spavaju sa turčinom. Idiote ne kezi se nego pročitaj nešto. Jebali te turci i arapi…

  Idemo dalje mi moramo znati da je skučen prostor za našu odbranu od ove napasti, jer su mediji i sudstvo i policija u njegovim rukama. Ni narod nije spreman i organizovan za ovu borbu. Ali zato možemo bojkovati izbore pa nek’ pukne kud pukne, neka vladaju bez naše podrške pa videćemo kako će da rade…

  Srpski mediji su takođe jedno veliko zlo i velika poštapalica ovoj vlasti i ovoj vlasti. Čak su gori i od one „Bastilje“ a znamo kako su prošli.
  Još pre tri godine sam pisao da Vučić neće i nesme nikada osloboditi te medije i sudstvo u Srbiji. I iluzorno je nadati sada da će Vučić osloboditi medije u Srbiji. Ali to ne skida krivičnu odgovornost TV-a zato što su svesno lagali javnosti. Oni su stalno i svesno hvalili Vučića i ako su dobro znali da je to laž. Oni su kroz:
  „OVO SU NAJVAŽNIJE VESTI“ prikrili ogromna zna koje je počinio Vučić. Radi se velikom zlu. To je i moralno pitanje i ne sesme se zbog dobre plate svesno lagati narod. To je to teško krivično delo. Ali samo polako…

  I evo ovih dana taj isti srbožder koji treba da truli u zatvoru zbog tog nanetog zla Srbiji i srpskom narodu, nagovesti izbore za 2020. godinu. I odmah u svom starom i poznatom maniru nagovestio je unapred pobedu. Onda je i uputio oštru pretnju svim neistomišljenicima u Srbiji. Znam da se nije šalio, ali je sigurno zalutao, jer ne vidi da je potpuno sazreo za sud.
  Iz dosadašnjeg iskustva znamo da on vlada narodom pretnjom neistomišljnicima i obmanama naroda preko njegovih medija. I kao takav, on sigurno neće ni dozvoliti opoziciji da se javno deklariše i predstave svoje programe.
  Zato ponovo upozoravam opoziciju (naravno bez SRS) ukoliko se ne oslobodi televizija da ne izazi na bilo kakve izbore. Razlog više je Vučićeva svakodnevna promocija. Na kraju on će da baci i kosku gladnom narodu. A i zbog neobaveštenosti naroda opozicija sigurno gubi svake izbore. Umesto izbora (mora se stalno obraćati stranom faktoru), sve dok ne nateraju ovog uzurpatora cele Srbije da oslobodi medije. Prava opozicija mora da zna da onaj ko kontroliše televiziju, svu štampu i internet u Srbiji, ne može da izgubi izbore. Samo da ih podsetim da su mediji i reklama (svemogući) danas u svetu. Mediji imaju još veću moć kod neobaveštenog naroda. Sve ovo govorim da bi ubedio opoziciju, da pod ovakvim uslovima ne izlazi na bilo kakve izbore. To bi bilo izdajstvo narodnog povetenja. Pošto ovaj uzurpator sve konce drži u svojim rukama, najbolje je prepustiti mu vlast jer on i onako neće dugo. Treba ostati uz svoj narod i sačekati da ga skinu gladni stomaci. Biće to obična (narodna rulja) ali ćemo rešiti mnogo problema. Ali otom potom…

  P: Sajdzo Jakovljević.

 2. VUČIĆ PLJAČKA I VOJNE INVALIDE

  Kao vojni invalid sa 70% invaliditeta ja ne primam opštinski invalidski dodatak već šesti mesec, tj. od takozvane Vulinove revizije. To znači pokraden sam za 29000X6=174000 din. Ova pljačkaška vlast ništa ne govori o tome; i ako je u pitanju velika pljačka vojnih invalida. U mom slučaju opština koja mi neisplaćuje moje zakonske prinadležnosti, krije i dezavuiše me o ovoj pljačci. Biće, biće, biće i ništa.
  Ja sam preziveo i penicilinski šok i moždani udar i čekam operaciju srca odnosno zamenu i mitralnog i aortnog zaliska. Imam ogromnu medicinsku dokumentaciju. I Vulin se našao (taj jadnik) da i mene pokrade. Nemam više para da živim, pored toga sada se vrlo teško i krećem i nemogu da spavam. Na kraju i Vučica u Vulin treba hitno streljati. Sram ih bilo. Teško sam bolestan. Vojni invalid sam od 1970.

  Vojni invalid 70%.

 3. VUČIĆ PLJAČKA I VOJNE INVALIDE

  Kao vojni invalid sa 70% invaliditeta ja ne primam opštinski invalidski dodatak već šesti mesec, tj. od takozvane Vulinove revizije. To znači pokraden sam za 29000X6=174000 din. Ova pljačkaška vlast ništa ne govori o tome; i ako je u pitanju velika pljačka vojnih invalida. U mom slučaju opština koja mi neisplaćuje moje zakonske prinadležnosti, krije i dezavuiše me o ovoj pljačci. Biće, biće, biće i ništa.
  Ja sam preziveo i penicilinski šok i moždani udar i čekam operaciju srca odnosno zamenu i mitralnog i aortnog zaliska. Imam ogromnu medicinsku dokumentaciju. I Vulin se našao (taj jadnik) da i mene pokrade. Nemam više para da živim, pored toga sada se vrlo teško i krećem i nemogu da spavam. Na kraju i Vučica u Vulin treba hitno streljati. Sram ih bilo. Teško sam bolestan sam. Vojni invalid sam od 1970.

  Vojni invalid 70%.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime