Pljuj bivšu braću, brate, pljuj…

0
919

srpska-lista1_1Kampanja za predsjedničke izbore u Crnoj Gori vrlo perfidno se koristi za nametanje kolektivne odgovornosti Srbima za krvavi raspad Jugoslavije, fijasko državne zajednice i afirmaciju stava u crnogorskoj javnosti da treba ojačati priznanje lažne države Kosovo.

I Filip Vujanović i Miodrag Lekić svoju kampanju, na veoma nekorektan način, baziraju na iskonstruisanim premisama o isključivoj srpskoj krivici za postojeće i dezintegracione procese na ovim prostorima tokom devedesetih godina prošlog vijeka. Tereteći Srbe za Srebrenicu, proglašavajući ih krivim za genocid, oba prebijaju međusobne unutar crnogorske političke obračune preko srpskih leđa i pokušavaju da protivnika poistovjete sa ,,lošim momcima“. Po njima, Srbi su sinonim za one na čijoj strani ne treba biti. Srbi su krivi za sve, ali im opet oba traže glasove.

I jedan i drugi pokušavaju da iskažu snažnu naklonost prema dvadesetogodišnjoj borbi albanskih terorista na Kosovu i Metohiji u procesu razbijanja Srbije. Jedan ih je, po sopstvenom proznanju, podržavao devedesetih i ne bi poništio priznanje lažne države, dok je drugi dio vlasti koja je priznala lažnu državu na teritoriji Srbije. I jednom i drugom za dezintegraciju Jugoslavije kriv je Slobodan Milošević, iako su, opet oba, bili ministri važnih resora u republičkim vladama koje su ostale lojalne upravo Miloševiću u doba ratova.

Miodrag Lekić i Filip Vujanović dali su objašnjenja o svim relativno važnim i perifernim pitanjima, osim o najvažnijim. Još se nisu izjasnili o oslobađanju srpskog jezika iz nametnutog Crnogorsko-srpsko, bosansko, hrvatskog i striktnom poštovanju postojećeg manjinskog ili sticanju statusa konstitutivnog naroda za Srbe, kako to traži nesređćna i raštimovana parlamentarna opozicija.

Vujanović nikada nije osudio najavu udara na SPC od strane Svetozara Marovića, niti je Lekić saopštio svoj odnos prema Srpskoj crkvi.

Sedam dana pred predsjedničke izbore Srbi nemaju razlog da daju povjerenje bilo kojem od dvojice kandidata. Srpska lista i dalje čeka Miodraga Lekića da se izjasni o tri pitanja koja su za srpski narod važnija nego borba protiv korupcije ili referenduma o NATO-u.

Da Vas podsetimo:  Lazar Petrović sa KOSOVA: Pred očima su mi ubili brata ali OVDE JE MOJ VAZDUH

Ako se Lekić ne izjasni, Srbe i sve druge građane koji se gade ,,korisnih nejasnoća“ i projektovanih izbora, pozvaćemo na bojkot.

Podrška Vujanoviću, ponoviću, ne dolazi u obzir.

Dobrilo Dedeić, predsjednik Srpske liste

Podgorica, 31. mart 2013

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime