Pljuvanje na daljinu, kao glavna ratna strategija

0
1144

Koliko je ovom autoru poznato, u savremenoj istoriji ne postoje pisani tragovi, zašto je Crnoj Gori važnije da u međusobnom nadmetanju pobedi Srbiju, od na primer, prijema u Evropsku uniju, NATO ili, ne daj Bože, poraza Mila Đukanovića na parlamentarnim izborima. Tu njihovu osobinu uočio je i Donald Tramp, kada je pre izvesnog vremena u razgovoru sa jednim novinskim reporterom povodom prijema Crne Gore u NATO apelovao na opreznost, jer Crna Gora je “malena zemlja sa vrlo snažnim i agresivnim ljudima”, mogu nešto da lupe, pa onda mi kao članovi NATO imamo obavezu da je branimo i … eto ti trećeg svetskog rata.

E sad, da li će posle sinoćne košarkaške utakmice između Crvene zvezde i Budućnosti u kojoj je Budućnost poražena sa nekih četrdesetak koševa razlike, što je takođe rezultat koji nije zabelležen u utakmicama evropskog ranga od kako se o košarci kao igri vode podaci, doći do trećeg svetskog rata, ostaje da se vidi, jer sinoćna izjava njihovog trenera Jasmina Repeše izaziva strah da bi do toga moglo i doći:

Čestitao bih Zvezdi na dobroj utakmici i više nego zasluženoj pobedi. Ipak, na mene su utisci više vankošarkaški. Žao mi je zbog svih dešavanja, ovakav linč nisam doživeo… Ne mogu da razumem da moram da bacim odelo zato što je ispljuvano … Ovo se ne može nazvati atmosferom… Kako sad sačekati Zvezdu u Podgorici? Šta da kazem, osim da ću zaštititi svakoga“.

Hvala gospodinu Repeši na iskazanoj brizi, ali rekao bih da bi se toj njegovoj brizi više verovalo da posle utakmice nije izgovorio ono što je izgovorio. On je sportski radnik, za očekivati i pedagog, pa je morao znati da su te njegove reči i poziv crnogorskim “varvarima”, koji nisu ništa bolji od Zvezdinih “delija” – u sećanju je na primer njihovo besramno ponašanje kada su pre par godina za vreme utakmice sa Partizanom ubacivali na parket svinjske bubrege kao “performans” protiv Duška Vujoševića, tadašnjeg trenera Partizana, koji je imao obolele bubrege, da otpočnu pripreme za odgovarajući doček Crvene Zvezde na treću utakmicu plej ofa koja za dva dana treba da se odigra u Podgorici.

Da Vas podsetimo:  Albanci i drugosrbijanci

Kada je prihvatio ulogu trenera Budućnosti morao je znati i šta se događalo u Podgorici za vreme prošlogodišnjeg finala plej ofa između istih rivala, da je njihovo igranje u Evroligi državni projekat, te da je on zato i angažovaan, a ne da bude glavni akter bruke u kojoj ih Zvezda u pet ovogodišnjih utakmica pobeđuje sa ukupno više od 100 koševa razlike.

O tome gospodin Repeša treba da vodi računa – da pripremi svoju ekipu za častaan otpor protivniku, a ne da brine o zaštiti “svakoga” jer kad to kaže onda on ne misli na košarkašku igru, već na one igre protiv kojih se on navodno zalaže, inače bi se moglo shvatiti da su te igre i njegova jedina šansa za spas, jer kao što Donald Tramp reče, Crnogorci su snažni i agresivni ljudi, pa ako do toga dođe on će prvi biti na spisku.   

Dragiša Čolić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime