Po “izvozu“terorista prvi u Evropi!

0
919

teroristiU Siriji poginulo 54 albanskih terorista sa KiM, među kojima i dva bombaša samoubice. – Ambasadori zemalja iz sveta koji su u Prištini su istinski ambasadori u zemlji terorizma!

Od 2012. godine do danas, 314 kosovskih Albanaca, među kojima 44 žena i 28 dece, otišlo je u Siriju da ratuje na strani terorista ISIS – a ! U ovom periodu u Siriji je poginulo 54 albanskih terorista sa Kosova, među kojima i dva bombaša samoubice, zvanično je objavila Priština na samom kraju proteklog septembra.

Oni su se u početku pridružili opozicionim grupama koji su se borili protiv vlade sirijskog predsjednika Bašara Al Asada, a kasnije i ekstremnih grupa poput Islamske države. Prema podacima Prištine , 110 od njih, terorista, se vratilo na Kosovo, uglavnom razočarani onim što su videli i iskusili tamo.

Džamije, koje su na Kosovu sagrađene od novca koji je donirala Saudijska Arabija,posle 1999. godine, okupljaju ljude koji šire vehabizam – „konzervativnu ideologiju koja dominira u Saudijskoj Arabiji“!

Kosovo danas ima više od 800 džamija, od kojih je 240 sagrađeno posle juna 1999. godine i snose najveću odgovornost za pomaganje širenja vehabizma, odnosno regrutovanje međunarodnih terorista.

Posle dve godine istraživanja Prištine , 2014, 2015 i 2016. policija je optužila 67 Albanaca , uhapsila 14 imama i ugasila 19 organizacija koje rade protiv tzv. Ustava Kosova podstičući mržnju i promovišući terorizam. To je veliki preokret za Kosovo od 1,8 miliona ljudi koje se ne tako davno smatralo proameričkim muslimanskim društvom u svetu!?

U poslednje dve godine na Kosovu je zatvoreno 14 organizacija zbog podrške terorizmu, potvrđeno je u sedištu kosovske policije u Prištini 27. maja 2016.g. Skupština Kosova je iste nedelje usvojila i Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma. Priština je do sada zatvorila 14 nevladinih organizacija za koje se sumnjalo da su finansirale terorističko i ekstremističko delovanje Albanaca.

Da Vas podsetimo:  Osamdeset godina od jezivog zločina u pravoslavnoj crkvi u Glini i sramno preimenovanje mesta stradanja u "Hrvatski dom"

Kada se uzme u obzir broj stanovnika, Albanaca na Kosovu, i broj terorista sa ovog prostora, koji su otišli u redove terorista u Siriji, Kosovo je ubedljivo na prvom mestu u Evropi po “ izvozu“ terorista!

“Izvoz“ albanskih terorista sa Kosova ostvaren je sa krvavim ishodima i više puta u Makedoniji!

Američki predsednik Barak Obama obavestio je kongres početkom juna 2016.g. da se produžava dejstvo sankcija protiv mnogo Albanaca i 10 njihovih organizacija sa KiM, juga Srbije i Makedonije i koji su i dalje na crnoj listi nepoželjnih u Americi.

Na crnoj listi je i takozvana “Oslobodilačka vojska Kosova“ koja je odlukom i proklamacijom broj 13219 Džordža Buša još 26. juna 2001 . godine stavljena na crnu listu terorističkih organizacija!

zoranvlaskovic-lid

Zoran Vlašković

www.kmnovine.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime