Počasna paljba za frau Angelu, po naredbi onog čiji su se preci iz Čipuljića peli na Kajmakčalan s pogrešne strane

0
157
Ilustracija, Foto: vs.rs, Wikipedia, Printscreen

Poruku slušaoca Duleta, pročitanu u emisiji Srpska posla na Radiju 2M prenosimo u celosti:

Šetajući danas pored Dunava, u vreme prispeća Vučkove mame Angele (njegova mama je Angelina, Angela mu je pomajka-ispravka voditelja), doživeo sam još jedno u nizu poniženja. Možda za druge to i nije nešto, ali ja sam i onako sav naopak.

Elem, frau Angeli priređena je najviša moguća državna počast koja se ukazuje samo u izuzetnim prilikama i samo za izuzetne državnike, koji dolaze u, po svemu ne više našu, zemlju.

Organizovana je ni manje ni više no počasna paljba sa ispaljivanjem gomile salvi, da ceo Beograd čuje.

Evo šta o tome kaže protokol:

“Smisao počasne artiljerijske paljbe je da najavi svečanost povodom državnih i vojnih praznika, spajajući duh prošlih vremena sa savremenim događajima, podsećanjem na značajne istorijske trenutke. Naredbom predsednika Republike reguliše se mesto i vreme, broj oruđa i broj plotuna.”(Ranije je to zavisilo od važnosti praznika, pa se i danas Beograđani sećaju vremena kad je iz dvanaest oruđa ispaljivano 10 plotuna. Sada je praksa da se iz šest oruđa ispali do deset plotuna.)

Ovo će možda zvučati zajedljivo ili politički nekorektno, piše Dule:

Nisam siguran da su se njegovi preci i zemljaci iz Čipuljića peli na Kajmakčalan sa prave strane i proslavili se u borbi protiv agresora i okupatora.

A ko je bio okupator i agresor?

Uvek isti i uvek iznova, a poslednji put 1999.

Verovatno prateći tradiciju svojih predaka i zemljaka, dotični se u vreme agresije istakao bespoštednom borbom za veliki stan, daleko od rovova i fronta.

Mnogi mu s pravom nisu zaboravili ni žrtvovane ljude u zgradi RTS-a.

Život ide dalje, sa ljudima se mora živeti i sarađivati, ali ono što se ne mora – ne mora, pogotovu za nekog koji nikada nije odustao od svojih ambicija.

Da Vas podsetimo:  Mile Perić: Golodomor - izmišljotina i istorijski falsifikat

Iskazati najvišu počast, nekome ko te i dalje jaše, gura prst u oko, bezobzirno ti gazi rane iz prošlosti, nadmeno deli lekcije o civilizovanom ponašanju koje mi nismo sposobni da razumemo, velika je uvreda za moje pretke i zemljake.

https://politicki.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime