Počinje progon Srba u Crnoj Gori

0
1061

U osvit Badnjeg dana i najvećeg hrišćanskog praznika, Crna Gora je oblijepljena plakatima koji pozivaju na progon Srba i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Na progon se poziva povikom „Vakat je“.. Vakat za šta, za mržnju, za progon..

Jutros su osvanuli plakati na kojima piše da će NVO „crnogorska pravoslavna crkva“ uskoro obnoviti „svoju autokefalnost“.

Na plakatu piše da je SPC okupatorska crkva u Crnoj Gori, i da je srpski regent Aleksandar Karađorđević „nelegalnim i nelegitimnim aktom ukinuo ’crnogorsku autokefalnu crkvu‘“.

„Akt o ukidanju autokefalne „crnogorske crkve“ nije baziran na Ustavu Kraljevine Crne Gore, već na nelegalnim odlukama takozvane Podgoričke skupštine, te falsifikovanim i kao takvim bezvrednim aktima i golom nasilju srpske vojske“, navodi se na plakatu mržnje.

„Vakat je da se ta istorijska nepravda ispravi“, piše na plakatu.

Foto: plakat u Crnoj Gori, printscreen

Reč „vakat“ je da budemo precizni arhaizam turskog porijekla, a znači „vrijeme je“.

,,MOJE PLEME SNOM MRTVIJEM SPAVA“

Na plakate koji su osvanuli u gradovima Crne Gore, reagovala je srpska pjesnikinja iz Nikšića Milica Bakrač. Ona je na svom profilu na fb napisala:

Krv mi se zaledi jutros u mom Nikšiću. Ne od temperature koje je negdje oko – 6, već od mržnje, prema meni, mojoj djeci, mom Narodu, mojoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori. Grad pretpraznično, ipak pust, oblijepljen plakatima naslovljenim sa ,,Vakat je!“ – za šta, braćo i plemenici? Čemu je vakat, čemu je vrijeme? Čemu ovakve poruke uoči Badnjeg dana i najradosnijeg hrišćanskog praznika, Božića.  A moje pleme, čini se, snom mrtvijem spava. Da l je naše narodne predstavnike, koji bi trebali da štite Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori stigao mamurluk od lošeg i dobrog vina, pa još dremkaju po vikendicama, apartmanima i kolibicama od Zlatibora do Kolašina, reklamirajući iste, ili su još dremljivi u Budvi, ,,na pjenu od mora“?
Kako god, Narode moj, neka nam je Bog u pomoći!
Mir Božiji, Hristos se rodi!

Da Vas podsetimo:  Ministar Zoran Ðorđević iznenada zakazao sastanak sa predstavnicima boračkih udruženja zadržao se par minuta i izašao

SRPSKA OMLADINA NIKŠIĆA SPROVELA AKCIJU: „OČISTIMO SMEĆE CPC“

U Nikšiću je srpska omladina skinula plakate koji pozivaju na mržnju i progon od strane nelegalne i nepriznate NVO CPC.

Izvor: nacionalist.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime