Počnite redovno da masirate ovu tačku na licu

0
887
Foto: Foter/ zubrow / photo on flickr

Velika je verovatnoća da ste nekada osetili potrebu da vrhom prsta masirate deo lica između obrva. Niste pogrešili!

Prema kineskoj medicini masiranje tačke između obrva može delovati vrlo blagotvorno na naše zdravlje, raspoloženje i radnu sposobnost. Naime, masažom ovog područja poboljšava se koncentracija, smanjuje napetost, tera glavobolja i opuštaju oči, naročito nakon što ste mnogo vremena proveli ispred računara.

Praktičari kineske medicine takođe su uvereni da masiranje tačke između obrva pojačava intuiciju.

Kako pravilno masirati tačku između obrva?

Lagano kažiprstom pritisnite između obrva pa prst pomerajte u vertikalnoj liniji od otprilike 3 centimetra dužine. Činite tako 45 do 60 sekundi, nakon čega ćete početi da osećate rezultate masaže.

– Tačka se zove Jintang i više puta se pokazala efikasnom i za smirivanje i uspavljivanje beba. U tom slučaju se masira nežno kažiprstom u smeru kazaljke na satu – ističe Petra Butinar, homeopata i vlasnica diplome Međunarodne škole akupunkture, akupresure i elektroakupunkture.

Stručnjaci objašnjavaju da ovaj potez deluje jer se na taj način aktivira deo mozga koji pomaže u smanjivanju nervne napetosti. Valja istaći i da deluje povoljno na izgled kože, naročito oko očiju i usta te pospešuje regeneraciju kože.

Dakle, sledeći put kada vas zaboli glava ili osetite umor u očima nakon dugog dana, znate šta treba da uradite.

dnevno.rs/Zadovoljna

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime